Felecia

Felecia er min dejlige datter. Hun blev født den 23. januar 2010. Hun var ikke engang 1 år, før end hun havde siddet på Sedojs ryg, og været med på et par små rideture. Hun har siden fødslen været med i stalden, og har, siden hun kunne stå op, brugt rigtig mange timer på at strigle Sedoj, og senere ride ham på ridebanen i både skridt og trav – først gik og løb jeg med rundt, og siden red hun hun ham selv, og lige pludselig kunne hun også ride ham i galop og springe små spring.

Felecia har altid fungeret rigtig godt sammen med Sedoj på trods af, at han var noget større end hende. Der er slet ikke nogen tvivl om, at de to hygger sig sammen, og de deler mange små og store oplevelser, som hun nok vil huske for livet.

Efterhånden som årene gik, overtog hun nærmest Sedoj. Derfor besluttede vi forældre os for, at det var på tide, at hun skulle have en lånepony. Så kunne jeg nemlig få min Døjser tilbage. Sedoj er jo også ret stor til Felecia, og så er ponyhygge bare lidt sjovere, når man er barn. Vi fandt den sødeste lille ponyhoppe til hende. Det gik rigtig godt henover sommeren, og Twiggy var bare den sødeste børnepony, der gav Felecia mere selvsikkerhed og mod.

Så begyndte Felecia at få mange legeaftaler, og hun ville rigtig gerne hygge sig med sine veninder, hvilket er ganske fair, når man er 7-8 år. Desværre trivedes Twiggy ikke fysisk som deltidsridepony, så vi måtte opsige lånet. Hun blev overvægtig, og var ganske langsomt på vej mod en forfangenhed, og det ville vi ikke tilbyde hende. Hun var ellers en rigtig god pony, og Felecia nåede at rykke sig en del sammen med Twiggy, og kom i gang med at ride hende i både skridt, trav og galop samt ride over bomme og små spring.

Efter lidt tid vendte Felecia tilbage til hestene periodevis. Hun har gået til rideundervisning på den nærliggende rideskole både på elevponyer og på Sedoj. Hun har haft part på nogle forskellige ponyer. Hun har hele tiden rykket sig, og blevet dygtigere og mere modig.

Hun har også prøvet nedturene som f.eks. at blive smidt af, men er altid kommet op igen. Hun er også blevet bidt i både finger og skulder, men har altid haft modet til at gå til hesten igen, når chok og vrede har lagt sig. Hun har vist sig at være ret sej til at rejse sig igen efter en nedtur.

Selv om Felecia er en hestepige, og nyder tiden i stalden, så er det ikke nogen hemmelighed, at hun synes, at det der hest er sjovest om sommeren, og knapt så sjovt om vinteren, hvor der er koldt i stalden og vådt på marken. Periodevis er hun dog en hel del med ude i stalden – også om vinteren, og hygger med dem. Det kan godt være, at vi ikke kan lave så meget med hestene, men hunvil også gerne bare sidde i halmen og se videoer på telefonen og lytte til hestens gumlen sammen med sin mor.

Efterhånden som Felecia blev ældre, og fik mere mod på hest blev der tilføjet en pony mere til Stald Hestehygge. Felecias helt egen Super Mario. Han er en ældre rideskolepony, der skulle på pension, og nyde livet hos en ponypige. Han får sine sidste år her hos os, og han er et rigtig godt match til Felecia. Han er en rigtig guttermand, men samtidig også lidt udfordrende på den der elevheste-måde. Hun er vokset hurtigt sammen med ham, men desværre fik det ikke mere end et par år sammen, inden vi måtte aflive vores Supermule. Felecia har nu overtaget Sedoj igen, og de to hygger sig rigtig meget sammen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *