Super Marios personlighed

At kunne fortælle om hestens personlighed ud fra dens ansigtstræk er noget som både Linda Tellington Jones og Klaus Hempfling har gjort i. Jeg har mest arbejdet ud fra Linda Tellington Jones’ metoder, og er også dem, som jeg vil beskrive på denne side. Linda Tellington Jones kigger også på kroppen, men sådan helt skåret ind til benet, kan det siges, at enhver afvigelse fra den perfekte hestekrop, kan giver problemer og modvillighed pga. smerter og spændinger. Men jeg vil koncentrere mig om hovedet.

Super Marios profil: Lige profil

En lige profil tyder på en meget ukompliceret hest, der har let ved at lære.

Han har en medium kæbe, normal mund,  og ingen buler i ansigtet, så dette fortæller ikke noget særligt om Super.

Hans mule er firkantet, hvilket igen tyder på en stabil og ukompliceret natur.

Hans hage er rund, blød og af normal tykkelse, hvilket igen tyder på en ukompliceret, støt og samarbejdsvillig hest.

De mandelformede øjne viser også en hest med en samarbejdsvillig og villig natur. Men også en hest, der kan være indadvendt og let utilnærmelig, indtil den lære at stole på sit menneske.

Super har en afslappet og bevægelig overlæbe. Det betyder, at han har en afslappet holdning. Han er nysgerrig og vil gerne have fysisk kontakt med mennesker f.eks. ved at stikke mulen hen til dem.

Hans næsebor er store med velformede kanter, hvilket igen er et tegn på intelligens. Ligeledes tyder de fine og tilspidsede øre på en hest, der er er ukompliceret og intelligent.

Hvirvelen sidder i midten lidt over øjet, hvilket tyder på en ukompliceret og samarbejdsvillig natur.

Konklusion

Super er en intelligent pony, der gerne vil samarbejde. Der er dog også en smule indadvendthed, der kan gøre ham lettere utilnærmelig, indtil han lære sit menneske at kende. Men i det store hele er en han en støt og ukompliceret hest. Super har en kort hals, hvilket kan give nogle begrænsningerne, men ud over dette, tyder alt på, at Super vil gøre sit allerbedste for sit menneske. Der er intet overhovedet, der indikere, at Super har svært ved at forstå opgaverne, eller vil modarbejde træningen på nogen måde, uden at have en rigtig god grund til det.