Felecia

Felecia er min dejlige datter. Hun blev født den 23. januar 2010. Hun var ikke engang 1 år, før end hun havde siddet på Sedojs ryg, og været med på et par små rideture. Hun har siden fødslen været med i stalden, og har, siden hun kunne stå op, brugt rigtig mange timer på at strigle Sedoj, og senere ride ham på ridebanen i både skridt og trav – først gik og løb jeg med rundt, og siden red hun hun ham selv, og lige pludselig kunne hun også ride ham i galop.

Felecia har altid fungeret rigtig godt sammen med Sedoj på trods af hans størrelse i forhold til hende. Sammen med ham kan hun finde en indre ro og fokus på nuet, da samarbejdet ellers ikke fungere optimalt. Hos hesten er der heller ikke nogle konkurrenter udover hende selv. Felecia er meget konkurrenceminded, og vil meget gerne være den bedste til alting. Det er svært at leve op til, så det er godt at komme væk fra en gang imellem.

Efterhånden som årene gik, overtog hun nærmest Sedoj – især, når det gjaldt ridning og strigling. Derfor besluttede vi forældre os for, at det var på tide, at hun skulle have en lånepony. Så kunne jeg nemlig få min Døjser tilbage. Det gik rigtig godt henover sommeren, og Twiggy var bare den sødeste børnepony, der gav Felecia mere selvsikkerhed og mod.

Men så begyndte Felecia at få mange legeaftaler, og hun ville rigtig gerne hygge sig med sine veninder, hvilket vel er ganske fair, når man er 7-8 år. Desværre trivedes Twiggy ikke som deltidsridepony, så vi måtte opsige lånet. Hun var ellers en rigtig god pony, og Felecia nåede at rykke sig en del sammen med Twiggy, og kom i gang med at ride hende i både skridt, trav og galop samt ride over bomme og små spring.

Hun har også prøvet nedturene som f.eks. at blive smidt af, men er altid kommet op igen. Hun er også blevet bidt i både finger og skulder, men har altid haft modet til at gå til hesten igen, når chok og vrede har lagt sig. Hun har vist sig at være mere sej, end både vi forældre og hun selv regnede med, og det har givet en del på selvværdskontoen.

Felecia nyder livet i stalden. Hun kan selvfølgelig godt lide at ride, men hun elsker at strigle, flette og pynte hestene, å de ligner en million. Hun rydder også gerne op i striglekasserne og i skabene. Hun kan også godt lide at arbejde med Sedoj fra jorden, og få ham til at lave nogle tricks. Hun vil også gerne bare sidde i halmen og se hestevideoer på telefonen og lytte til hestens gumlen.

Selv om Felecia er en hestepige, så er det ikke nogen hemmeligt, at hun synes det der hest er sjovest om sommeren, og knapt så sjovt om vinteren, hvor der er koldt i stalden og vådt på marken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *