Hestene

Heste har været en del af mit siden 1984, hvor jeg startede til ridning i Mols Rideklub. Ret hurtigt fik hestene en stor betydning i mit liv. Palle, Polly og Jokum var 3 af de ponyer, som jeg startede på. Senere blev det Prins, Trine, Pondus, Pony og mange flere, indtil jeg mødte Flicka. Hun var en fjordhoppe, som blev min allerførste pony.

Flicka var min allerførste pony. Hun var en fjordhest, der tidligere havde gået i Djurs Sommerland, inden hun kom til Mols Rideklub. Hun blev min, da jeg var 10 år gammel. Flicka var en rigtig fjordhest med sin egen mening. Hun var stærk og stædig, men absolut helt vidunderlig. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange hun placerede mig på jorden. Men der var også utallige skønne oplevelser med denne dejlige pony. Efter 3 år blev mine ambitioner for store og mine ben for lange. Søde Flicka blev solgt til en anden familie, hvor hun var resten af sit liv. På Flickas side kan du læse mere om denne skønne fjordhoppe.

Så mødte jeg Abdullah. En lille annonce i den blå avis, gjorde at jeg fik min drømmehest ind i mit liv. En rød fuldblodsarabervallak med 4 sokker og blis og ikke mindst en udstråling og personlighed, der sagde spar 2. Han lærte mig rigtig mange ting som rytter, hesteejer og menneske. Jeg var så heldig at kunne nyder 8 år med ham – fra jeg var 13 til jeg var 21 år. Vi nåede langt både indenfor dressur og spring på klubplan og distanceridning. Jeg mistede ham desværre til tarmslyng. På Abdullahs side kan du læse mere om denne helt særlige hest.

EasyRider xx (tidl. Antoinette) kom ind i mit liv, da jeg havde Abdullah. Hun var en rigtig sød og dejlig fuldblodshoppe, der havde et stort potentiale. Vi startede et par stævner i dressur, spring og distance, men efter ca. 3 år, kom vi ind i en dårlig spiral, som vi ikke kunne komme ud. Jeg blev bange for hende under ridning, og valgte at sælge, da jeg ikke have modet til at være den rytter, som hun havde brug for til at støtte hende. Jeg har kunnet følge hende størstedelen af tiden, og ved i dag, hvor hun er opstaldet. På EasyRiders side kan du læse mere om denne dejlige hoppe.

Sedoj ox kom ind i mit liv, inden jeg fik solgt EasyRider. Jeg søgte efter en ny drømmehest – en ny Abdullah. En rød tilredet hingst eller vallak med 4 sokker og blis, der skulle bringe mig til DM eller VM i distance og/eller fungere som dressur- og springhest. Men jeg kom hjem med noget helt andet, nemlig en lille skimmel hingsteplag. 2 år efter, at jeg fik ham, kom han ret slemt til skade med et bagben, og alle mine drømme og ambitioner indenfor ridning blev sat i bero. Til gengæld åbnede en helt ny verden sig, og jeg fandt ud af, at selv om jeg slet ikke fik det som jeg søgte i en hest, da jeg fik Sedoj, så fik jeg alligevel så meget mere, end jeg turde håbe på i en ny hest. På Sedojs side kan du lære en lille grå hest med en stor farverig personlighed at kende.

Celine og Mujallin ox kom ind i mit liv mens jeg havde Sedoj. Celine var smuk skimmel fuldblodsaraberhoppe, der var i fol med en af min yndlingshingste. Føllet, der kom ud af det, kaldte jeg Mujallin. Begge hoppe var nogle dejlige heste, som hurtigt fik en stor plads i mit hjerte. Desværre røg jeg ind i en periode, hvor jeg knapt havde overskud til 1 hest og slet ikke 3, og derfor var ejg nødt til at sælge dem til et bedre liv på et nærliggende stutteri. På Celine og Mujallins side kan du møde disse to charmerende hopper.

Lukas var en lille ponyblanding, som jeg købte som selskab til Sedoj. Han gik helt alene på en fold, og jeg synes det var lidt synd for ham, og da jeg så fik muligheden for at købe ham, så slog jeg til. Ud over selskabshest skulle han samtid opfylde en drøm om at få en lille trick- og kørepony. Desværre var omstændighederne ikke med mig, og jeg måtte sælge denne lille søde ponydreng. På Lukas’ side kan du se denne dejlige knægt.

Og så regnede jeg bestemt ikke med at skulle have flere heste, før end Sedoj var død, og det skulle der jo helst gå rigtig mange år, inden det skete, og han er da heldigvis også i fuld vigør endnu. Men jeg blev jo mor til en dejlig datter, og inden hun var 7 år, havde hun nærmest overtaget Sedoj, og derfor skulle hun så have sin egen pony, hvilket betød, at jeg kunne få hestene hjem på egen grund. På trods af, at Twiggy havde en personlighed og temperament ud over det sædvanlige, så var min datters interesse var ikke så stabil. Efter ca. 8 måneder viste ponyen tegn på ikke at trives optimalt. Det lidt skiftende niveau af motion sammen med fri wrap og godt græs, var bestemt ikke godt for hende, og derfor kom hun tilbage til sin ejer. På Twiggys side kan du møde denne søde ponyhoppe.

Sedoj kunne selvfølgelig ikke gå alene, så jeg fandt et rigtig fint lille hingsteføl på knapt 9 måneder, der skal være selskab for Sedoj. Og endelig kan drømmen om en trick-og kørepony måske også blive opfyldt. Der er tale om Sejlstrups Silver Dust, og jeg glæder mig til at tilbringe mange år sammen med ham. Han er en lille forsigtig dreng, der dog alligevel er utrolig nysgerrig, så det bliver spændende at se, hvad vi kan opnå sammen. På Silver Dusts side kan du lære denne lille charmetrold at kende.