Hvor blev legen af?

I dag har vi virkelig hygget, men jeg har også indset at jeg har begået en fejl af de større. Vi har ganske enkelt glemt at lege sammen. Efter at have set gallashowet fra Herning, blev jeg enig med sig selv (klart inspireret af Honza Blaha), at Sedoj og jeg skulle træne lidt uden at han var bundet til mig gennem tov, grime eller hovedtøj. Så vi gik ud på folden, hvor ridebanen er, som desværre også er vores vinterfold lige nu, men de andre heste var taget ind.

Jeg havde min lille dressurpisk med, men fik egentlig ikke brug for den, udover en gang, hvor Sedoj gik over grænsen med nappen i tøjet, da han gik bagefter mig, og så viftede jeg lidt med pisken, og han gik pænt tilbage, og holdte afstand. Sedoj har dog en kort koncentration, så han var lige oppe og vende ved leddet nogle gang, og så kom han for fuld galop ned til mig igen, og var klar på mere leg.

Sedoj fulgte mig pænt rundt på banen, og han bakkede også, når jeg bad ham om det, enten ved selv at gå baglæns, når jeg var på siden af ham, eller når jeg stod foran ham, og sagde “bak”. Det første havde han lidt problemer med, men kun fordi han bakkede skævt, og vendte bagparten væk fra mig. Han moslede ikke ind i mig eller noget, men bagparten ville bare den vej, og det var uanset, hvilken side jeg stod på.

Sedoj har også lidt svært ved at dreje rundt på bagparten. Han kan flytte sig, når jeg rører ham på skulderen, men det er svært for ham, at dreje rundt samtidig, specielt til venstre. Derimod var han knalddygtig til at dreje rundt på forparten, og vi kom helt op i småløb til begge sider.

Da vi var færdige med den mere “seriøse” del at træningen, tog vi fat på legen, som dog ikke udviklede sig, som jeg gerne ville have den til. Jeg ville gerne have Sedoj til at løbe lidt rundt efter mig, men det var han ikke så meget for. Han kunne dog gå med til at lege “cowhorse” ( jeg var koen), men kun så længe det foregik i skridt. Jeg kunne se på ham, at han fandt det ret morsomt, at løbe efter mig, og skulle fange mig, men han turde ikke rigtig, når det kom til stykket, men det må så få lavet om på, så den står helt klart på mere leg i det fri for os to, for det var vel nok dejligt, bare at have ham fri, og nyde samværet.

Vi fulgtes ad tilbage i stalden, hvor vi lige havde en lille diskussion om hvorvidt Sedoj skulle blive stående, mens jeg lukkede porten, eller om han skulle gå ned i boksen selv. Det er selvfølgelig også svært for ham, når han nu er vant til at gå ned i boksen selv, når de skal ind fra fold om aftenen. Men vi blev enige, og Sedoj stod pænt og ventede, mens jeg fik lukket porten. Så kom vi ned i boksen, og så stod den selvfølgelig på roesnask. Sedoj ved godt, at når dagens træning er slut, er den ultimative godbid hans roesnask, men han står pænt ved krybben og venter, indtil jeg bliver færdig med at hælde op.

Det har været en kanon dag i dag, hvor jeg igen har lært noget nyt om Sedojs og mit samarbejde, og jeg ser frem til, at vi får lært at lege sammen igen. Ord kan ikke beskrive dagen sådan som den føltes for mig, og så vidt jeg kunne tyde, også for Sedoj. Han havde det der veltilfredse glimt i øjet, og hvor er det bare dejligt, når man er færdig med træningen, og hestens ser tilpas ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *