Sedojs familie

Sedoj blev født i 1999, og er ud af rene russiske linier, men han er dog født her i Danmark hos Stutteri Egelund, hvor han boede, indtil jeg købte ham i 2001.

Makao ox (Far)

 

Sedojs far hedder Makao (Karnaval x Manoa). Den røde hingst er avlet på The Kossack Stud i Holland i 1995. I 1996 blev han importeres til Danmark af ML Arab, hvor han fungerede som avlshingst. Makao er en flot typefuld og velbygget hingst, med særdeles gode bevægelser og et helt exceptionelt godt temperament i alle situationer. Han bliver i 2003 solgt til Kres Arabians, og senere til Triple A Arabians. Han fungerer i dag som distancehest hos Team Shagya, hvor han bl.a. har vundet en 2. plads ved DM i 2009, og i 2011 fik han et 5. plads i Simlångsdalen ved et ridt på 120 km.

Karnaval ox (Farfar)

 

Sedojs farfar hedder Karnaval (Naftalin x Karinka) er avlet på Statsstutteriet Tersk, ud af succesfuld væddeløbslinie. Karnaval stod selv i 1992 og i 1993 på The Kossack Stud, og var i den periode den mest benyttede hingst i Holland. Karnaval er National Res. Champion i Holland, samt Res. Champion Stallion i Tyskland.

Monoa ox (Farmor)

Sedojs farmor er Manoa (Peleng x Mania). Hun er Res. Champion i Holland, og hendes afkom er solgt til bl.a. Danmark, Italien og Tyskland. Manoa blev efter at have stået i avlen på Kossack Stud, solgt til Mr. Jean Marsot men ejes i dag af Mrs. Elfriede Ranz, Tyskland. Tre af hendes søskende er eksporteret til USA. Jeg har desværre ingen billeder af Manoa.

Naftalin ox (Farfars far)

 

Sedojs oldefar på faderens side (farfars far) hedder Naftalin (Topol x Nepriadwa). Han blev født i 1977 i Egypten. Denne store brune hingst imponerede med sine store brune øjne. Ikke nok med, at han var smuk, så kunne han også løbe. Som 2 års havde han deltaget i 10 løb, og blev placeret i 6 af dem. Naftalin var også en glimrende avlshingst. Allerede den første årgang gav avlshopperne Angola og Amina, og de to sønner Aspekt og Almaz. Senere blev han også far til to andre lovende hingste; Bagdad og Versal.

Karinka ox (Farfars mor)

Sedojs farfarsmor hedder Karinka (Aswan x Karta). Hun blev født i 1979, og blev avlet på Tersk Stud i Rusland. Hun var en dygtig væddeløbshest og ikke mindst avlshoppe. Hun er mor til hingste såsom Drug, Kosmonaut og Karnaval.

Peleng ox (Farmors far)

 

Peleng (Nabeg x Palmira) er Sedojs oldefar på faderens side (farmors far), og var en af de bedste sønner af Nabeg. Sammen med halvbrødrene Menes og Pesniar hørte til han eliten inden for araberavlen. Han var en af de smukkeste hingste, der forlod Rusland. Peleng blev født i 1978 og denne smukke leverrøde hingst blev avlshingst hos Tersk efter en succesfuld væddeløbskarriere. Han var dog ikke avlshingst i Rusland længe. Han blev solgt til USA for 3.2 millioner dollars, og han endte hos Stutteri Rine i Norge, hvor han døde i maj 2002. Peleng blev far til mange gode heste. En af de mest kendte hingste er Gomel, som er avlshingst på The Kossack Stud i Holland. Gomel er også dressurhest op til Prix St. Georges level.

Mania ox (Farmors mor)

Sedojs oldemor på faderens side (farmors mor) hedder Mania (Naslednik x Magia) kom fra Tersk til Holland. Her opnåede hun titlen National Champion Mare – hun er senere eksporteret til England, hvor hun har avlet 6 hoppeføl. Jeg har desværre ingen billeder af Mania.

Senet ox (Mor)

 

Sedojs mor er Senet (Tern x Serenada), som blev avlet af Stutteri Lyng. Hun blev købt af Stutteri Egelund, og de havde hende, indtil hun tog sit sidste åndedræt efter en flot karriere som avlshoppe, hvor hun jo gav liv til dejlige føl såsom Sedoj, og mange gør en fin karriere i ridesporten. Smukke Senet var mild af sind, om end hun også var en hoppe med karakter. Hun var god til at være mor, og passede alle sine føl til UG med kryds og slange. På billedet ses hun sammen med det lille hingsteføl Sedoj på børnehavefolden. Det var den første fold, som de blev lukket på efter foling. Og Sedoj – det var jo ham, som jeg købte i 2001 hos netop Stutteri Egelund. Efter stor tålmodighed fra deres side, lykkedes det endelig at få handlen i hus, og jeg er stolt over at være ejer af en hest ud af en dejlig hoppe som Senet.

Tern ox (Morfar)

 

Tern (Naslednik x Toska) er Sedojs morfar, og er avlet på Statsstutteriet Tersk i 1974. Han målte 156 cm. Tern har i en periode også stået i Danmark. Tern er en ganske køn hingst, der har avlet de smukke træk videre. Han har et godt temperament, og det er også et af de karaktertræk, som ofte ses i heste efter ham.

Serenada ox (Mormor)

Sedojs mormor hedder Serenada (Suvenir x Napersnitsa). Jeg har desværre ingen billeder af Serenada.

Naslednik ox (Morfars far)

Sedojs oldefar på moderens side (morfars far) er Naslednik (Nil x Nitochka). Han blev født i 1961. Som 17 årig vandt den gråskimlede hingst All Union Exhibition. Han døde i 1984. Han er en rigtig velkendt hingst inden for avlen af fuldblodsarabere med russisk blod.

 

Toska ox (Morfars mor)

Sedojs oldemor på moderens side (morfars mor) hedder Toska (Arax x Trapecia). Hun blev født i 1969. Hun er en rød hoppe på 1,54 cm. Hun blev avlet på Tersk Stud i Rusland – og er kendt som en af de bedste hopper på stutteriet. Har produceret imponerende heste såsom Tina eft. Naslednik, Tern eft. Naslednik, Tuwa eft. Aswan, Tirana eft. Aswan og Tana eft. Arafa. Jeg har desværre ikke nogle billeder af Toska.

Suvenir ox (Mormors far)

 

Sedoj oldefar på moderens side (mormors far) er Suvenir (Negatiw x Sonata). Han var en stor skimmel hingst på 155 cm. Han blev født i 1957 på Tersk Stud i Rusland. Han er helbror til den anerkendte hingst Salon, der blev far til 2 helt specielle drenge – nemlig Muscat og Magnum.

Nil ox (Morfars farfar)

 

Nil (Sid Abouhom x Malaka) er Sedojs tipoldefar (morfars farfar). Han er også kendt under navnene Azmi og Nahr Al Nil. Han blev født i 1951 hos El Zahraa Stud i Egypten. Han blev importeret til Rusland i 1958. Han døde i 1960 hos Tersk Stud i Rusland. Han blev far til 22 registrerede fuldblodsaraberføl, herunder Naslednik, Plakat, Palas, Narav ibn Aswan, Naina etc.

Negatiw ox (Mormors farfar)

 

Sedojs tipoldefar (morfars farfar) er Negatiw (Naseem x Taraszcza). Han blev født i 1945 hos Tersk Stud i Rusland, hvor han var i skarp konkurrence med datidens seniorhingste såsom PRiboj og Korej. I 1954 blev han Russisk National Champion Hingst. Negatiw var primært ud af polske linier. Han var en succesfuld avlshingst hos Tersk Stud, og det var et stort ønske, at få ham til Polen, hvilket han også gjorde i alder af 17 år. Han blev far til anerkendte hingste såsom Salon, Nabor og Bandos. Han blev importeret til Polen i 1962, hvor han blev vinder ved 2 løb. Han er ligeledes far til mange løbsvindere. Hans smukke ydre gjorde ham til et sjældent eksempel på perfektion indenfor den arabiske type, selv om han også havde sine fejl såsom en lidt lang toplinie. Han døde i 1973.

Du kan læse mere om den russiske araber på denne side: A Russian History

Stamtavlen

Faderlinie: Koheilan Adjuze 1876 (Babolna)

Moderlinie: Keheilet Ajuz (Gazella OA) IMP.1845

27.81 % Crabbet/Blunt 27.81 % GSB (incl. Crabbet) 61,43 % Polish 30.02 % Egyptian 100 % Russian
Sedoj ox Makao Karnaval Naftalin
Karinka
Manoa Peleng
Mania
Senet Tern Naslednik
Toska
Serenada Suvenir
Napersnitsa

Du kan finde Sedojs fulde stamtavle på AllBreedPedigree.com

Sedojs søskende

Sedoj har ingen helsøskende, så alle herunder er halvsøskende.

2017 Genuine (Makao x Gama Vraa)
2017 Marshall (Makao x Familia ShA)

2009 Mariella (Makao x Meksikana)
2009 Triple A Manilla (Makao x Monza`s Ticaca)
2009 Triple A Maribella (

2008 Triple A Constance (Makao x Freja af Vilhelmsgård)
2008 Triple A Marquis (Makao x Miranda)
2008 Triple A Mazai (Makao x SF Al Maxaika)

2006 KR Astrakhan (Makao x Amirihe)

2004 KR Anisya (Makao x Amirihe)
2004 Emira Sabeeka Rafia (Makao x Fakeba)
2004 KR Markomir (Makao x Meksikana)
2004 ML Malibu (Makao x Lisra)

2003 Serij (Meksiboy x Senet )

2001 Sedina (Meksiboy x Senet )
2001 SR Zari (Makao x SR Saritza )

2000 Serebro (Meksiboy x Senet )
2000 ZA Fatalah Zekipa (Makao x Fantasiah)
2000 McKaos (Makao x Pliszka)
2000 SR Balagur (Makao x Baliustrada)
2000 ML Mammona (Makao x Mamma Gazel)

1999 ML Malchik (Makao x Kisama)
1999 McAdoo (Makao x Pliszka)
1999 Malko (Makao x Malava)

1998 Mechta (Meksiboy x Senet)
1998 ML Magija (Makao x Mamma Gazel )

1997 Mon Ami Semir (Ibn el Masran x Senet)

1996 Mon Ami Mirell (Wandro x Senet)

1995 Mon Ami Navarro (Nakonetsj x Senet)

1994 Chianti (Flakari x Senet)

1993 Indian Lupin (Indian Grodust x Senet)

1992 Senada (Kurator x Senet)

1991 Selina (Kurator x Senet)

1989 Kurax (Kurator x Senet)

1988 Seiko (Kurator x Senet)

????? Grenada’s Neya ox (Makao x Grenada)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *