Susanne

Jeg hedder Susanne, og Hvitfeldt er efternavnet (hvis du ikke havde regnet det ud på baggrund af domænenavnet). Jeg er født i 1979 , og er opvokset på Mols. Jeg flyttede som ung til Midtjylland. Jeg er i dag ejer af både en hest og en pony. Jeg har en kat, og så blev jeg mor til min helt vidunderlige datter Felecia i 2010.

20 ord til at beskrive mig selv:
Mor, familiemenneske, hesteejer, hyggefis, dyreelsker, katteejer, rytter, stærk, kreativ, ½ norsk, molbo, lykkelig, tænksom, følsom, selvstændig, fotografiinteresseret, engageret, rolig, taknemlig, introvert og meget mere…

Mor står først, fordi jeg er mor til verdens dejligste datter, og lige netop denne titel definere rigtig mange af mine valg i livet. Jeg kan den dag i dag slet ikke forestille mig livet uden min datter. Jeg er MOR med store bogstaver, og jeg elsker både rollen, og ikke mindst min skønne datter. Familiemenneske og hyggefis er de næste, for det kan jeg slet ikke komme uden om. Jeg er tæt knyttet til min familie og snakker bl.a. med mine forældre hver dag. Jeg er langt mere hesteejer end rytter, for jeg elsker alle aspekter af at eje en hest. Og jeg vil nemmere kunne undvære at ride, end at arbejde og være sammen med min hest. Dyreelsker er det femte ord, og jeg elsker nærmest alle dyr, eller… jeg kan i hvert fald se noget smukt i de fleste. Det har også bragt mig et liv fyldt med fantastiske stunder sammen med mine dyr. Resten af ordene står i tilfældig rækkefølge, men er bestemt ikke tilfældig udvalgte ord.

Da jeg flyttede fra Mols, kunne jeg komme hurtigt nok derfra, men jeg må nok indrømme, at efterhånden som jeg bliver ældre,  så oplever jeg, at det trækker en smule i mit molbohjerte for at komme hjem.

Heste har været en del af mit siden 1984, hvor jeg startede til ridning i Mols Rideklub. Ret hurtigt fik hestene en stor betydning i mit liv. Palle, Polly og Jokum var 3 af de ponyer, som jeg startede på. Senere blev det Prins, Trine, Pondus, Pony og mange flere, indtil jeg mødte Flicka. Hun var en fjordhoppe, som blev min allerførste pony.

Da jeg var 10 år gammel, fik jeg min første hest, og jeg har haft i alt 9 heste igennem årene. Nogle havde jeg samtidig, men jeg har aldrig været uden hest. Jeg startede med at gå til rideundervisning, da jeg var 5 år, og det fangede mig i en sådan grad, at jeg nu har været hesteejer og rytter i snart 45 år. Jeg havde en lille pause på 3 år, da jeg blev mor. I denne periode havde jeg selvfølgelig stadig Sedoj, men fik hverken redet passet ham så meget, som jeg kunne ønske. Til gengæld blev han opstaldet et sted, hvor hans behov for bevægelse, frihed og kammerater blev tilgodeset. Sedoj har jeg haft siden 2001, og vi har fulgt hinanden gennem tykt og tyndt lige siden. I 2018 kom Welsh Mountain hingsteføllet Silver Dust, som er født i 2017 til. I 2022 kom ponyen Super Mario ind i vores lille stald. Han blev desværre aflivet i 2024.

Jeg har været et stort konkurrencemenneske med mange ambitioner. Som barn var det mest springningen, der tiltalte mig, men efterhånden tog dressurridningens mysterier over, og jeg arbejdede koncentreret på at blive en god dressurrytter. Især som barn og ung har mit temperament gjort, at jeg ikke altid har været en fair rytter og hesteejer. Men min første araber Abdullah lærte mig en ting eller to om værdien af selvbeherskelse og ro igennem konsekvent træning fra hans side af.

Abdullah var også den hest, der bragte mig ind i distanceridningens verden, og jeg var hooked nærmest fra første ridt. Målet blev DM og VM sammen med Abdullah, men det nåede vi aldrig, før end at han blev aflivet pga. tarmslyng. Sedoj var mit næste håb. Jeg købte ham som 2 års hos hans avler. Han havde generne til at kunne nå langt indenfor sporten. Heldet havde vi dog ikke, at han blev ramt af en træls ledbåndsskade med knoglenydannelser i hans 3. leveår. Det var det, der satte en stopper for drømmen om DM og VM i distance. Sedoj viste mig til gengæld en helt anden verden med hest. Jeg kom i gang med klikkertræning, jordarbejde og en helt anden måde at opnå noget sammen med min hest. Jeg har lært noget meget værdifuldt sammen med Sedoj, som jeg holder godt fast i, og kan bruge sammen med Silver Dust, som jeg helt sikkert også har mange planer for i fremtiden.

Mit arbejdsliv har bragt mig lidt omkring. Jeg startede som webintegrator i 2007, hvor jeg har arbejdet med forskellige programmeringssprog såsom PHP, ASP og ASP.net. Jeg har også arbejdet lidt med det grafiske, og har været ret godt hjemmevant i både Photoshop, InDesign og Illustrator. I dag arbejder jeg primært med Photoshop, når jeg redigerer mine billeder eller slapper med at lave forskellige grafiske småting.

Jeg har fotograferet seriøst siden 2007. Målet om at komme til at leve af fotografering, måtte jeg indse var umulig at nå. Jeg duer som person ikke til at være selvstændig på fuld tid, men jeg hygger mig utrolig meget med at fotografere.

I 2015 valgte jeg at uddanne mig til Social- og sundhedshjælper og derefter social- og sundhedsassistent. Jeg arbejdede i nogle år på en demensafdeling. Det var et rigtig spændende og givende job. Jeg tvivlede dog på, om det var det rigtige valg, så havde en pause på 3 år,hvor jeg sad på laboratorie, inden jeg vendte tilbage til jobbet som SSA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *