Sedojs personlighed

At kunne fortælle om hestens personlighed ud fra dens ansigtstræk er noget som både Linda Tellington Jones og Klaus Hempfling har gjort i. Jeg har mest arbejdet ud fra Linda Tellington Jones’ metoder, og er også dem, som jeg primært vil beskrive på denne side. Linda Tellington Jones kigger også på kroppen, men sådan helt skåret ind til benet, kan det siges, at enhver afvigelse fra den perfekte hestekrop, kan giver problemer og modvillighed pga. smerter og spændinger. Da dette er ganske ligetil, går jeg ikke ind i det her.

Sedojs profil: Tallerkenformet hoved med lang elgnæse

Denne profil indikere sædvanligvis ualmindelig intelligens og tillid. Han er en følsom hest, men ikke frygtsom – nærmere lidt kæk.

Han har en medium kæbe, normal mund,  og ingen buler i ansigtet, så dette fortæller ikke noget særligt om Sedoj.

Selv om han har en lidt stor mule, hører den stadig til under “forfinet, blød mule”, hvilket for det meste følges med en følsom karakter.

Hans hage er rund, blød og af normal tykkelse, hvilket tyder på en ukompliceret, støt og samarbejdsvillig hest.

De store, bløde og runde øjne viser også en samarbejdsvillig hest, der stoler på mennesker. Forfra er øjnene tydelige, hvilket er et tegn på selvtillid.

Sedoj har en afslappet og bevægelig overlæbe. Det betyder, at han har en afslappet holdning. Han er nysgerrig og vil gerne have fysisk kontakt med mennesker f.eks. ved at stikke mulen hen til dem.

Hans næsebor er velformede, hvilket betyder, at han er en hest, der er samarbejdsvillig og tænker meget.

Hans fine og tilspidsede ører, der er bredere foroven end ved roden, tyder på en hest, der er er ukompliceret og intelligent.

Sedojs hvirvel sidder i midten lidt over øjet og lidt til venstre, hvilket tyder på en forholdsvis ukompliceret og samarbejdsvillig natur.

Konklusion

Sedoj er en intelligent og følsom hest, der gerne vil samarbejde. Han har selvtillid og tillid til mennesker. Han tænker over tingene, og er i det hele taget en støt og ukompliceret hest. Hvis der opstår problemer med en hest som Sedoj, kan det næsten med sikkerhed siges, at det skyldes rytteren/træneren eller at han har ondt. Der er ingenting overhovedet, der indikere, at Sedoj har svært ved at forstå opgaverne, eller vil modarbejde træningen på nogen måde, uden at have en rigtig god grund til det.

Og prøv lige at se, hvor meget Sedoj og Silver Dust minder om hinanden. Det er vist helt i orden at sige, at jeg har en type, når det kommer til mine heste.