Uheldige Sedoj

ADVARSEL: BILLEDER AF SÅR OG BLOD!

Sedoj har været uheldig igen. Jeg ved ikke hvad der er sket eller hvorfor, men endnu en gang, er det altså hans bagben, der står for tur. Jeg håber virkelig, at han snart er fit for fight igen.

I slutningen af januar opdagede jeg et rigtig træls sår på Sedojs bagben. Det var skåret ligesom et omvendt v med en fordybning opad. Det havde blødt, men Sedojs var forholdsvist rengående og uden hævelse. Jeg kontaktede dyrlægen, og vi fik lagt en plan.

Den 4. februar så såret sådan her ud. Selve helingen var egentlig gået fint op til dette punkt, hvor der pludselig blev dannet en del arvæv. Jeg havde indtil dette tidspunkt også behandlet med sølvsalve og bandage, men huden omkring såret trænger tydeligvis til ro.

Jeg klippede hårene af området, og det blev nu mere tydeligt, hvad vi arbejdede med. Såret er faktisk ret pænt, men med for meget arvæv. Jeg bandagede fortsat såret, men behandlede nu udelukkende med rent kogt vand. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg var noget bekymret på dette tidspunkt. Dyrlægen bad mig om, at slå koldt vand i blodet, og fortsætte mit gode arbejde.

En uge efter så såret sådan her ud. Jeg havde lige fjernet bandage og omslag, så derfor denne ene dråbe blod. Såret er nu fladt igen, og ikke mindst en hel del mindre. Nu går det ihvertfald den rigtige vej, men det var godt nok lidt nervepirrende i en overgang.

Sedoj har været supersød under al behandling. Når bandagen skulle skiftes, skete det inde på staldgangen, mens han spiste sin mad. Det eneste han ikke synes er så rart, er når jeg vil smøre eller spraye såret. Så løfter han lige benet. Men det er faktisk også det eneste, som han har gjort. HAn er bare sådan en sød og nem hest. Nogle gange glemmer jeg lidt at sætte pris på hans skønne væremåde, for sådan er Sedoj jo bare. I denne tid bliver jeg mindet om, hvorfor jeg elsker ham så højt, som jeg gør. Han er en absolut stjerne…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *