Sedojs familie

Sedoj blev født i 1999, og er ud af rene russiske linier, men han er dog født her i Danmark hos Stutteri Egelund, hvor han boede, indtil jeg købte ham i 2001.

Stamtavlen

Faderlinie: Koheilan Adjuze 1876 (Babolna) Moderlinie: Keheilet Ajuz (Gazella OA) IMP.1845
Blodlinie:
100% Russian:
27% Crabbet/Blunt
27% GSB (incl. Crabbet)
61% Polish
30% Egyptian
Sedoj ox Makao Karnaval Naftalin
Karinka
Manoa Peleng
Mania
Senet Tern Naslednik
Toska
Serenada Suvenir
Napersnitsa

Du kan finde Sedojs fulde stamtavle på AllBreedPedigree.com

Sedojs familietræ

Herunder kan du se og læse om Sedojs familie i billeder og ord. Jeg har fundet og fået en del billeder, som jeg har valgt at ligge ud på denne side. Jeg er i gang med en opsporing af de enkelte billeder, så der kan krediteres korrekt. Skulle du opdage et billede som duv ed, hvor hører til, så fortæl mig det gerne. Ser du et billede, som du ikke ønsker er her på siden, så fortæl mig det, og jeg vil hurtigst muligt fjerne billedet. Har du info og/eller billeder af nogle af disse heste, så må du meget gerne dele det med mig. Det vil dog blive lagt ud her på siden.

Makao (Far)

Sedojs far hedder Makao (Karnaval x Manoa). Den røde hingst var avlet på The Kossack Stud i Holland i 1995. I 1996 blev han importeret til Danmark af ML Arab, hvor han fungerede som avlshingst. Makao var en flot, typefuld og velbygget hingst med særdeles gode bevægelser, og et helt exceptionelt godt temperament i alle situationer, og dette avlede han videre til sine afkom. Han blev i 2003 solgt til Kres Arabians, og senere til Triple A Arabians. Derefter fungerede han som distancehest hos Team Shagya, hvor han bl.a. vandt en 2. plads ved DM i 2009. I 2011 fik han en 5. plads i Simlångsdalen ved et ridt på 120 km. Han døde i januar 2017 efter et langt og godt liv.

Karnaval (Farfar)

Sedojs farfar hedder Karnaval (Naftalin x Karinka), og han var avlet på Tersk Stud. Han var ud af en succesfuld væddeløbslinie. Han blev født den 17/2-1987, og han døde i 2012. Han blev eksporteret til Holland. Her stod han i 1992 og i 1993 på The Kossack Stud, og var i den periode den mest benyttede hingst i Holland. Karnaval var National Res. Champion i Holland, samt Res. Champion Stallion i Tyskland.

Monoa (Farmor)

Sedojs farmor er Manoa (Peleng x Mania). Den skimlede hoppe blev født iden 5/2-1987 hos The Kossack Stud i Holland.  Hun blev efter at have stået i avlen på Kossack Stud, solgt til Mr. Jean Marsot, og derefter til Mrs. Elfriede Ranz i Tyskland. Hun blev Res. Champion i Holland, og hendes afkom er solgt til bl.a. Danmark, Italien og Tyskland. Manoa . Tre af hendes søskende er eksporteret til USA. Jeg har desværre ingen billeder af Manoa.

Naftalin (Farfars far)

Sedojs oldefar på faderens side hedder Naftalin (Topol x Nepriadwa). Han blev født i 1977, og er avlet af Tersk Stud. Han var 152 cm. høj. Denne brune hingst imponerede alle. Ikke nok med, at han var smuk, så kunne han også løbe. Som 2 års havde han deltaget i 10 løb, og blev placeret i 6 af dem. Naftalin var også en glimrende avlshingst. Allerede den første årgang gav avlshopperne Angola og Amina, og de to sønner Aspekt og Almaz. Senere blev han også far til to andre lovende hingste; Bagdad og Versal.

Karinka (Farfars mor)

Sedojs oldemor på faderens side hedder Karinka (Aswan x Karta). Hun blev født i 1979, og blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den skimlede hoppe var 155 cm. høj. Hun var en dygtig væddeløbshest og ikke mindst avlshoppe. Hun er mor til hingste såsom Drug, Kosmonaut og Karnaval. Hun døde den 4/11-1997. Jeg kan desværre ikke finde et billede af Karinka.

Peleng (Farmors far)

Peleng (Nabeg x Palmira) er Sedojs anden oldefar på faderens side, og han regnes for en af de bedste sønner efter Nabeg. Sammen med halvbrødrene Menes og Pesniar hørte til han eliten inden for araberavlen. Den 158 cm. store hingst blev født den 30/3-1978, og var avlet af Tersk Stud. Han blev avlshingst på stutteriet efter en succesfuld væddeløbskarriere. Han var dog ikke avlshingst i Rusland længe, da han blev eksporteret til The kossack Stud i Holland i 1985, derefter til England i i 1989, og tilbage til Holland i 1992, for til sidst at ende hos Stutteri Rine i Norge. Han døde i 2002. Peleng blev far til mange gode heste. En af de mest kendte hingste er Gomel, som både var avlshingst på The Kossack Stud i Holland samt dressurhest op til Prix St. Georges niveau.

Mania (Farmors mor)

Sedojs anden oldemor på faderens side hedder Mania (Naslednik x Magia). Hun blev født den 24. januar 1980. Hun var avlet af Tersk Stud. Den skimlede hoppe blev senere eksporteret til Holland. Her opnåede hun titlen National Champion Mare – hun er senere eksporteret til England, hvor hun har avlet 6 hoppeføl. Jeg har desværre ingen billeder af Mania.

Topol (Farfars farfar)

Sedojs tipoldefar på faderens side er Topol (Priboj x Taktika). Han var en brun hingst, der blev født i 1958. Han blev avlet af Tersk Stud. Han var 155 cm. høj. Han var vinder af  det Russiske Triple Crown Stake løb: Derby, St Leger, Great Summer Prize og tre andre Stake løb. Han har vundet 9 løb ud af 16 starter i alt. Derudover var han USSR All Union Exhibition Res. Champion. Han bar desuden titlen som Sire of stake winners samt International Sire of Significance. Han nåede at blive far til 75 føl, inden han døde i 1977.

Nepriadwa (Farfars farmor)

Sedojs tipoldemor på faderens side er Nepriadwa (Pomeranets x Naspralina). Hun var en skimmel hoppe, der blev født i 1964. Hun var avlet af Tersk Stud. Hun var 151 cm. høj. Hun har gået væddeløb.

Aswan (Farfars morfar og Farmor mormors far)

Sedojs anden tipoldefar og ottende tiptipoldefar på faderens side er Aswan (Nazeer x Yosreia). Han var en skimmel hingst, der blev født i 1958. Han blev født i Egypten, og hans oprindelige navn var Rafaat. Han var 155 cm. høj. Han var en gave til Rusland fra Præsident Nasser, som tak for hjælpen til at bygge Aswan dæmningen. Aswan viderebragte sin type, når han blev brugt på hopperne hos Tersk Stud. Samtidig blev der ikke gået på kompromis med brugsegenskaberne. Han blev far til 21 Stakesvindere, 3 derby vindere og 19 føl, der var placeret i Stake. Det siges, at han blev far til mere end 300 registrerede føl inden han døde i 1984 i Rusland.

Karta (Farfars mormor)

Sedojs anden tipoldemor på faderens side er Karta (Arax x Kapella). Hunvar en brun hoppe på 152 cm.. Hun blev født i 1962. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud, indtil hun blev eksporteret i Amerika i 1981.

Nabeg (Farmors farfar)

Sedojs tredie tipoldefar på faderens side er er Nabeg (Arax x Nomenklatura). Han var en brun hingst på 143 cm., der blev født d. 4/6 1966. Han var avlet af Tersk Stud. Han var far til mange hingste med stor  indflydelse på den russiske avl.

Palmira (Farmors farmor)

Sedojs tredie tipoldemor på faderens side er Palmira (Salon x Ptashka). Hun var en brun hoppe på 150 cm, der var født i 1967. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud. Hun var Russian National Champion Mare.

Naslednik (Farmors morfar og Morfars far)

Sedojs fjerde tipoldefar på faderens side er Naslednik (Nil x Nitochka). Han er også Sedojs oldefar på moderens siden. Han blev født i 1961, og var avlet af Tersk Stud.  Som 17 årig vandt den gråskimlede hingst All Union Exhibition, og han vandt også All USSR Champion i 1978. Han er en rigtig velkendt hingst inden for avlen af fuldblodsarabere med russisk blod. Han døde i 1984.

Magia (Farmors mormor)

Sedojs fjerde tipoldemor på faderens side er Magia (Aswan x Madia). Hun var en skimmel hoppe på 149 cm., der blev født den 16. marts 1974, og døde i 1991. Hun var avlet af Tersk Stud, og ejet af Khrenovoe Stud. Hun har løbet væddeløb.

Priboj (Farfars farsfars far og Mormors morfars far)

Foto: A.S. Krasnikov | Timiryazev Museum of Horse Breeding

Sedojs tiptipoldefar på faderens side er Priboj (Piolun x Rissalma). Han er også Sedojs syvende tiptipoldefar på moderens side. Han blev født 27/4 1944. Han var avlet af Tersk Studi Rusland, og ejet af October Revolution Stud i Rusland. Den smukke røde hingst var 151 cm. høj, Priboj har løbet væddeløb med succes; som 2 års blev han placeret som nr. 1 ved Autumn Stakes Gr.II – 1800m (imod angloarabere og Tersk heste), placeret som nr. 2 ved Summer Stakes Gr.II – 1200m (mod angloarabere), og placeret som nr. 2 ved M.I. Kalininn Stakes Gr.I – 1600m. Som 3 års blev han placeret som nr. 1 ved All Russian Derby Gr.I – 2400m. Han var far til over 200 afkom. Han døde den 4/6 1957.

Taktika (Farfars farfars mor og Morfars mormors mor)

Sedojs tiptipoldemor på faderens side er Taktika (Taki Pan x Krona). Hun er også Sedojs fjerde tiptipoldemor på moderens side. Hun blev født den 1/5 1943. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 155 cm. høj. Hun var Elitehoppe og Russian Aristocrat. Hun vandt USSR All Union Exhibition (alle racer), hvor hun blev vist for hånd. Hun var derudover succesfuld på væddeløbsbanen. Hun var mor til 6 enestående heste Pietuszok, Ptashka, Topol, Platina, Potencja og Trapecia. Hun var velkendt og anerkendt for hendes formidable bygning; størrelse og dybde, enestående holdning og kropsharmoni, der var tør, forfinet og med et solid fundament. Hun var enormt kraftfuld og alsidig. Hendes afkom er værdsat som enestående atleter med god bygning og styrke og masser af mod. Hun døde den 24/4 1963.

Pomeranets (Farfars farmors far og Mormors morfar)

Sedojs anden tiptipoldefar på faderens side er Pomeranets (Priboj x Maammona). Han er også fjerde tipoldefar på morderens side. Han blev født den 11/3 1952. Han blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den røde hingst var 157 cm. høj. I 1955 blev han vinder af All-Union Exhibition of Agriculture i Rusland foran hingstene Kolos og Kupidon. I 1960 blev han vinder af All-Soviet Union Exhibition of Economic Achievements foran hingstene Knippel og Negatiw. Foruden at gøre sig godt i showringen, så var han også en dygtig på væddeløbsbanen. Han døde i 1972.

Napraslina (Farfars farmors mor)

Sedojs anden tiptipoldemor på faderens side er Naspralina (Nomer x Pletka). Hun blev født den 20/2 19468. Hun var avlet af Tersk Stud i Rusland indtil 1965, hvor hun blev eksporteret til Miss Margaret Evans i England. I 1967 blev hun British National Champion Mare. Den skimlede hoppe var 148 cm. høj. Hun døde i 1983.

Nazeer (Farfars morfars far)

Sedojs tredie tiptipoldefar er Nazeer (Mansour x Bint Samiha). Han blev født i 1934, og han er avlet af  Royal Agricultural Society i Egypten. Den skimlede hingst var 144 cm. høj. Han døde i 1960. Jeg har desværre ikke flere oplysninger om ham.

Yosreia (Farfars morfars mor)

Sedojs tredie tiptipoldemor er Yosreia (Sheikh el Arab x Hind). Hun er også kendt under navnet Yasreia. Den skimlede hoppe blev født den 9/2 1943. Hun blev avlet af Kafr Farouk Stud i Egypten. Hun døde i 1978. Jeg har desværre ikke flere oplysninger eller bedre billeder af hende.

Arax (Farfars mormors far, Farmors farsfars far og Morfars morfar)

Sedojs fjerde og femte tiptipoldefar på faderens side er Arax (Amurath Sahib x Angara). Han er også anden tipoldefar på moderens side. Han blev født den 23/3 1952. Han er avlet af Klemensów Stud i Polen. Han var avlshingst hos at Michalów i 1957. Han blev eksporteret til Rusland i 1958, hvor han var avlshinst hos Tersk Stud. Her var den den førende russiske avlshingst fra 1959-1969. Han blev i den tid far til 100 føl i Rusland, hvoraf de 52 var hopper, og de 49 var hingste. I 1969 blev han købt af Dr. Houtappel i Holland. Han døde i 1987.

Kapella (Farfars mormors mor)

Sedojs fjerde tiptipoldemor er Kapella (Priboj x Kanitel). Hun er født den 4/5 1957. Den røde hoppe var 154 cm. høj. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Hun var Elitehoppe. Foruden dette var hun succesfuld på væddeløbsbanen, og flere af hendes afkom arvede disse egenskaber. Hun døde den 2/11 1976.

Nomenklatura (Farmors farfars mor)

Sedojs femte tiptipoldemor er Nomenklatura (Naseem x Mammona). Hun blev den 2/5 1943. Hun var avlet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 144 cm. høj. Hun døde i 1967.

Salon (Farmors farmors far)

Sedojs sjette tiptipoldefar er Salon (Negatiw x Sonata). Han blev født den 27/4 1959. Den skimlede hingst var 153 cm. høj. Han var avlet af Tersk Stud, hvor han blev far til 64 fuldblodsarabere. i 1971 blev han eksporteret til Tyskalnd, hvor han blev far til yderligere 24 registrerede afkom. I 1980 blev han eksporteret til USA af Robert Stratmore/Make belive Farm, hvor han blev far til 119 registrerede afkom. Han døde den 4/7 1984.

Ptashka (Farmors farmors mor)

Sedojs sjette tiptipoldemor er Ptashka (Priboj x Taktika). Hun var en elitehoppe. Hun blev født den 22/4 1953. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 154 cm. høj. Hun var successfuld på væddeløbsbanen, hvor hun løb 8 løb i 1955 og 1957. Her blev hun placeret med fire 1. pladser, 1en 2. plads, to 3. pladser og en 7. plads. Derudover blv hun vinder af  All-Soviet Union Exhibition of Agriculture i rusland oi 19656, og fik en 3. plads i 1958. Hun blev mor til 13 afkom i Rusland. Hun døde i 1976.

Nil (Farmors morfars far og Morfars farfar)

Sedojs syvende tiptipoldefar på faderens side er Nil (Sid Abouhom x Malaka). Han er også oldefar på moderens side. Han var også kendt under navnet Azmi og Nahr Al Nil. Han  blev født den 12/1 1951. Han blev avlet af El Zahraa Stud i Egypten. Han blev eksporteret til Rusland i 1958. Den skimlede hingst var 151 cm. høj. Han blev far til mange gode afkom, der har påvirket den russiske araberavl herunder Naslednik, Plakat, Palas, Narav ibn Aswan, Naina etc.. Han døde på Tersk Stud i Rusland den 17/12 1960.

Nitochka (Farmors morfars mor, Morfars farmor og Mormors mormor)

Sedojs syvende tiptipoldemor på faderens side er Nitochka (Naseem x Taraszcza). Hun er også tipoldemor på moderens siden. Hun blev født den 15/3 1948. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den skimlede hoppe var 151 cm. høj. Hun døde den 22/11-1971.

Madia (Farmors mormors mor)

Sedojs ottende tiptipoldemor er Madia (Arax x Monopolia). Hun blev født den 24/3 1965. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Hun var elitehoppe Den brune hoppe var 150 cm. høj. Hun var succesfuld på væddeløbsbanen i årene 1967 og 1968. Hun døde den 9/2 1984.

Senet (Mor)

Sedojs mor er Senet (Tern x Serenada), som blev avlet af Stutteri Lyng i 1984. Hun blev købt af Stutteri Egelund, og de havde hende, indtil hun tog sit sidste åndedræt efter en flot karriere som avlshoppe, hvor hun jo gav liv til dejlige føl såsom Sedoj,. Mange af hendes afkom gør en fin karriere i ridesporten. Smukke Senet var mild af sind, om end hun også var en hoppe med karakter. Hun var god til at være mor, og passede alle sine føl til UG med kryds og slange. På billedet ses hun sammen med det lille hingsteføl Sedoj på børnehavefolden. Det var den første fold, som de blev lukket på efter foling. Og Sedoj – det var jo ham, som jeg købte i 2001 hos netop Stutteri Egelund. Efter stor tålmodighed fra deres side, lykkedes det endelig at få handlen i hus, og jeg er stolt over at være ejer af en hest ud af en dejlig hoppe som Senet.

Tern (Morfar)

Tern (Naslednik x Toska) er Sedojs morfar. Han var avlet på Tersk Stud i 1974. Han var 157 cm. høj. Tern har i en periode også stået i Danmark. Tern var en smuk hingst, der avlede både skønhed og godt temperment videre. Han var en champion distance- og showhest.

Serenada (Mormor)

Sedojs mormor hedder Serenada (Suvenir x Napersnitsa). Den skimlede hoppe blev født i 1974. Jeg har desværre ingen billeder af Serenada.

Naslednik (Morfars far og Farmors morfar)

Sedojs oldefar på moderens side er Naslednik (Nil x Nitochka). Han er også tipoldefar på faderens side Han blev født i 1961, og var avlet af Tersk Stud.  Som 17 årig vandt den gråskimlede hingst All Union Exhibition, og han vandt også All USSR Champion i 1978. Han er en rigtig velkendt hingst inden for avlen af fuldblodsarabere med russisk blod. Han døde i 1984.

Toska (Morfars mor)

Sedojs oldemor på moderens side hedder Toska (Arax x Trapecia). Hun blev født den 25/4 1969, og var avlet af Tersk Stud. Hun blev senere eksporteret til USA.  Hun ervar en rød hoppe på 1,54 cm.  Toska var kendt som en af de bedste hopper på stutteriet. Hun har produceret imponerende heste såsom Tina eft. Naslednik, Tern eft. Naslednik, Tuwa eft. Aswan, Tirana eft. Aswan og Tana eft. Arafa. Jeg har desværre ikke nogle billeder af Toska.

Suvenir (Mormors far)

Sedojs anden oldefar på moderens side er Suvenir (Negatiw x Sonata). Han var en stor skimmel hingst på 155 cm. Han blev født i 1957 på Tersk Stud i Rusland. Han har løbet væddeløb. Han er helbror til den anerkendte hingst Salon, der blev far til 2 helt specielle drenge – nemlig Muscat og Magnum.

Napersnitsa/Napersnica (Mormors mor)

Sedojs anden oldemor på modens side er Napersnitsa (Pomeranets x Nitochka). Hun var en skimmel hoppe på 153 cm. Hun blev født 4/2-1962, og blev avlet af Tersk Stud. I 1979 blev hun eksporteret til Kossack Stud i Holland. Hun døde i 1997.

Nil (Morfars farfar og Farmors morfars far)

Sedojs oldefar på moderens side er Nil (Sid Abouhom x Malaka). Han er også syvende tiptipoldefar på faderens side. Han var også kendt under navnet Azmi og Nahr Al Nil. Han  blev født den 12/1 1951. Han blev avlet af El Zahraa Stud i Egypten. Han blev eksporteret til Rusland i 1958. Den skimlede hingst var 151 cm. høj. Han blev far til mange gode afkom, der har påvirket den russiske araberavl herunder Naslednik, Plakat, Palas, Narav ibn Aswan, Naina etc.. Han døde på Tersk Stud i Rusland den 17/12 1960.

Nitochka (Morfars farmor, Mormors mormor og Farmors morfars mor)

Sedojs tipoldemor på moderens side 2 steder er Nitochka (Naseem x Taraszcza). Hun er også syvende tiptipoldemor på faderens side. Hun blev født den 15/3 1948. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den skimlede hoppe var 151 cm. høj. Hun døde den 22/11-1971.

Arax (Morfars morfar, Farfars mormors far og Farmors farsfars far)

Sedojs anden tipoldefar på moderens side er Arax (Amurath Sahib x Angara).  Han er også fjerde og femte tiptipoldefar på faderens side. Han blev født den 23/3 1952. Han er avlet af Klemensów Stud i Polen. Han var avlshingst hos at Michalów i 1957. Han blev eksporteret til Rusland i 1958, hvor han var avlshinst hos Tersk Stud. Her var den den førende russiske avlshingst fra 1959-1969. Han blev i den tid far til 100 føl i Rusland, hvoraf de 52 var hopper, og de 49 var hingste. I 1969 blev han købt af Dr. Houtappel i Holland. Han døde i 1987.

Trapecia (Morfars mormor)

Sedojs anden tipoldemor er Trapecia (Pomeranets x Taktika). Hun blev født den 3/4 1961. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 157 cm. høj. Hun blev Elitehoppe i 1964. Hun døde i 1987.

Negatiw (Mormors farfar)

Sedojs tredie tipoldefar er Negatiw (Naseem x Taraszcza). Han blev født i 1945 hos Tersk Stud i Rusland, hvor han var i skarp konkurrence med datidens seniorhingste såsom Priboj og Korej. I 1954 blev han Russisk National Champion Stallion. Negatiw var primært ud af polske linier. Han var en succesfuld avlshingst hos Tersk Stud, og det var et stort ønske, at få ham til Polen, hvilket han også kom i 1962, da han var 17 år. Han blev far til anerkendte hingste såsom Salon, Nabor og Bandos. I polen blev han vinder ved 2 løb. Han var ligeledes far til mange løbsvindere. Hans smukke ydre gjorde ham til et sjældent eksempel på perfektion indenfor den arabiske type, selv om han også havde sine fejl såsom en lidt lang toplinie. Han døde i 1973.

Sonata (Mormors farmor)

Sedojs tredie oldemor er Sonata (Skrzyp x Odaliska). Hun blev født den 7/2 1946. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland indtil 1963, hvor hun blev solgt. Den røde hoppe var 149 cm. høj. Hun var Elitehoppe. Hun har løbet væddeløb. Hun døde i 1964.

Pomeranets (Mormors morfar, Morfars mormors far og Farfars farmors far)

Sedojs fjerde tipoldefar på morderens side er Pomeranets (Priboj x Maammona). Han er også femte tiptipoldefar på morderens side samt anden tiptipoldefar på faderens side. Han blev født den 11/3 1952. Han blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den røde hingst var 157 cm. høj. I 1955 blev han vinder af All-Union Exhibition of Agriculture i Rusland foran hingstene Kolos og Kupidon. I 1960 blev han vinder af All-Soviet Union Exhibition of Economic Achievements foran hingstene Knippel og Negatiw. Foruden at gøre sig godt i showringen, så var han også en dygtig på væddeløbsbanen. Han døde i 1972.

Sid Abouhom (Morfars farfars far)

Sedojs tiptipoldefar på morderens side er Sid Abouhom (El Deere x Layla). Han var også kendt under navnene Sid Abouham og hans løbsnavn Nabeeh. Han blev født den 2/3 1936. Han var avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Han døde i 1971.

Malaka (Morfars farfars mor)

Sedojs tiptipoldemor på moderens side er Malaka (Kheir x Bint Bint Riyala). Hun blev født i 1941. Hun blev avlet af Kafr Farouk Stud i Egypten. Hun var skimmel. Hun døde i 1976. Jeg har desværre ikke mere info eller billeder af denne hoppe.

Naseem (Morfars farmors far, Mormors farfars far og mormors mormors far)

Sedojs anden tiptipoldefar på faderens side er Naseem (Skowronek x Nasra). Han er også femte og ottende tiptipoldefar på faderens side. Han blev født i 1922. Han blev avlet af Lady Wentworth på Crabbet Park Stud i England. Han blev eksporteret til Tersk Stud i Rusland i 1936. Den skimlede hingst var 152 cm. høj.  Han var selv en fantastisk hingst, der var bygget rigtig godt. Han avlede hans gode egenskaber og bygning videre, og blev far til adskillige fantastiske afkom, der blev brugt i den russiske araberavl.

Taraszcza (Morfars farmors mor, Mormors farfars mor og mormors mormors mor)

Sedojs anden tiptipoldemor er Taraszcza (Enwer Bey x Gazella II). Hun er også femte og ottende tiptipoldemor på faderens side. Hun blev født i 1937. Hun var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev i forbindelse med Andens Verdenskrig taget til Tersk Stud i Rusland i 1939. Hun var skimmel med Bloody Marks på højre skulder, mave og kryds. Hun havde licens til at blive brugt i Trakheneravlen. Hun døde i 1963.

Amurath Sahib (Morfars morfars far)

Sedojs tredie tiptipoldefar er Amurath Sahib (35 Amurath II x Sahiba). Han er også nogle gange nævnt som Amurath-Sahib. Den skimlede hingst blev født i 1932. Han blev far til flere Stakes vindere. Han døde i 1967.

Angara (Morfars morfars mor)

Sedojs tredie tiptipoldemor er Angara (Wielki Szlem x Brda). Den skimlede hoppe blev født i 1947. Hun belv avlet af Posadowo Stud i Polen. Jeg har desværre ikke andet info eller billeder af denne hoppe.

Taktika (Morfars mormors mor og Farfars farfars mor)

Sedojs fjerde tiptipoldemor på moderens side er Taktika (Taki Pan x Krona). Hun er ogsåSedojs tiptipoldemor på faderens side. Hun blev født den 1/5 1943. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 155 cm. høj. Hun var Elitehoppe og Russian Aristocrat. Hun vandt USSR All Union Exhibition (alle racer), hvor hun blev vist for hånd. Hun var derudover succesfuld på væddeløbsbanen. Hun var mor til 6 enestående heste Pietuszok, Ptashka, Topol, Platina, Potencja og Trapecia. Hun var velkendt og anerkendt for hendes formidable bygning; størrelse og dybde, enestående holdning og kropsharmoni, der var tør, forfinet og med et solid fundament. Hun var enormt kraftfuld og alsidig. Hendes afkom er værdsat som enestående atleter med god bygning og styrke og masser af mod. Hun døde den 24/4 1963.

Skrzyp (Mormors farmors far)

Sedojs sjette tiptipoldefar er Skrzyp (Lowelas x Dziewanna). Han blev født i 1936. Han blev avlet af Janów Podlaski Stud i Polen. Han blev eksporteret til Malokabardinskiy Stud i Rusland i 1939. Den røde hingst var 152 cm. høj.

Odaliska (Mormors farmors mor)

Sedojs sjette tiptipoldemor er Odaliska (ofir x Kankara) Hun blev født i 1941, og var avlet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 145 cm. høj. Der er registreret 12 afkom efter hende. Hun blev solgt, men det vides ikke hvorhen. Jeg har desværre ikke mere info eller billeder af denne hoppe.

Priboj (Mormors morfars far og Farfars farsfars far)

Foto: A.S. Krasnikov | Timiryazev Museum of Horse Breeding

Sedojs syvende tiptipoldefar på moderens side er Priboj (Piolun x Rissalma). Han er også Sedojs tiptipoldefar på faderens side. Han blev født 27/4 1944. Han var avlet af Tersk Studi Rusland, og ejet af October Revolution Stud i Rusland. Den smukke røde hingst var 151 cm. høj, Priboj har løbet væddeløb med succes; som 2 års blev han placeret som nr. 1 ved Autumn Stakes Gr.II – 1800m (imod angloarabere og Tersk heste), placeret som nr. 2 ved Summer Stakes Gr.II – 1200m (mod angloarabere), og placeret som nr. 2 ved M.I. Kalininn Stakes Gr.I – 1600m. Som 3 års blev han placeret som nr. 1 ved All Russian Derby Gr.I – 2400m. Han var far til over 200 afkom. Han døde den 4/6 1957.

Mammona (Mormors morfars mor)

Sedojs syvende tiptipoldemor er Mammona (Ofir x Krucica). Mammona betyder skat. Hun blev født i 1939, og var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev efter sigende stjålet i 1939 af Russerne til Tersk Stud i Rusland. Hun blev kaldt Dronningen af Tersk.  Hun var Elitehoppe. Den brune hoppe var 147 cm. høj. Hun døde i 1961.

Du kan læse mere om fuldblodsaraberen og dens stammer/typer på denne side: Arabian Horse History. Det er rigtig spændende læsning.

Sedojs søskende

Sedoj har ingen helsøskende, så alle herunder er halvsøskende.

2017 Genuine (Makao x Gama Vraa)
2017 Marshall (Makao x Familia ShA)

2009 Mariella (Makao x Meksikana)
2009 Triple A Manilla (Makao x Monza`s Ticaca)
2009 Triple A Maribella (

2008 Triple A Constance (Makao x Freja af Vilhelmsgård)
2008 Triple A Marquis (Makao x Miranda)
2008 Triple A Mazai (Makao x SF Al Maxaika)

2006 KR Astrakhan (Makao x Amirihe)

2004 KR Anisya (Makao x Amirihe)
2004 Emira Sabeeka Rafia (Makao x Fakeba)
2004 KR Markomir (Makao x Meksikana)
2004 ML Malibu (Makao x Lisra)

2003 Serij (Meksiboy x Senet )

2001 Sedina (Meksiboy x Senet )
2001 SR Zari (Makao x SR Saritza )

2000 Serebro (Meksiboy x Senet )
2000 ZA Fatalah Zekipa (Makao x Fantasiah)
2000 McKaos (Makao x Pliszka)
2000 SR Balagur (Makao x Baliustrada)
2000 ML Mammona (Makao x Mamma Gazel)

1999 ML Malchik (Makao x Kisama)
1999 McAdoo (Makao x Pliszka)
1999 Malko (Makao x Malava)

1998 Mechta (Meksiboy x Senet)
1998 ML Magija (Makao x Mamma Gazel )

1997 Mon Ami Semir (Ibn el Masran x Senet)

1996 Mon Ami Mirell (Wandro x Senet)

1995 Mon Ami Navarro (Nakonetsj x Senet)

1994 Chianti (Flakari x Senet)

1993 Indian Lupin (Indian Grodust x Senet)

1992 Senada (Kurator x Senet)

1991 Selina (Kurator x Senet)

1989 Kurax (Kurator x Senet)

1988 Seiko (Kurator x Senet)

????? Grenada’s Neya ox (Makao x Grenada)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *