En herlig lille hest

Endelig!! I dag var vi på vores første tur i 3 uger, og hvor var det bare skønt. Men historien starter faktisk allerede, da jeg skulle hente ham på marken, for hestene rendte ud fra folden – ja altså på nær Sedoj. Da jeg var på vej ned for at hente ham, ser jeg lige en hale smutte ind i skoven på den anden side af hegnet. Jeg kaldte på Sedoj, og han kom straks rendende: Mor ser hvad de gør – det må man ikke – få dem herind igen – og husk at skæld dem ud! Sedoj og jeg gik så ind i stalden, og så måtte jeg ellers finde ejeren, så vi kunne komme på hestejagt. Hestene blev fanget, og kom ind i boksen mens hegnet blev repareret.

Og så var det Sedojs tur. Vi var ude på en rigtig lang og dejlig tur. Altså turen var ikke så lang – måske 10-12 km., men det tog sin tid, da vi skridtede det meste af vejen. Vi hyggeluntede bare, og nød begge turen rigtig meget. Det meste af turen foregik langs vejen, så derfor var der ikke plads til meget trav. Vi startede ud i et rimeligt tempo, men Sedoj virkede egentlig ikke til at være i humør til en ridetur, men da vi om længere hen på turen, begyndte det at blive spændende for ham. Undervejs i skridten var han dog næsten ved at falde i søvn, men blev ret hurtigt vækket af et farligt brønddæksel i vejkanten, og sikke et hop den bette grå kunne lave.

Turen foregik uden sadel, og Sedoj var rigtig sød, og gik bare og nød turen. Han er nu en herlig knægt. Tænk sig, han har måske været redet 4-5 måneder sammenlagt, og så går han bare stille og roligt der ud af efter 3 ugers pause. Kan man forlange mere!? Jeg fik i hvert fald lige opfrisket, hvad det er, der gør Sedoj så speciel!

Det var godt nok en dejlig tur i dag. Vejret var varmt, fuglene sang, og det er endnu hverken fluer eller andre irriterende insekter. Sedoj gik også med ørene fremme hele tiden. Det var egentlig ikke fordi der skete de store ting på turen, men det var bare en dejlig tur i det hele taget. Det er svært at sætte ord på, hvorfor den var dejlig, men måske kan det egentlig gøres ganske kort: Sedoj er bare en dejlig hest!

Det var som sagt en rigtig god dag i dag, og nu håber jeg bare, at vejret bliver ved med at være så godt eller bliver endnu bedre. Desværre ved jeg allerede nu, at jeg ikke får tid i morgen – desværre. Men så må vi jo bare indhente det resten af ugen, der heldigvis ikke ser så hektisk ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *