Silver Dusts familie

Silver Dust blev født i 2017, og er en Welsh Mountain Pony. Han er avlet og født hos Stutteri Sejlstrup, hvor han boede, indtil jeg købte ham i 2018.

Clausholm Donatello (Far)

Silver Dusts far hedder Clausholm Donatello (Ysselvliedt´s Special Edition x Reekse Hoek Desi). HAn er født i 2003. Han har den lidt specielle farve lyscream buckskin med sort man og hale. Donatello er en hingst med et super godt temperament. Han er yderst velgående, taktfast og har en særdeles god galop. Om Donatellos afkom kan det generelt siges at de har fået et kønt hoved, god front god bevægelse og godt temperament. Flere har arvet hans creamgen. Han har Dun, Cremello og Palomino afkom. Silver Dust er f.eks. født dunfarvet.

Ysselvliedts Special Edition (Farfar)

Silver Dusts farfar hedder Ysselvliedt´s Special Edition (Revel Jeeves x Knighton Pincushion). Han har en flot palominofarve, og er 120 cm. høj. Han er født i 2000 hos Ysselvliedt Stud I Holland, hvor han også er kåret. Han er flere gange champion. Han er far til mange afkom, der gør sig godt på shows og i sporten – både som køre- og rideponyer. Han er nu avlshingst i Sverige.

Reekse Hoek Desi (Farmor)

Silver Dusts farmor er Reekse Hoek Desi (Synod Prophet x Thunder’s Janine). I 1998 blev hun kåret i 1. kl., og gik fløj. Hun blev res. hoppe champion & res. sec.A champion. Hun beskrives som en hoppe med en særdeles god type og med god dybde. Hun har et Særdeles kønt hoved, særdeles god hals og skulder. Hun har en god overlinie, men med en lidt lavt ansat hale. Hun har gode, tørre lemmer. Bevægelsen er excellent i skridt og generelt særdeles god. I 1999 deltog hun i Aalborg Horse Show, hvor hun fik 23 point, blev bedste welsh og fik en ærespræmie. I 2002 blev hun fremvist i Sverige, hvor hun fik 43 point og guld. I 2003 blev hun fremvist til Hobro Dyrskue, og fik 23 point. I 2004 deltog hun i kåring, hvor hun blev vinder af showklasse samt reserve hoppechampion sec.A.

Revel Jeeves (Farfars far)

Silver Dusts oldefar på faderens side (farfars far) hedder Revel Jeeves (Bengad Parrotia x Revel Jewel). Han blev født i 1972. Jeg har endnu ikke kunnet finde meget info om Revel Jeeves, da det ser ud til at være underforstået, at han er en helt særlig hingst, der har haft en stor betydning for Welsh Mountain avlen.

Knighton Pincushion (Farfars mor)

Silver Dusts farfars mor hedder Knighton Pincushion (Revel South Drift x Revel Sonic). Hun blev født i 1979. Hun er palominofarvet. Jeg har indtil videre ikke kunnet finde hverken billeder eller info om denne hoppe.

Synod Prophet (Farmors far)

Synod Prophet (Synod Captain x Synod Pops) er Silver Dusts oldefar på faderens side (farmors far). Han blev født i 1988, og var 122 cm. høj. Jeg kan i øjeblikket ikke finde flere oplysninger på denne hingst.

Thunder’s Janine (Farmors mor)

Silver Dusts oldemor på faderens side (farmors mor) hedder Thunder’s Janine (Nachtegaals Captain x Thunders Sandy) Hun blev født i 1989. Jeg kan i øjeblikket ikke finde billeder eller oplysninger på denne hoppe.

Sejlstrups Silver Donna (Mor)

Silver Dusts mor er Sejlstrups Donna Silver (Rosengårdens Picasso x Polaris Delia), som er avlet af Stutteri Sejlstrup. Hun blev født d. 10.05.2013, og er 120 cm. høj. Hun er tilredet. Hun har været vist på 2 dyrskuer i 2015, hvor hun har gjort det godt med bl.a. 23 point og ærespræmie til Hobro Dyrskue. Derudover bemærkninger fra dommeren såsom “en excellent trav” og “en trav i særklasse”. Donna Silver er en moderne og højtstillet hoppe med en helt exceptionel bevægelse. Silver Dust ligner sin mor meget, men det gør bestemt ingenting.

Rosengårdens Picasso (Morfar)

Silver Dusts morfar er Rosengårdens Picasso (Harvest Universal Soldier x Rosengårdens Petunia). Han blev født i 2008, og er 118 cm. Rosengårdens Picasso har livstidslicens ved Welshforeningen, så alle hans afkom får welsh papirer. Rosengårdens Picasso har en rigtig godt forpart, og har særdeles gode bevægelse – hvor han flere gange er blevet bedømt med “excellent trav”. Han er både tilredet og tilkørt.

Polaris Delia (Mormor)

Silver Dusts mormor hedderPolaris Delia (Brynparc Carwyn x Polaris Dinah). Hun kom til Danmark fra Wales, og kom til Stutteri Sejlstrup i 2011. Hun havde på daværende et dårligt øje, og blev derfor købt udelukkende med henblik på avl. Hun bliver håndteret af børn uden problemer. Polaris Delia er udstillet en del i Wales, hvor hun bl.a. har været i den bedste tredjedel til Royal Welsh. I Danmark har hun kun deltaget i landsskuet, hvor hun fik 23 point som følhoppe (med hendes føl nr. 4).

Harvest Universal Soldier (Morfars far)

Silver Dusts oldefar på moderens side (morfars far) er Harvest Universal Soldier (Brierdene Napoleon x Tanlan Unigryw). Han blev født i 2002, og er 116 cm. høj. Han blev kåret i 1. klasse, og gik fløj samt blev kåringens bedste hingst i 2005.

Rosengårdens Petunia (Morfars mor)

Silver Dusts oldemor på moderens side (morfars mor) hedder Rosengårdens Petunia (Bubbly Noggin x Rosengårdens Piccoline). Hun blev født i 2003, og er 120 cm. høj. Rosengårdens Petunia har klaret sig rigtig flot til forskellige shows. Hun er bla. til Roskilde dyrskue i 2005 blevet bedste 2 års sec. A, med 23 point samt nr. 6 ud af 17 i fælleskonkurrencen om skuets bedste 2 års hoppe. Til show på Bjärsjölagård i Sverige blev hun bedste sec. A plag med 40 point og guldmedalje. I 2009 fik hun 23 point ved Hobro Dyrskue. I 2010 fik hun 23 point og ærespræmie samt sølv i konkurrencen
om skuets bedste goldhoppe på tværs af alle racer (12 hopper var udtaget). I 2010 var hun også med til Løgstør dyrskue, hvor hun fik 23 point og ærespræmie. Og i 2011 deltog var hun igen med til Løgstør Dyrskue, og denne gang fik hun 24 point og en ærespræmie og blev Skuets Hest. Rosengårdens Petunia døde i slutningen af 2014 – formodentlig på grund af en hjerneblødning.

Brynparc Carwyn (Mormors far)

Silver Dusts oldefar på moderens side (mormors far) er Brynparc Carwyn (Kelcot Boisterous x Maindiff Camelia). Han blev født i 1991. JEghar endnu ikke kunnet finde billede eller info om dnene hingst.

Polaris Dinah (Mormors mor)

Polaris Dinah (Polaris Royal Flush x Twyford Diamond) er Silver Dusts oldemor (mormors mor). Hun blev født i 1985. JEg har endnu ikke fundet fotos eller information om denne hoppe.

Stamtavlen

Sejlstrups Silver Dust Clausholm Donatello Ysselvliedt’s Special Edition Revel Jeeves
Knighton Pincushion
Reekse Hoek Desi Synod Prophet
Thunder’s Janine
Sejlstrups Donna Silver Rosengårdens Picasso Harvest Universal Soldier
Rosengårdens Petunia
Polaris Delia Brynparc Carwyn
Polaris Dinah

Du kan finde Silver Dusts fulde stamtavle på AllBreedPedigree.com

Silver Dusts søskende

Silver Dust har ingen helsøskende, så alle herunder er halvsøskende.

2015 Sejlstrups Mr. Perfect (Rosensgårdens Picasso x Kroggardens Moonlight)

2013 Sejlstrups Miss Sunshine (Rosensgårdens Picasso x Kroggardens Moonlight)