Det ustabile sommervejr

Vi har allerede haft godt vejr, men hvad er en dansk sommer uden regnvejrsdage. For Silver er regnvejrsdagene ikke det store problem, heller ikke når der er heldagsregn. Med Sedoj er det en hel anden sag, for han fryser nemlig ret hurtigt. Uanset om vi snakker december eller juli måned, så får han dækken på, når det regner mere end et par små byger. Jeg har fået nogle kommentarer fra nogle af dem, der kommer forbi folden. Nogle synes det er lidt synd for den lille, at den ikke får regntøj på, andre synes jeg pyller lidt for meget om den store. Jeg tager det dog ikke så tungt, da ingen af dem kender hestene.

I mine øjne handler det ikke om måned eller temperatur. Det handler om, hvordan mine heste har det. Når Sedoj står og ryster midt ude på folden, og hverken spiser eller bevæger sig, når der er heldagsregn, giver jeg ham selvfølgelig et dækken på, så han bevæger sig rundt og spiser. Tilgengæld vil jeg aldrig putte et dækken på Silver, når han slet ikke er påvirket af regnen.

Det er tydeligt at se forskel på, hvordan deres pels opfører sig i regnvejret. Silver bliver aldrig gennemblødt, og regnen ruller bare nærmest af ham. Sedoj bliver derimod våd helt ind til huden. Han har en tynd og fin pels, og åbenbart ikke så meget fedt i pelsen, at regnen bare preller af.

Regn og blæst er faktisk det værste for Sedoj. Han kan sagtens gå uden dækken i -10 grader, uden at fryse. I regn og blæst kan han dog fryse selv om der er 20 graders varme. Derfor låser jeg mig ikke på, hvilken måned det er, hvor varmt det er eller andre sådanne ting, når jeg skal beslutte mig for, hvordan jeg passer bedst på drengene. Jeg kigger på dem hver dag, og tager beslutningen på dagen. Sedoj er ihvertfald glad for at få sit dækken på, når det trækker op til regn, og det er tydeligt at se, at han er langt mere tilpas, når han har fået det på.

Hele min måde at have hest på, er faktisk baseret på denne måde. Jeg kan planlægge træningen, men så er det tydeligt, at hesten har lyst til noget helt andet. Hvis jeg f.eks. har planlagt dressur på banen med Sedoj, så kan det være ikke lige har lyst i dag, hellere vil i skoven eller bare er oplagt til tricks. Så får jeg ikke ret meget ud af at gennemtrumfe dressurtræning, for det bliver ikke en god træning. Til gengæld får vi så verdens bedste skovtur, hvis det er det, som han er oplagt til. Men det er jo et helt andet emne, som jeg måske tager fat på en anden dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *