Silver Dust

Sejlstrups Silver Dust er avlet på Stutteri Sejlstrup i Hadsund. Han er af racen Welsh Mountain. Han blev født med farven buckskin, men er i dag skimmel. Så ja, jeg er endt med endnu en skimmel, men denne lille knægt kravlede også ind i mit hjerte ved første besøg, og så er farven jo ligegyldig. Han forventes at ende med et stangmål på 120 cm.

Silver Dust er en forsigtig lille dreng. Det kommer til udtryk i, at han f.eks. ikke bryder sig om at blive klappet, men elsker at blive kløet og aet. Han er en lidt følsom/sensitiv pony, men det ændre sig hele tiden til det bedre, så tænker det også handler om alder og erfaring.

Han er også meget mild, tillidsfuld og nysgerrig, så der er masser at arbejde med. Det kommer til udtryk i forhold til, hvordan han tager imod træning og daglig håndtering.  Jeg arbejder ud for en filosofi om, at jeg tilbyder ham, at være med til noget, og så siger han som regel “Ja tak”, ellers har jeg spurgt forkert. Det kan være at få renset hove, gå over et dækken eller andre lignende ting. Jeg føler, at han er en pony, der nemt kunne knækkes med kravet “Du skal”. Der skal være lidt spillerum til ham. Hvis jeg præsentere ham for noget nyt, så er han med på, at det skal undersøges, og jeg føler allerede, at han har en vis portion tillid til mig, og det som jeg præsentere ham for, og vi tager altid tingene i hans tempo. Han responderer fantastisk på klikkertræning, så det er en absolut fryd, og lover godt for fremtidig træning – både indenfor tricks og al anden træning.

Vi har ikke prøvet så meget sammen endnu, da tiden primært er brugt på, at han skulle falde godt til. Han skulle blive helt fortrolig med løsdriften og staldgangen. Han skulle blive helt tryg ved Sedoj samt os mennesker, der har vores gang i stalden. Og det har vi nu nået på en måned ved bare at være sammen med ham ganske stille og roligt. Faktisk kommer han mig glad i møde, så snart jeg kommer på folden. Er han utryg ved noget, så søger han til mig eller Sedoj. Han er også blevet så tilpas sammen med Sedoj, at han ligger op til leg, eller forsøger at stjæle mad i hans krybbe. Der er næsten hver dag mærker efter to liggende heste i halmen inde i løsdriften, så nu er basis vist nået. Nu skal vi i gang med at koble flere små ting på…

Silver Dust blev valgt sådan lidt tilfældigt og alligevel helt planlagt. Sedoj skulle til at stå alene i løsdriften, og det er jeg bare ikke fan af, så jeg søgte efter en kammerat til ham. Jeg så den flotteste Welsh Mountain vallak, der var tilredet og det hele, som var til udlån. HaAn var selvfølgelig væk, men hvordan skulle sådan en lækkerhed, da også kunne være på markedet i lang tid. Jeg spurgte så ejeren, om hun havde noget, der mindede om, og hun sagde, at jeg var velkommen, og hun mente bestemt, at hun havde noget, der kunne fange min interesse. Jeg kørte afsted for at kigge på ham, og ja den lille mule, det venlige blik, og hans forsøg på at finde ud af, hvad vi ville have ham til, gik lige i hjertet på mig.

Så endnu en gang ser jeg på hest i en årstid, hvor der er mere pels end hest, og gangarterne ikke kan vises ordentligt frem pga. forstknolde mv. Og jeg ender med at købe dem, fordi mit hjerte siger “Nuhr hvor er han dejlig!!”. Men kan jeg bare være halvt så heldig med ham her, som jeg har været med Sedoj, så får jeg mig en rigtig god pony…

Jeg valgte en pony ud fra mit ønske om at arbejde videre med trick- og libertytræning. Desuden vil jeg også gerne tilkøre ham med tiden. Det er en race, der tiltaler mig, men det kommer nok ikke som en overraskelse, når jeg kan lide arabere. Men det er en race, som jeg skal til at sætte mig ind i, for jeg kender ikke meget til de enkelte heste, og jeg vil gerne lære Silver Dusts familie at kende, så jeg ved, hvor han kommer fra avlsmæssigt.

Mest af alt glæder jeg mig dog bare så meget til at lære ham bedre at kende, og se hvad fremtiden kan bringe os…