Sedojs familie

Sedoj blev født i 1999, og er ud af rene russiske linjer, men han er dog født her i Danmark hos Stutteri Egelund, hvor han boede, indtil jeg købte ham i 2001.

Stamtavlen

Faderlinje: Koheilan Adjuze 1876 (Babolna) Moderlinje: Keheilet Ajuz (Gazella OA) IMP.1845
Blodlinje:
100% Russian:
27% Crabbet/Blunt
27% GSB (incl. Crabbet)
61% Polish
30% Egyptian
Sedoj Makao Karnaval Naftalin
Karinka
Manoa Peleng
Mania
Senet Tern Naslednik
Toska
Serenada Suvenir
Napersnitsa

Du kan finde Sedojs fulde stamtavle på AllBreedPedigree.com

Sedojs familietræ

Herunder kan du se og læse om Sedojs familie i billeder og ord. Jeg har fundet og fået en del billeder, som jeg har valgt at ligge ud på denne side. Jeg er i gang med en opsporing af de enkelte billeder, så der kan krediteres korrekt. Skulle du opdage et billede, som du ved mere om, så fortæl mig det gerne. Ser du et billede, som du ikke ønsker er her på siden, så skriv til mig, og så fjerner jeg det hurtigst muligt Har du info og/eller billeder af nogle af disse heste, så må du meget gerne dele det med mig. Jeg vil efter aftale gerne have lov til at lægge det ud her på siden, men ellers gemmer jeg det privat.

På faderens side

Makao (Far)

Sedojs far hedder Makao (Karnaval x Manoa). Den røde hingst var avlet på The Kossack Stud i Holland i 1995. I 1996 blev han importeret til Danmark af ML Arab, hvor han fungerede som avlshingst. Makao var en flot, typefuld og velbygget hingst med særdeles gode bevægelser, og et helt exceptionelt godt temperament i alle situationer, og dette avlede han videre til sine afkom. Han blev i 2003 solgt til Kres Arabians, og senere til Triple A Arabians. Derefter fungerede han som distancehest hos Team Shagya, hvor han bl.a. vandt en 2. plads ved DM i 2009. I 2011 fik han en 5. plads i Simlångsdalen ved et ridt på 120 km. Han døde i januar 2017 efter et langt og godt liv.

Bedsteforældre

Karnaval (Farfar)

Sedojs farfar hedder Karnaval (Naftalin x Karinka), og han var avlet på Tersk Stud. Han var ud af en succesfuld væddeløbslinje. Han blev født den 17/2-1987, og han døde i 2012. Han blev eksporteret til Holland. Her stod han i 1992 og i 1993 på The Kossack Stud, og var i den periode den mest benyttede hingst i Holland. Karnaval var National Res. Champion i Holland, samt Res. Champion Stallion i Tyskland.

Monoa (Farmor)

Sedojs farmor er Manoa (Peleng x Mania). Den skimlede hoppe blev født den 5/2-1987 hos The Kossack Stud i Holland.  Hun blev efter at have stået i avlen på Kossack Stud, solgt til Mr. Jean Marsot, og derefter til Mrs. Elfriede Ranz i Tyskland. Hun blev Res. Champion i Holland, og hendes afkom er solgt til bl.a. Danmark, Italien og Tyskland. Tre af hendes søskende er eksporteret til USA. Jeg har desværre ingen billeder af Manoa.

Oldeforældre

Naftalin (Farfars far)

Sedojs oldefar på faderens side hedder Naftalin (Topol x Nepriadwa). Han blev født i 1977, og er avlet af Tersk Stud. Han var 152 cm. høj. Denne brune hingst imponerede alle. Ikke nok med, at han var smuk, så kunne han også løbe. Som 2 års havde han deltaget i 10 løb, og blev placeret i 6 af dem. Naftalin var også en glimrende avlshingst. Allerede den første årgang gav avlshopperne Angola og Amina, og de to sønner Aspekt og Almaz. Senere blev han også far til to andre lovende hingste; Bagdad og Versal.

Karinka (Farfars mor)

Sedojs oldemor på faderens side hedder Karinka (Aswan x Karta). Hun blev født i 1979, og blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Denne skimlede hoppe var 155 cm. høj. Hun var en dygtig væddeløbshest og ikke mindst avlshoppe. Hun er mor til hingste såsom Drug, Kosmonaut og Karnaval. Hun døde den 4/11-1997. Jeg kan desværre ikke finde et billede af Karinka.

Peleng (Farmors far)

Peleng (Nabeg x Palmira) er Sedojs anden oldefar på faderens side, og han regnes for en af de bedste sønner efter Nabeg. Sammen med halvbrødrene Menes og Pesniar hørte til han eliten inden for araberavlen. Den 158 cm. store hingst blev født den 30/3-1978, og var avlet af Tersk Stud. Han blev avlshingst på stutteriet efter en succesfuld væddeløbskarriere. Han var dog ikke avlshingst i Rusland længe, da han blev eksporteret til The kossack Stud i Holland i 1985, derefter til England i i 1989, og tilbage til Holland i 1992, for til sidst at ende hos Stutteri Rine i Norge. Han døde i 2002. Peleng blev far til mange gode heste. En af de mest kendte hingste er Gomel, som både var avlshingst på The Kossack Stud i Holland samt dressurhest op til Prix St. Georges niveau.

Mania (Farmors mor)

Sedojs anden oldemor på faderens side hedder Mania (Naslednik x Magia). Hun blev født den 24. januar 1980. Hun var avlet af Tersk Stud. Den skimlede hoppe blev senere eksporteret til Holland. Her opnåede hun titlen National Champion Mare – hun blev senere eksporteret til England, hvor hun har avlet 6 hoppeføl. Jeg har desværre ingen billeder af Mania.

Tipoldeforældre

Topol (Farfars farfar)

Topol (Priboj x Taktika). Han var en brun hingst, der blev født i 1958. Han var avlet af Tersk Stud. Han var 155 cm. høj. Han var vinder af  det Russiske Triple Crown Stake løb: Derby, St Leger, Great Summer Prize og tre andre Stake løb. Han har vundet 9 ud af 16 løbsstarter. Derudover var han USSR All Union Exhibition Res. Champion. Han bar desuden titlen som Sire of stake winners samt International Sire of Significance. Han nåede at blive far til 75 føl, inden han døde i 1977.

Nepriadwa (Farfars farmor)

Nepriadwa (Pomeranets x Naspralina). Hun var en skimmel hoppe, der blev født i 1964. Hun var avlet af Tersk Stud. Hun var 151 cm. høj. Hun har gået væddeløb.

Aswan (Farfars morfar)

Aswan (Nazeer x Yosreia). Han var en skimmel hingst, der blev født i 1958. Han blev født i Egypten, og hans oprindelige navn var Rafaat. Han var 155 cm. høj. Han var en gave til Rusland fra Præsident Nasser, som tak for hjælpen til at bygge Aswan dæmningen. Aswan viderebragte sin type, når han blev brugt på hopperne hos Tersk Stud. Samtidig blev der ikke gået på kompromis med brugsegenskaberne. Han blev far til 21 Stakesvindere, 3 derby vindere og 19 føl, der var placeret i Stakes. Det siges, at han blev far til mere end 300 registrerede føl inden han døde i 1984 i Rusland.

Karta (Farfars mormor)

Karta (Arax x Kapella). Hun var en brun hoppe på 152 cm.. Hun blev født i 1962. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud, indtil hun blev eksporteret i Amerika i 1981.

Nabeg (Farmors farfar)

Nabeg (Arax x Nomenklatura). Han var en brun hingst på 143 cm., der blev født d. 4/6 1966. Han var avlet af Tersk Stud. Han var far til mange hingste med stor  indflydelse på den russiske avl.

Palmira (Farmors farmor)

Palmira (Salon x Ptashka). Hun var en brun hoppe på 150 cm, der blev født i 1967. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud. Hun var Russian National Champion Mare.

Naslednik (Farmors morfar)

Naslednik (Nil x Nitochka). Han blev født i 1961, og var avlet af Tersk Stud.  Som 17 årig vandt den gråskimlede hingst All Union Exhibition, og han vandt også All USSR Champion i 1978. Han er en rigtig velkendt hingst inden for avlen af fuldblodsarabere med russisk blod. Han døde i 1984.

Magia (Farmors mormor)

Magia (Aswan x Madia). Hun var en skimmel hoppe på 149 cm., der blev født den 16. marts 1974, og døde i 1991. Hun var avlet af Tersk Stud, og ejet af Khrenovoe Stud. Hun har løbet væddeløb.

Tiptip-oldeforældre

Priboj (Farfars farfars far)

Foto: A.S. Krasnikov | Timiryazev Museum of Horse Breeding

Priboj (Piolun x Rissalma). Han blev født den 27. april 1944. Han var avlet af Tersk Stud i Rusland, og ejet af October Revolution Stud i Rusland. Den smukke røde hingst var 151 cm. høj, Priboj har løbet væddeløb med succes; som 2 års blev han placeret som nr. 1 ved Autumn Stakes Gr.II – 1800m (imod angloarabere og Tersk heste), placeret som nr. 2 ved Summer Stakes Gr.II – 1200m (mod angloarabere), og placeret som nr. 2 ved M.I. Kalininn Stakes Gr.I – 1600m. Som 3 års blev han placeret som nr. 1 ved All Russian Derby Gr.I – 2400m. Han var far til over 200 afkom. Han døde den 4/6 1957.

Taktika (Farfars farfars mor)

Taktika (Taki Pan x Krona). Hun blev født den 1/5 1943. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 155 cm. høj. Hun var Elitehoppe og Russian Aristocrat. Hun vandt USSR All Union Exhibition (alle racer), hvor hun blev vist for hånd. Hun var derudover succesfuld på væddeløbsbanen. Hun var mor til 6 enestående heste Pietuszok, Ptashka, Topol, Platina, Potencja og Trapecia. Hun havde en formidable bygning; størrelse og dybde, enestående holdning og kropsharmoni, der var tør, forfinet og med et solid fundament. Hun var enormt kraftfuld og alsidig. Hendes afkom er værdsat som enestående atleter med god bygning og styrke og masser af mod. Hun døde den 24/4 1963.

Pomeranets (Farfars farmors far)

Pomeranets (Priboj x Mammona).  Han blev født den 11/3 1952. Han blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den røde hingst var 157 cm. høj. I 1955 blev han vinder af All-Union Exhibition of Agriculture i Rusland foran hingstene Kolos og Kupidon. I 1960 blev han vinder af All-Soviet Union Exhibition of Economic Achievements foran hingstene Knippel og Negatiw. Foruden at gøre sig godt i showringen, så var han også en dygtig på væddeløbsbanen. Han døde i 1972.

Napraslina (Farfars farmors mor)

Naspralina (Nomer x Pletka). Hun blev født den 20/2 19468. Hun var avlet af Tersk Stud i Rusland indtil 1965, hvor hun blev eksporteret til Miss Margaret Evans i England. I 1967 blev hun British National Champion Mare. Den skimlede hoppe var 148 cm. høj. Hun døde i 1983.

Nazeer (Farfars morfars far)

Nazeer (Mansour x Bint Samiha). Han blev født i 1934, og han er avlet af  Royal Agricultural Society i Egypten. Den skimlede hingst var 144 cm. høj. Han døde i 1960.

Yosreia (Farfars morfars mor)

Yosreia (Sheikh el Arab x Hind). Hun er også kendt under navnet Yasreia. Den skimlede hoppe blev født den 9/2 1943. Hun blev avlet af Kafr Farouk Stud i Egypten. Hun døde i 1978.

Arax (Farfars mormors far)

Arax (Amurath Sahib x Angara). Han er også anden tipoldefar på moderens side. Han blev født den 23/3 1952. Han er avlet af Klemensów Stud i Polen. Han var avlshingst hos at Michalów i 1957. Han blev eksporteret til Rusland i 1958, hvor han var avlshinst hos Tersk Stud. Her var den den førende russiske avlshingst fra 1959-1969. Han blev i den tid far til 100 føl i Rusland, hvoraf de 52 var hopper, og de 49 var hingste. I 1969 blev han købt af Dr. Houtappel i Holland. Han døde i 1987.

Kapella (Farfars mormors mor)

Kapella (Priboj x Kanitel). Hun er født den 4/5 1957. Den røde hoppe var 154 cm. høj. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Hun var Elitehoppe. Foruden dette var hun succesfuld på væddeløbsbanen, og flere af hendes afkom arvede disse egenskaber. Hun døde den 2/11 1976.

Arax (Farmors farsfars far)

Arax (Amurath Sahib x Angara). Han er også anden tipoldefar på moderens side. Han blev født den 23/3 1952. Han er avlet af Klemensów Stud i Polen. Han var avlshingst hos at Michalów i 1957. Han blev eksporteret til Rusland i 1958, hvor han var avlshinst hos Tersk Stud. Her var den den førende russiske avlshingst fra 1959-1969. Han blev i den tid far til 100 føl i Rusland, hvoraf de 52 var hopper, og de 49 var hingste. I 1969 blev han købt af Dr. Houtappel i Holland. Han døde i 1987.

Nomenklatura (Farmors farfars mor)

Nomenklatura (Naseem x Mammona). Hun blev den 2/5 1943. Hun var avlet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 144 cm. høj. Hun døde i 1967.

Salon (Farmors farmors far)

Salon (Negatiw x Sonata). Han blev født den 27/4 1959. Den skimlede hingst var 153 cm. høj. Han var avlet af Tersk Stud, hvor han blev far til 64 fuldblodsarabere. i 1971 blev han eksporteret til Tyskalnd, hvor han blev far til yderligere 24 registrerede afkom. I 1980 blev han eksporteret til USA af Robert Stratmore/Make belive Farm, hvor han blev far til 119 registrerede afkom. Han døde den 4/7 1984.

Ptashka (Farmors farmors mor)

Ptashka (Priboj x Taktika). Hun var en elitehoppe. Hun blev født den 22/4 1953. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 154 cm. høj. Hun var successfuld på væddeløbsbanen, hvor hun løb 8 løb i 1955 og 1957. Her blev hun placeret med fire 1. pladser, 1en 2. plads, to 3. pladser og en 7. plads. Derudover blev hun vinder af  All-Soviet Union Exhibition of Agriculture i rusland oi 19656, og fik en 3. plads i 1958. Hun blev mor til 13 afkom i Rusland. Hun døde i 1976.

Nil (Farmors morfars far)

Nil (Sid Abouhom x Malaka). Han er også oldefar på moderens side. Han var også kendt under navnet Azmi og Nahr Al Nil. Han  blev født den 12/1 1951. Han blev avlet af El Zahraa Stud i Egypten. Han blev eksporteret til Rusland i 1958. Den skimlede hingst var 151 cm. høj. Han blev far til mange gode afkom, der har påvirket den russiske araberavl herunder Naslednik, Plakat, Palas, Narav ibn Aswan, Naina etc.. Han døde på Tersk Stud i Rusland den 17/12 1960.

Nitochka (Farmors morfars mor)

Nitochka (Naseem x Taraszcza). Hun blev født den 15/3 1948. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den skimlede hoppe var 151 cm. høj. Hun døde den 22/11-1971.

Aswan (Farmor mormors far)

Aswan (Nazeer x Yosreia). Han var en skimmel hingst, der blev født i 1958. Han blev født i Egypten, og hans oprindelige navn var Rafaat. Han var 155 cm. høj. Han var en gave til Rusland fra Præsident Nasser, som tak for hjælpen til at bygge Aswan dæmningen. Aswan viderebragte sin type, når han blev brugt på hopperne hos Tersk Stud. Samtidig blev der ikke gået på kompromis med brugsegenskaberne. Han blev far til 21 Stakesvindere, 3 derby vindere og 19 føl, der var placeret i Stake. Det siges, at han blev far til mere end 300 registrerede føl inden han døde i 1984 i Rusland.

Madia (Farmors mormors mor)

Madia (Arax x Monopolia). Hun blev født den 24/3 1965. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Hun var elitehoppe Den brune hoppe var 150 cm. høj. Hun var succesfuld på væddeløbsbanen i årene 1967 og 1968. Hun døde den 9/2 1984.

 

Senet (Mor)

Sedojs mor er Senet (Tern x Serenada), som blev avlet af Stutteri Lyng i 1984. Hun blev købt af Stutteri Egelund, og de havde hende, indtil hun tog sit sidste åndedræt efter en flot karriere som avlshoppe, hvor hun jo gav liv til dejlige føl såsom Sedoj,. Mange af hendes afkom gør en fin karriere i ridesporten. Smukke Senet var mild af sind, om end hun også var en hoppe med karakter. Hun var god til at være mor, og passede alle sine føl til UG med kryds og slange. På billedet ses hun sammen med det lille hingsteføl Sedoj på børnehavefolden. Det var den første fold, som de blev lukket på efter foling. Og Sedoj – det var jo ham, som jeg købte i 2001 hos netop Stutteri Egelund. Efter stor tålmodighed fra deres side, lykkedes det endelig at få handlen i hus, og jeg er stolt over at være ejer af en hest ud af en dejlig hoppe som Senet.

Tern (Morfar)

Tern (Naslednik x Toska) er Sedojs morfar. Han var avlet på Tersk Stud i 1974. Han var 157 cm. høj. Tern har i en periode også stået i Danmark. Tern var en smuk hingst, der avlede både skønhed og godt temperment videre. Han var en champion distance- og showhest.

Serenada (Mormor)

Sedojs mormor hedder Serenada (Suvenir x Napersnitsa). Den skimlede hoppe blev født i 1974. Jeg har desværre ingen billeder af Serenada.

Naslednik (Morfars far og Farmors morfar)

Sedojs oldefar på moderens side er Naslednik (Nil x Nitochka). Han er også tipoldefar på faderens side Han blev født i 1961, og var avlet af Tersk Stud.  Som 17 årig vandt den gråskimlede hingst All Union Exhibition, og han vandt også All USSR Champion i 1978. Han er en rigtig velkendt hingst inden for avlen af fuldblodsarabere med russisk blod. Han døde i 1984.

Toska (Morfars mor)

Sedojs oldemor på moderens side hedder Toska (Arax x Trapecia). Hun blev født den 25/4 1969, og var avlet af Tersk Stud. Hun blev senere eksporteret til USA.  Hun ervar en rød hoppe på 1,54 cm.  Toska var kendt som en af de bedste hopper på stutteriet. Hun har produceret imponerende heste såsom Tina eft. Naslednik, Tern eft. Naslednik, Tuwa eft. Aswan, Tirana eft. Aswan og Tana eft. Arafa. Jeg har desværre ikke nogle billeder af Toska.

Suvenir (Mormors far)

Sedojs anden oldefar på moderens side er Suvenir (Negatiw x Sonata). Han var en stor skimmel hingst på 155 cm. Han blev født i 1957 på Tersk Stud i Rusland. Han har løbet væddeløb. Han er helbror til den anerkendte hingst Salon, der blev far til 2 helt specielle drenge – nemlig Muscat og Magnum.

Napersnitsa/Napersnica (Mormors mor)

Sedojs anden oldemor på modens side er Napersnitsa (Pomeranets x Nitochka). Hun var en skimmel hoppe på 153 cm. Hun blev født 4/2-1962, og blev avlet af Tersk Stud. I 1979 blev hun eksporteret til Kossack Stud i Holland. Hun døde i 1997.

Nil (Morfars farfar og Farmors morfars far)

Sedojs oldefar på moderens side er Nil (Sid Abouhom x Malaka). Han er også syvende tiptipoldefar på faderens side. Han var også kendt under navnet Azmi og Nahr Al Nil. Han  blev født den 12/1 1951. Han blev avlet af El Zahraa Stud i Egypten. Han blev eksporteret til Rusland i 1958. Den skimlede hingst var 151 cm. høj. Han blev far til mange gode afkom, der har påvirket den russiske araberavl herunder Naslednik, Plakat, Palas, Narav ibn Aswan, Naina etc.. Han døde på Tersk Stud i Rusland den 17/12 1960.

Nitochka (Morfars farmor, Mormors mormor og Farmors morfars mor)

Sedojs tipoldemor på moderens side 2 steder er Nitochka (Naseem x Taraszcza). Hun er også syvende tiptipoldemor på faderens side. Hun blev født den 15/3 1948. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den skimlede hoppe var 151 cm. høj. Hun døde den 22/11-1971.

Arax (Morfars morfar, Farfars mormors far og Farmors farsfars far)

Sedojs anden tipoldefar på moderens side er Arax (Amurath Sahib x Angara).  Han er også fjerde og femte tiptipoldefar på faderens side. Han blev født den 23/3 1952. Han er avlet af Klemensów Stud i Polen. Han var avlshingst hos at Michalów i 1957. Han blev eksporteret til Rusland i 1958, hvor han var avlshinst hos Tersk Stud. Her var den den førende russiske avlshingst fra 1959-1969. Han blev i den tid far til 100 føl i Rusland, hvoraf de 52 var hopper, og de 49 var hingste. I 1969 blev han købt af Dr. Houtappel i Holland. Han døde i 1987.

Trapecia (Morfars mormor)

Sedojs anden tipoldemor er Trapecia (Pomeranets x Taktika). Hun blev født den 3/4 1961. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 157 cm. høj. Hun blev Elitehoppe i 1964. Hun døde i 1987.

Negatiw (Mormors farfar)

Sedojs tredie tipoldefar er Negatiw (Naseem x Taraszcza). Han blev født i 1945 hos Tersk Stud i Rusland, hvor han var i skarp konkurrence med datidens seniorhingste såsom Priboj og Korej. I 1954 blev han Russisk National Champion Stallion. Negatiw var primært ud af polske linier. Han var en succesfuld avlshingst hos Tersk Stud, og det var et stort ønske, at få ham til Polen, hvilket han også kom i 1962, da han var 17 år. Han blev far til anerkendte hingste såsom Salon, Nabor og Bandos. I polen blev han vinder ved 2 løb. Han var ligeledes far til mange løbsvindere. Hans smukke ydre gjorde ham til et sjældent eksempel på perfektion indenfor den arabiske type, selv om han også havde sine fejl såsom en lidt lang toplinie. Han døde i 1973.

Sonata (Mormors farmor)

Sedojs tredie oldemor er Sonata (Skrzyp x Odaliska). Hun blev født den 7/2 1946. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland indtil 1963, hvor hun blev solgt. Den røde hoppe var 149 cm. høj. Hun var Elitehoppe. Hun har løbet væddeløb. Hun døde i 1964.

Pomeranets (Mormors morfar, Morfars mormors far og Farfars farmors far)

Sedojs fjerde tipoldefar på morderens side er Pomeranets (Priboj x Maammona). Han er også femte tiptipoldefar på morderens side samt anden tiptipoldefar på faderens side. Han blev født den 11/3 1952. Han blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den røde hingst var 157 cm. høj. I 1955 blev han vinder af All-Union Exhibition of Agriculture i Rusland foran hingstene Kolos og Kupidon. I 1960 blev han vinder af All-Soviet Union Exhibition of Economic Achievements foran hingstene Knippel og Negatiw. Foruden at gøre sig godt i showringen, så var han også en dygtig på væddeløbsbanen. Han døde i 1972.

Sid Abouhom (Morfars farfars far)

Sedojs tiptipoldefar på morderens side er Sid Abouhom (El Deere x Layla). Han var også kendt under navnene Sid Abouham og hans løbsnavn Nabeeh. Han blev født den 2/3 1936. Han var avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Han døde i 1971.

Malaka (Morfars farfars mor)

Sedojs tiptipoldemor på moderens side er Malaka (Kheir x Bint Bint Riyala). Hun blev født i 1941. Hun blev avlet af Kafr Farouk Stud i Egypten. Hun var skimmel. Hun døde i 1976. Jeg har desværre ikke mere info eller billeder af denne hoppe.

Naseem (Morfars farmors far, Mormors farfars far og mormors mormors far)

Sedojs anden tiptipoldefar på faderens side er Naseem (Skowronek x Nasra). Han er også femte og ottende tiptipoldefar på faderens side. Han blev født i 1922. Han blev avlet af Lady Wentworth på Crabbet Park Stud i England. Han blev eksporteret til Tersk Stud i Rusland i 1936. Den skimlede hingst var 152 cm. høj.  Han var selv en fantastisk hingst, der var bygget rigtig godt. Han avlede hans gode egenskaber og bygning videre, og blev far til adskillige fantastiske afkom, der blev brugt i den russiske araberavl.

Taraszcza (Morfars farmors mor, Mormors farfars mor og mormors mormors mor)

Sedojs anden tiptipoldemor er Taraszcza (Enwer Bey x Gazella II). Hun er også femte og ottende tiptipoldemor på faderens side. Hun blev født i 1937. Hun var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev i forbindelse med Andens Verdenskrig taget til Tersk Stud i Rusland i 1939. Hun var skimmel med Bloody Marks på højre skulder, mave og kryds. Hun havde licens til at blive brugt i Trakheneravlen. Hun døde i 1963.

Amurath Sahib (Morfars morfars far)

Sedojs tredie tiptipoldefar er Amurath Sahib (35 Amurath II x Sahiba). Han er også nogle gange nævnt som Amurath-Sahib. Den skimlede hingst blev født i 1932. Han blev far til flere Stakes vindere. Han døde i 1967.

Angara (Morfars morfars mor)

Sedojs tredie tiptipoldemor er Angara (Wielki Szlem x Brda). Den skimlede hoppe blev født i 1947. Hun belv avlet af Posadowo Stud i Polen. Jeg har desværre ikke andet info eller billeder af denne hoppe.

Taktika (Morfars mormors mor og Farfars farfars mor)

Sedojs fjerde tiptipoldemor på moderens side er Taktika (Taki Pan x Krona). Hun er ogsåSedojs tiptipoldemor på faderens side. Hun blev født den 1/5 1943. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 155 cm. høj. Hun var Elitehoppe og Russian Aristocrat. Hun vandt USSR All Union Exhibition (alle racer), hvor hun blev vist for hånd. Hun var derudover succesfuld på væddeløbsbanen. Hun var mor til 6 enestående heste Pietuszok, Ptashka, Topol, Platina, Potencja og Trapecia. Hun var velkendt og anerkendt for hendes formidable bygning; størrelse og dybde, enestående holdning og kropsharmoni, der var tør, forfinet og med et solid fundament. Hun var enormt kraftfuld og alsidig. Hendes afkom er værdsat som enestående atleter med god bygning og styrke og masser af mod. Hun døde den 24/4 1963.

Skrzyp (Mormors farmors far)

Sedojs sjette tiptipoldefar er Skrzyp (Lowelas x Dziewanna). Han blev født i 1936. Han blev avlet af Janów Podlaski Stud i Polen. Han blev eksporteret til Malokabardinskiy Stud i Rusland i 1939. Den røde hingst var 152 cm. høj.

Odaliska (Mormors farmors mor)

Sedojs sjette tiptipoldemor er Odaliska (ofir x Kankara) Hun blev født i 1941, og var avlet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 145 cm. høj. Der er registreret 12 afkom efter hende. Hun blev solgt, men det vides ikke hvorhen. Jeg har desværre ikke mere info eller billeder af denne hoppe.

Priboj (Mormors morfars far og Farfars farsfars far)

Foto: A.S. Krasnikov | Timiryazev Museum of Horse Breeding

Sedojs syvende tiptipoldefar på moderens side er Priboj (Piolun x Rissalma). Han er også Sedojs tiptipoldefar på faderens side. Han blev født 27/4 1944. Han var avlet af Tersk Studi Rusland, og ejet af October Revolution Stud i Rusland. Den smukke røde hingst var 151 cm. høj, Priboj har løbet væddeløb med succes; som 2 års blev han placeret som nr. 1 ved Autumn Stakes Gr.II – 1800m (imod angloarabere og Tersk heste), placeret som nr. 2 ved Summer Stakes Gr.II – 1200m (mod angloarabere), og placeret som nr. 2 ved M.I. Kalininn Stakes Gr.I – 1600m. Som 3 års blev han placeret som nr. 1 ved All Russian Derby Gr.I – 2400m. Han var far til over 200 afkom. Han døde den 4/6 1957.

Mammona (Mormors morfars mor)

Sedojs syvende tiptipoldemor er Mammona (Ofir x Krucica). Mammona betyder skat. Hun blev født i 1939, og var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev efter sigende stjålet i 1939 af Russerne til Tersk Stud i Rusland. Hun blev kaldt Dronningen af Tersk.  Hun var Elitehoppe. Den brune hoppe var 147 cm. høj. Hun døde i 1961.

Du kan læse mere om fuldblodsaraberen og dens stammer/typer på denne side: Arabian Horse History. Det er rigtig spændende læsning.

De andre heste i Sedojs stamtavle

Herunder kommer en liste i alfabetisk rækkefølge over resten af Sedojs familie fra tip-tip-tip oldeforældre til den sidste registrerede hest.

10 Gazal (Gazel x 214 Scherifa)

10 Gazal var en skimmel hoppe, der blev født i 1910. Hun var godkendt til avl af Trakhener. Hun blev avlet af Babolna State Stud i Ungarn. Hun blev mor til 5 fuldblodsaraberføl.

21 Siglavy Bagdady III (Siglavy Bagdady III x 6 Koheilan IV)

21 Siglavy Bagdady III var en brun hoppe, der blev født i 1923. Hun blev avlet af Babolna State Stud i Ungarn. Hun blev mor til 1 fuldblodsaraberføl.

35 Amurath II (Amurath x Fatme)

35 Amurath II var en brun hingst, der blev født i 1907. Han var godkendt til avl af Trakhener. Han var avlet af Radautz State Stud i Østrig (Nu Romanien). 1918 blev han importeret til Janow State Stud i Polen. Han blev far til 5 registrerede fuldblodsaraberføl.

A Saklawiyah Shaifiya (Ukendt x Ukendt)

Denne hoppe blev født efter 1910.

A Saqlawiyah Sheifiya (Ukendt x Ukendt)

Denne hoppe blev født efter 1910.

A Saklawi Sheifi (Ukendt x Ukendt)

Denne hingst blev født efter 1910.

Abra (Anvil x Lania)

Abu Mlech var en skimmel hoppe, der blev født 1904.

Abu Mlech (Mlech I x Lania)

Abu Mlech var en skimmel hingst, der blev født 1902. Han var også kendt under navnet Winniciousz. Han var godkendt til avl af Trakhener. Han var avlet af Jezupol Stud i Polen, og ejet af Dzieduszycki familien. I 1921 blev han sendt til Janow State Stud i Polen. Han blev far til 6 registrerede fuldblodsaraberføl; 3 hopper og 3 hingste. Han døde i 1930.

Aly el Hussian of Mecca (Ukendt x Ukendt)

Hingst af ukendt afstamning og uden nogen oplysninger udover navn.

Amurath (Tajar x Koheil III)

Amurath var en skimmel hingst, der blev født i 1881. Han var også kendt under navnet Amurath Weil. Han var godkendt til avl af Trakhener. Han var avlet af Weil Stud i Tyskland. Han var nok den mest betydningsfulde avlshinst i det 19. århundrede. Han blev brugt som avlshingst hos Weil Stud fra 1885 til 1894. I 1995 blev han solgt til Austro-Hungarian State Stud of Radautz (nuværende Romanien). Fra
1895 til 1910 blev han far til 315 føl. Amurath døde i 1910 eller 1911.

Amurath Sahib (35 Amurath II x Sahiba)

Amurath Sahib var en skimmel hingst. Han blev født den 13. marts 1932. Han blev far til 49 registrerede afkom. Han døde i 1952.

Angara (Wielki Szlem x Brda)

Angara var en skimmel hoppe. Hun blev født i 1947. Hun er avlet af Posadowo Stud i Polen.

Arax (Amurath Sahib x Angara)

Arax blev født den 23/3 1952. Han er avlet af Klemensów Stud i Polen. Han var avlshingst hos at Michalów i 1957. Han blev eksporteret til Rusland i 1958, hvor han var avlshingst hos Tersk Stud. Her var den den førende russiske avlshingst fra 1959-1969. Han blev i den tid far til 100 føl i Rusland, hvoraf de 52 var hopper, og de 49 var hingste. I 1969 blev han købt af Dr. Houtappel i Holland. Han døde i 1987.

Badaouia (Aly el Hussian of Mecca x A Saqlawiayah Sheyfiyah)

Badaouia var en skimmel hoppe, der blev født i 1920. Avleren er ukendt.

Bakszysz (Ilderim x Parada)

Bakszysz var en skimmel hingst, der blev født 1901. Han blev avlet af Gumniska Stud i Polen. Hav var ejet af Prins Roman Sanguszko. Han var godkendt til avl af Trakhener. Han var avlshingst på Janow State Stud i Polen, hvor han blev far til 20 fuldblodsaraberføl: 6 hingste og 14 hopper. Derudover blev han efter sigende far til 7 Shagyaaraberføl.

Berk (Seyal x Bukra)

Berkvar en brun hingst, der blev født 1903. Han var godkendt til avl af Trakhener, hvor han fik 3 føl. Han blev avlet af Crabbet Arabian Stud i England. Han skulle have været en velafbalanceret hingst med en særdeles god trav. Han blev Champion i Islangton i Englang i 1909, 1910 og 1911. Han blev importeret til USA af W. R. Brown i 1918. Han blev far til 31 registrerede fuldblodsaraberføl . Han døde i 1920.

Bint Bint Riyala (Gamil Manial x Bint Riyala)

Bint Bint Riyala var en skimmel hoppe, der blev født den 25. oktober 1924. Hun blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Hun blev mor til 10 registrerede fuldblodsaraberføl fra 1929-1945.

Bint Gamila (Ibn Nadra x Gamila)

Bint Gamila var en skimmel hoppe, der blev født i 1911. hun blev avlet af Abbas Pasha Hilmi II. Hun døde den 2. september 1924. Hun blev mor til 5 registrerede fuldblodsaraberføl.

Bint Hadba el Saghira (El Halabi x Hadba)

Bint Hadba el Saghira var en rød hoppe, der blev født i 1912. Hun var avlet af Khedive Abbas II i Egypten. Hun døde i 1931.

Bint Nura (Aziz x Bint Nura)

Bint Nura var en rød hoppe, der blev født i 1885.  Hun var avlet af Ali Pasha Sharif i Egypten. I 1897 blev hun købt af Wilfrid og Landy Anne Blunt, og importeret til Crabbet Stud i England. Hun var godkendt til avl af Trakhener. Hun er også kendt under navnene: Bint Bint Nura, Bint Bint Nura es Shakra, Bint Nura II, Bint Nura Ash Shakra, Bint Nura es Shakr, Nura Assaghir. Hun døde i 1912. I 1937 blev hendes skind og knolger doneret til Natural History Museum-London i England.

Bint Rustem (Rustem x Bint Hadba el Saghira)

Bint Rustem var en brun hoppe, der blev født den 28.september 1922. Hun blev avlet af RAS Bahtim Stables i Egypten. Hun døde den 12. maj 1942.

Bint Sabah (Kazmeen x Sabah)

Bint Sabah var en brun hoppe, der blev født i 1921. Hun blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten.

Bint Samiha (Kazmeen x Samiha)

Bint Samiha var en brun hoppe, der blev født den 13. juli 1925. Hun var avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Hun blev mor ti 14 registrerede fuldblodsaraberføl.

Bialogrodka (Orjent x Pojata)

Bialogrodka var en  skimmel hoppe, der blev født i 1910. Hun var avlet f Gumniska Stud i Polen og ejet af Sanguszko familien. Hun blev mor til 6 registrerede fuldblodsaraberføl i Polen.

Brda (Mersuch II x 21 Siglavy Bagdad III)

Brda var en rød hoppe, der blev født 1934.

Burgas (Obejan Szerrak OA x Seglaui  Dzedran OA)

Burgas var en skimmel hingst, der blev født den i 1907. Han var godkendt til avl af Trakhener. Han blev importeret til Frankrig i 1914, hvor han ankom til et hingstedepot nær Pau. Han var en rigtig god hest, men den grå farve gjorde ham værdiløs som avlshingst. Han blev derfor solgt til Janow State Stud i Polen i 1923. Han blev far til 4 fuldblodsaraberføl i Frankrig og 4 i Polen.

Dalal Al Zarka (Rabdal el Azrak x Om Dalal)

Dalal Al Zarka var en skimmel hoppe, der blev født den 15. oktober 1903. Hun er også kendt under navnene Dalal, Dalal I, Bint Dalala.  Hun er avlet af Prince Ahmad Pasha Kamal i Egypten. I 1907 blev hun købt af Prince Mohammed Ali i Egypten. I 1923 blev hun købt af Royal Agricultural Society i Egypten. Hun blev mor til 5 registrerede fuldblodsaraberføl. Hun døde den 23. februar 1931.

Dajania (a Kuhaylan Nuwaq x a Kuhaylah Dajaniyah)

Dajsnia var en brun hoppe, der blev født i 1876. Hun var avlet af Muhammad Pasha, der havde stjålet hendes mor fra Saba’ah. I 1878 blev hun experteret til England af Wilfrid og Lady Anne Blunt. .

Daoud (Mesaoud x Bint Nura)

Daoud var en rød hingst, der blev født 1899. Han var avlet af Crabbet Arabian Stud i England.

Denouste (Latif x Djaima)

Denouste var en rød hingst, der blev født 1921. Han var avlet af M Gaston Lalagüe, og købt af det Franske National Studs in 1924 for 20.000 francs.

Donka (Schechan-Schammar x Koheilan II)

Donka var en skimmel hoppe, der blev født i 1910. Hun var godkendt til avl af Trakhener. Hun blev avlet af Babolna Stud i Ungarn. Hun blev importeret til Breniow Stud i Polen. Hun døde i 1934.

Dora (Bakszysz x Pomponia)

Dora var en rød hoppe, der blev født i 1922. Hun var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen.

Dziewanna (Bakszysz x Kalina)

Dziewanna var en skimmel hoppe, der blev født i 1922.  Hun blev avlet af Janow State Stud i Polen.

Dziwa (Abu Mlech x Zulejma)

Dziwa var en brun hoppe, der blev født i 1922. Hun havde blis og sokker på bagbenene. Hun var avlet og ejet af Janow Podlaski Stud i Polen. Exporteret til Tersk Stud i Rusland i 1939. Hun var ca. 146 cm. høj. Hun var Elitehoppe. Hun blev mor til 11 registrerede fuldblodsaraberføl. Hun var godkendt til avl af Trakhener. Hun døde i 1940.

El Deree (A Saklawi Sheifi x A Saklawiyah Shaifiva)

El Deree var en skimmel hingst, der blev født i 1920. Han er også kendt under navnet El Dere. Han er avlet af Cheder El Derri fra Baqqara stammen i Al Djezireh (Syrien). Han løb væddeløb i årene 1924 – 1927.

Elegantka (Bakszysz x Gazella II)

Elegantka var en brun hoppe, der blev født i 1923. Hun blev avlet af Janów Podlaski i Polen. Hun blev importeret til Rusland i 1939.

Enwer Bey (Abu Mlech x Koalicja)

Enwer Bey var en skimmel hingst, der blev født i 1923. Han blev avlet af Janow State Stud i Polen. Han blev eksporteret fra Polen til Rusland i 1939. Han var godkendt til avl af Trakhener. Han har løbet løb i et år, hvor han vandt 2 1. pladser og 1 2. plads. Han blev far til 9 fuldblodsaraberføl; 6 hopper og 3 hingste.

Epopeja (Derwisz x Lira)

Epopeja var en skimmel hoppe, der blev født i 1875. Hun var avlet af Satanow Stud i Polem., og ejet af Sanguszko familien.

Farys II (Mlech x Sahara IV)

Farys II var en skimmel hingst, der blev født 1905. Han var avlet af Jablonów i Polen.

Fatme (An Obajan x Ukendt navn)

Fatme var en rød hoppe, der blev født i 1899. Hun var også kendt under navnet 186 Fatme. Hun var godkendt til avl af Trakhener. Hun blev købt i 1905 af Rittmeister Wolf for Radowce State Stud i Østrig. Hun blev solgt i 1915.

Gamil Manial (Saklawi II x Dalal al Zarka)

Gamil Manial var en skimmel hingst, der blev født den 15. april 1912. Han er også kendt under navnene Gamil, Gamel, Jamil, Jamil III. Han er avlet af Prince Mohammed Ali i Egypten. I 1923 blev han købt af Royal Agricultural Society i Egypten. Han blev far til 11 registrerede fuldblodsaraberføl fra 1921-1926. Han døde i 1928.

Gaweda (Burgas x Bialogrodka)

Gaweda var en rød hoppe, der blev født i 1925. Hun blev avlet af Janow State Stud i Polen.

Gazella II (Koheilan x Abra)

Gazella II var en brun hoppe, der blev født 1914. Hun blev avlet af Grev Wladyslaw Dzieduszycki hos Jezupol Stud i Polen. Hun var ejet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev eksporteret til Tersk Stud i Rusland i 1939. Hun var en Elitehoppe. Hun har 16 registrerede afkom; 15 i Polen og 1 i Rusland. Hun døde i 1942.

Hadban (Ukendt x Ukendt)

Hadban var en brun hingst, der blev født i 1878. Han var avlet af Jakin Ibn Aqil i Saudi Arabien. I efteråret 1883 blev han importeret til Bombay i Indien af Shaykh Ali Ibn Amr. Den 13. december 1883 blev han købt af Wilfrid og Lady Anne Blunt, og kom til Crabbet Stud i England den 3. januar 1884. Den 23. juni blev han solgt til Mr. D Mackay i Australien.

Hebda (Hermit x 221 Amurath)

Hebda var en brun hoppe, der blev født i 1913. Hun er også kendt under navnet 13 Hebda. Hun blev avlet af Radautz Austrio i daværende Ungarn (nuværende Romanien). Hun blev i 1919 importeret til Janow State Stud i Polen. Hun blev mor til 6 fuldblodsaraberføl. Raswan mener, at dette tal er 15. Hun døde under 2. verdenskrig, men årstallet er ukendt.

Heijer (Ukendt x Ukendt)

Heijer var en skimmel hingst, der blev født i 1889.

Hind (Ibn Rabdan x Bint Rustem)

Hind var en brun hoppe, der blev født i 1929.

Ibn Rabdan (Rabdan el Azrak x Bint Gamila)

Ibn Rabdan var en leverrød hingst, der blev født den 17. maj 1917. Han blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Han regnes for at være den daværende mest betydningsfulde hingst i Egypten. Døde 27 år gammel i 1944 i Egypten.

Ibn Samhan (Samhan x Nafaa el Saghira)

Ibn Samhan var en rød hingst, der blev født den i 1919. Han blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Han døde i 1940.

Ibrahim (Heijer x Lafitte)

Ibrahim var en skimmel hingst, der blev født i 1899. Han blev født i Hadjar i Syrien. Han var godkendt til avl af trakehner. Han var avlet af og opvokset hos Shaykh ‘Abdullah ‘Abd Ar-Rahman fra Banu Sakhr Bedouins. I 1907 blev han solgt, og endte i Polen, hvor han blev far il 10 føl.  I 1917 døde han under Bolshevik Massakraen.

Jaskolka (Rumnik x Epopeja)

Denne skimle hoppe blev født i 1891. Jaskolka var også kendt under navnene Jaskoulka, Yaskoulka, Yashoulka. Hun var godkendt til avl af trakhener. Hun blev avlet af Antoniny Stud i Polen, og ejet af Potocki familien.

Kalina (Gazel x 214 Scherifa)

Kalina var en skimmel hoppe, der blev født i 1909. Hun blev avlet af Antoniny i Polen, og blev brugt på Janow Podlaski Stud i Polen. Hun døde i 1936. Hun nåede at blive mor til 7 føl.

Kanitel (Korej x Limba)

Kanitel var en rød hoppe. Hun blev født i 1946. Hun blev avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Hun var Elitehoppe. hun var ca. 147 cm. i stang. Hun har 9 registrerede afkom.

Kankara (Kann x Carabine)

Kankara var en rød hoppe, der blev født den 2. april 1932. Hun var avlet og ejet af  Tersk Stud i Rusland. Hun var 153 cm. høj Hun fik 5 registrerede afkom. Hun døde i 1941.

Kann (Denouste x Kita)

Kann var en rød hingst, der blev født i 1927. Han blev avlet af MME Becaas i Frankrig. Han blev eksporteret til Tersk Stud i Rusland i 1930. Han blev far til 45 føl. Hans afkom dominerede helt klart væddeløbsbanerne.

Kasima (Narkise x Kasida)

Kasima var en brun hoppe, der blev født i 1905. Hun var avlet af Crabbet Arabian Stud i England. Hun blev importeret til USA i 1918.

Kaszmir (Farys II x Hebda)

Kaszmir var en skimmel hingst, der blev født i 1929.  Han blev avlet af Janów Podlaski Stud i Polen. Han havde en løbsrekord i Polen. Han bliver nævnt som en meget special hingst. Han vandt det Polske Derby i 1933.

Kazmeen (Sotamm x Kasima)

Kazmeen var en brun hingst, der blev født i 1916. Han var 100% Crabbet, og avlet af Crabbet Arabian Stud i England. Han blev eksporteret til Egypten i 1920 af Royal Agricultural Society. Han er også kendt under navnet Kasmeyn.

Kewa (Siglavi Bagdady x A Kalga)

Kewa var en skimmel hoppe, der blev født i 1923. Hun blev avlet af Inocenzdvor Stud i det daværende Yogoslavien. Hun blev i 1930 eksporteret til Janow State Stud i Polen, og i 1939 videre til Rusland. Hn blev mor til 9 fuldblodsaraberføl.

Kheir (Ibn Samhan x Badaouia)

Kheir var en skimmel hingst, der blev født i 1924. Han blev avlet af Mohamed Abu Nafi Pasha. Han blev købt af Royal Agricultural Society i Egypten i 1928.

Kita (Mourgadek x Kebira)

Kita var en rød hoppe, der blev født i 1904. Hun blev mor til 13 registrerede føl.

Koheilan I (Koheilan IV x 10 Gazal)

Koheilan I var en skimmel hingst, der blev født i 1922.  Han var godkendt til avl af Trakhener. Han blev avlet af Babolna State Stud i Ungarn. Han blev i 1924 solgt til Janow State Stud i Polen. I 1937 blev han købt tilbage af Babolna State Stud i Ungarn. Han blev far til 45 registrerede fuldblodsaraberføl i Polen, og 4 fuldblodsaraberføl i Ungarn. Han var kendt for at avle ekstremt gode væddeløbsegenskaber.

Koheilan IV (Koheilan II x 124 O Bajan)

Koheilan IV var en skimmel hingst, der blev født den 10. januar 1904. Han var avlet af Hungarian State Stud i Bábolna i Ungarn. Han blev importeret til Tyskland i 1925.

Kohejlan (Ukendt x Ukendt)

Kohejlan blev født i 1903.

Korej (Kann x Rixalina)

Korej  var en rød hingst, der blev født i 1939. Han var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Hans stamtavle repræsentere et af de mest succesfulde kryds mellem franske og engelske linjer.  Korej var en succesfuld væddeløber og vigtig avlshingst. Han fik 211 afkom, hvoraf 6 hingste og 15 døtre forblev på stutteriet.

Krona (Kann x Star of the Hills)

Krona var en rød hoppe, der blev født i 1939. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland.

Krucica (Farys II x Dora)

Krucica var en rød hoppe, der blev født i 1929. Hun blev avlet af Janow Podlaski i Polen. Ved 2. verdenskrig tog Tyskerne bl.a Krucica og hendes føl Mammona med til Tersk Stud i Rusland. Hun blev mor til adskillige kendte afkom.

Kuhailan Haifi (A Kuhailan Kharas x A Kuhaila Haifi)

Kaheilan Haifi . Denne brune hingst blev født i 1923. Han var avlet af Ermish Bin Salama Bin Khulaif El-Ajuad of the Muntfiq. Han blev importeret til Polen i af Prince Roman Sanguszko i 1931. Han blev far til kun 14 føl, inden han døde.

Lafitte (An Ubayyan Sharrak x A Saqlawiyah Faliti)

Lafitte var en skimmel hoppe, der blev født i 1889. Hun var også kendt som Falite og La Fitte.

Layla (Ibn Rabdan x Bint Sabah)

Layla var en rød hoppe, der blev født i 1929. Hun blev avlet af Royal Agricultural Society ved Bahtim Stables i Egypten. Hun blev mor til 8 registrerede fuldblodsaraberføl.

Limba (Bakszysz x Dziwa)

Limba var en skimmel hoppe, der blev født i 1930. Hun var avlet af Janów Podlaski Stud i Polen. Hun blev importeret til Tersk Stud i Rusland i 1939. Hun var Elitehoppe. Hun målte ca. 145 cm. Hun blev solgt i 1952. Hun har 3 registreret afkom i Polen, og 10 registrerede afkom i Rusland.

Lowelas (Koheilan I x Elegantka)

Lowelas var en rød hingst, der blev født i 1930.  Lowelas kom til Tersk Stud i 1939.  Lowelas var også godkendt til avl af trakhener, og han var far til Kanzler, der er far til mange velkendte dressurheste.

Malaka (Kheir x Bint Bint Riyala)

Malaka var en skimmel hoppe. Hun blev født i 1941. Hun var avlet af Royal Agricultural Society ved Kafr Farouk Stud i Egypten.

Mammona (Ofir x Krucica)

Mammona betyder skat. Hun blev født i 1939, og var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev efter sigende stjålet i 1939 af Russerne til Tersk Stud i Rusland. Hun blev kaldt Dronningen af Tersk.  Hun var Elitehoppe. Den brune hoppe var 147 cm. høj. Hun døde i 1961.

Mansour (Gamil Manial x Nafaa el Saghira)

Mansour var en skimmel hingst, der blev født den 19. april 1921.  Han var godkendt til avl indenfor for Trakheners. Han blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Han blev far til 28 registrerede fuldblodsarabere fra 1930-1935. Han var en flot hingst med mange gode avlskvaliteter: stærke bagpart, gode ben, korrekt bygning. styrke, stærke træk og maskulin. Han døde i 1940.

Mesaoud (Aziz x Yemameh)

Mesaoud var en rød hingst, der blev født i 1887. Blev købt af Wilfrid og Lady Anne Blunt i 1889, og blev importeret til England  i 1891. I 1903 blev solgt til Rusland.

Mersuch II (Mursuch I x 10 Gazal)

Mersuch var en skimmel hingst, der blev født i 1927. Han var avlet Bábolna Stud i Ungarn.

Monopolia (Priboj x Mammona)

Monopolia var en brun hoppe. Hun blev født den 14. april 1956. Hun blev avlet på Tesk Stud i Rusland. Hun målte ca. 153 cm. Hun er helsøster til Pomeranets, Metropolia and Malpia.
Hun er mor til adskillige anerkendte heste igennem tiden.

Nadir (Mesaoud x Nefisa)

Nadir var en brun hingst, der blev født i 1901. Han blev solgt i juli 1903. Lady Wentworth købte ham tilbage fra George Ruxton i 1918 eller 1919.

Nafaa el Kebiera (Rabdal el Azrak x Donia)

Nafaa el Kebira var en skimmel hoppe, der blev født i 1905.

Nafaa el Saghira (Sabbah I x Nafaa el Kebira)

Nafaa el Saghira var en skimmel hoppe, der blev født i 1910. Hun blev avlet af Prins Yusef Pasha Kamal i Egypten. Hun døde den 16. september 1929.

Nana Sahib (Selim x Smyrna)

Nana Sahib var en skimmel hoppe, der blev født i 1907.

Naseem (Skowronek x Nasra)

Naseem blev født i 1922. Han blev avlet af Lady Wentworth på Crabbet Park Stud i England. Han blev eksporteret til Tersk Stud i Rusland i 1936. Den skimlede hingst var 152 cm. høj.  Han var selv en fantastisk hingst, der var bygget rigtig godt. Han avlede hans gode egenskaber og bygning videre, og blev far til adskillige fantastiske afkom, der blev brugt i den russiske araberavl.

Nasra (Daoud x Nefisa)

Nasra var en brun hoppe, der blev født 1908.

Nazeer (Mansour x Bint Samiha)

Nazeer blev født i 1934, og han er avlet af  Royal Agricultural Society i Egypten. Den skimlede hingst var 144 cm. høj. Han døde i 1960. Jeg har desværre ikke flere oplysninger om ham.

Nefisa (Hadban x Dajania)

Nefisa var en brun hoppe, der blev født d. 20. april 1885. Hun var avlet af Crabbet Arabian Stud. Hun blev mor til 21 registrerede fuldblodsaraberføl. Hun blv aflivet den 12. september 1913, da hun havde så dårlige tænder, at hun ikke kunne holdes smertefri og i trivsel.

Negatiw (Naseem x Taraszcza)

Negatiw blev født i 1945 hos Tersk Stud i Rusland, hvor han var i skarp konkurrence med datidens seniorhingste såsom Priboj og Korej. I 1954 blev han Russisk National Champion Stallion. Negatiw var primært ud af polske linjer. Han var en succesfuld avlshingst hos Tersk Stud, og det var et stort ønske, at få ham til Polen, hvilket han også kom i 1962, da han var 17 år. Han blev far til anerkendte hingste såsom Salon, Nabor og Bandos. I Polen blev han vinder ved 2 løb. Han var ligeledes far til mange løbsvindere. Hans smukke ydre gjorde ham til et sjældent eksempel på perfektion indenfor den arabiske type, selv om han også havde sine fejl såsom en lidt lang toplinje. Han døde i 1973.

Neureddin II (Rijm x Narghileh)

Neureddin II var en rød hingst, der blev født 1911. Han blev avlet af Crabbet Arabian Stud i England. Han blev importeret til USA af Roger A Selby i 1933. Han skulle efter sigende være ca. 162 cm. høj.

Nomer (Nazeer x Oaza)

Nomer var en brun hingst, der blev født i 1943. Han blev avlet af Tersk Stud i Rusland.

Oaza (Kuheilan Haifi x Kewa)

Oaza var en skimmel hoppe, der blev født den 17. april 1933. Hun blev avlet af Janow State Stud i Polen. Hun blev eksporteret til Rusland i 1939.

Odaliska (ofir x Kankara)

Odaliska  blev født i 1941, og var avlet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 145 cm. høj. Der er registreret 12 afkom efter hende. Hun blev solgt, men det vides ikke hvorhen. Jeg har desværre ikke mere info eller billeder af denne hoppe.

Ofir (Koheilan-Haifi x Dziwa)

Ofir var en brun hingst, der blev født i 1933. Han blev avlet af Janów Podlaski i Polen. Hans tre berømte sønner er Witraz, Wielki Szlem, og *Witez II.

Piolun (Koheilan I x Dziewanna)

Piolun blev født i 1934. Han var en rød hingst . Han var avlet af Janow-Podlaski Stud i Polen, men kom til Tersk Stud i Rusland i 1939. Her blev han far til den legendariske Priboj. Pioluns hingstelinje har produceret nogle af de mest atletiske afkom i det 20. århundrede. Han døde i 1944.

Plotka (Koheilan I x Gaweda)

Plotka var en skimmel hoppe på ca. 153 cm. Hun blev født i 1934.  Hun var avlet af Janów Podlaski Stud i Polen.

Priboj (Piolun x Rissalma)

Foto: A.S. Krasnikov | Timiryazev Museum of Horse Breeding

Priboj blev født 27/4 1944. Han var avlet af Tersk Stud i Rusland, og ejet af October Revolution Stud i Rusland. Den smukke røde hingst var 151 cm. høj, Priboj har løbet væddeløb med succes; som 2 års blev han placeret som nr. 1 ved Autumn Stakes Gr.II – 1800m (imod angloarabere og Tersk heste), placeret som nr. 2 ved Summer Stakes Gr.II – 1200m (mod angloarabere), og placeret som nr. 2 ved M.I. Kalininn Stakes Gr.I – 1600m. Som 3 års blev han placeret som nr. 1 ved All Russian Derby Gr.I – 2400m. Han var far til over 200 afkom. Han døde den 4/6 1957.

Rabdan el Aszak (Daman el Azrak x Rabda)

Rabdan el Azrak ar en skimmel hingst, der blev født i 1899. Han var avlet af Prins Ahmad Pasha Kamal i Egypten. Han døde i 1923.

Raswan (Skowronek x Rim)

Raswan var en skimmel hingst, der blev født 1921. Hn var avlet af Crabbet Arabian Stud i England. I 1926 blev han importeret til USA af W.K. Kellogg. Han blev far til 3 registrerede fuldblodsaraberføl i England. Han blev aflivet i juni 1926 pga. en alvorlig seneskade.

Risala (Measoud x Ridaa)

Risala var en rød hoppe, der blev født i 1900. Hun blev avlet af Crabbet Arabian Stud i England.

Rissalma (Shareer x Rissla)

Rissalma var en rød hoppe, der blev født i 1932. Hun er ud af hoppelinjen air/Rodania/Ridaa. Hun blev avlet af Crabbet Park Arabian Stud i England. Hun blev importeret af Tersk Stud i Rusland i 1936. Hun var en elitehoppe. Hun målte ca. 154 cm. Hun har aldrig løbet løb. Hun blev mor til 8 registrerede fuldblodsaraberføl, og var mor til bl.a. Priboj.

Rissla (Berk x Risala)

Rissla var en rød hoppe. der blev født i 1917. Hun blev avlet og ejet af Crabbet Arabian Stud i England. Hun blev mor til 13 registrerede fuldblodsaraberføl. Rissla blev beskrevet som en af de bedste hopper, der var avlet på Crabbet. Rissla var en skøn avlshoppe, og blev berømt verden over for de fantastiske kvaliteter, som hun besad og gav videre til hendes afkom. Rissla var en smuk type med en nærmest perfekt front og god dyb krop.

Rixalina (Raseem x Rissla)

Rixalina var en rød hoppe. der blev født i 1929. Hun blev avlet af Crabbet Arabian Stud. Hun blev importeret til Rusland i 1936.

Rustem (Astraled x Ridaa)

Rustem var en brun hingst, der blev født i 1908. Han var avlet af Lady Anne Blunt / Crabbet Arabian Stud i England. Han blev importeret til Egypten i 1920.

Rymnik (Kortez x Hama)

Rustem var en skimmel hingst, der blev født i 1876. Han var avlet af Slawuta Stud i Polen, og ejet af Sanguszko familien. Han blev far til 9 fuldblodsaraberføl. Han var enestående hingst af høj kvalitet. Han blev også far til 5 trakhenerføl.

Sabah (Mabrouk Manial x Bint Obeya)

Sabah var en rød hoppe, der blev født i 1920. Hun blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Hun blev mor til 9 registrerede fuldblodsaraberføl. Hun døde den 18. april 1936.

Sabbah I (Saklawi I x Managia Hadragia)

Sabbah I var en skimmel hingst, der blev født i 1895. Han var godkendt til avl af Trakhener. Hn var avlet af Prins i Egypten.

Sahiba (Nana Sahib I x Donka)

Sahiba var en skimmel hoppe, der blev født 1924. Hun blev avlet af Breniow Stud i Polen.

Saklawi II (Saklawi I x El Dahma)

Saklawi II var en skimmel hingst, der blev født i 1895. Han var avlet af Abbas Pasha Hilmi II i Egypten. Er også kendt under navnet Ibn El Sakalaoui (Farhat).

Samhan (Rabdal el Azrak x Om Dalal)

Samhan var en rød hingst, der blev født i 1906. Han blev avlet af Prins Ahmed Pasha Kemal i Egypten.

Samiha (Samhan x Bint Hadba el Saghira)

Samiha var en rød hoppe, der blev født i 1918. Hun blev avlet af Royal Agricultural Society i Egypten.

Selima (Astraled x Selma)

Selima var en brun hoppe, der blev født i 1908. Hun blev avlet af Crabbet Arabian Stud i England.

Shareer (Neureddin II x Selima)

Shareer var en brun hingst, der blev født i 1923. Han blev avlet af Crabbet Stud i England. Han blev exporteret til Rusland i 1936. Han blev far til 23 registrerede føl.

Sheikh el Arab (Mansour x Bint Sabah)

Sheikh el Arab var en skimmel hingst. Han blev født i 1933. Han døde den 2. oktober 1945.

Sid Abouhom (El Deere x Layla)

Sid Abouhom var også kendt under navnet Sid Abouham og hans løbsnavn Nabeeh. Han blev født den 2/3 1936. Han var avlet af Royal Agricultural Society i Egypten. Han døde i 1971.

Skowronek (Ibraim x Jaskolka)

Skowronek var en skimmel hingst, der blev født i 1909. Han var godkendt til avl af Trakhener, hvor han blev far til 12 føl.  Han blev avlet af Antoniny Stud i Polen, og var ejet af Potocki Familien. I 1914 blev han solgt til Web-Ware.I 1919 blev  han solgt til H.V. Musgrave Clark og brugt i avlen for første gang. I 1920 blev han købt af Lady Wentworth til Crabbet Arabian Stud i England. Han blev far til 49 registrerede fuldblodsaraberføl: 24 hingste og 25 hopper. Han døde i februar 1930.

Skrzyp (Lowelas x Dziewanna)

Skrzyp blev født i 1936. Han blev avlet af Janów Podlaski Stud i Polen. Han blev eksporteret til Malokabardinskiy Stud i Rusland i 1939. Den røde hingst var 152 cm. høj.

Sonata (Skrzyp x Odaliska)

Sonata blev født den 7. februar 1946. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland indtil 1963, hvor hun blev solgt. Den røde hoppe var 149 cm. høj. Hun var Elitehoppe. Hun har løbet væddeløb. Hun døde i 1964.

Sotamm (Astraled x Selma)

Sotamm var en brun hingst, der blev født i 1910. Han var også kendt under navnet Sotamm II. Han var avlet af Crabbet Arabian Stud i England. I 1920 blev han importeret til Egypten af Prins Kamel ed Dine.

Star of The Hills (Raswan x Selima)

Star of The Hills var en rød hoppe, der blev født i 1927. Hun blev avlet af Crabbet Arabian Stud i England. Mor til 1 registreret føl i England. Hun blev eksporteret til Rusland i 1936. Hun blev mor til 3 registrerede føl i Rusland.

Taki Pan (Kaszmir x Dziwa)

Taki Pan var en brun hingst på ca. 152 cm. Han blev født i 1937, og var avlet af Janów Podlaski Stud i Polen. I 1939 blev han taget af den Russiske hær til Tersk Stud i Rusland. Han blev far til kun 4 hingste og 2 hopper.

Taktika (Taki Pan x Krona)

Taktika blev født den 1/5 1943. Hun var avlet og ejet af Tersk Stud i Rusland. Den brune hoppe var 155 cm. høj. Hun var Elitehoppe og Russian Aristocrat. Hun vandt USSR All Union Exhibition (alle racer), hvor hun blev vist for hånd. Hun var derudover succesfuld på væddeløbsbanen. Hun var mor til 6 enestående heste Pietuszok, Ptashka, Topol, Platina, Potencja og Trapecia. Hun var velkendt og anerkendt for hendes formidable bygning; størrelse og dybde, enestående holdning og kropsharmoni, der var tør, forfinet og med et solid fundament. Hun var enormt kraftfuld og alsidig. Hendes afkom er værdsat som enestående atleter med god bygning og styrke og masser af mod. Hun døde den 24/4 1963.

Taraszcza (Enwer Bey x Gazella II)

Taraszcza blev født i 1937. Hun var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen. Hun blev i forbindelse med Andens Verdenskrig taget til Tersk Stud i Rusland i 1939. Hun var skimmel med Bloody Marks på højre skulder, mave og kryds. Hun havde licens til at blive brugt i Trakheneravlen. Hun døde i 1963.

Wielki Szlem (Ofir x Elegantka)

Wielki Szlem var en brun hingst, der blev født i 1938. Han var avlet af Janow Podlaski Stud i Polen.

Yosreia (Sheikh el Arab x Hind)

Yosreia var også kendt under navnet Yasreia. Den skimlede hoppe blev født den 9/2 1943. Hun blev avlet af Kafr Farouk Stud i Egypten. Hun døde i 1978.

Zulejma (Koheilan OA x Pomponia)

Zulejma var en brun hoppe, der blev født i 1914. Hun var avlet af Jezupol Stud i Polen, og kom til Janow Podlaski Stud i 1920.

Sedojs søskende

Sedoj har ingen helsøskende, så alle herunder er halvsøskende.

2017 Genuine (Makao x Gama Vraa)
2017 Marshall (Makao x Familia ShA)

2009 Mariella (Makao x Meksikana)
2009 Triple A Manilla (Makao x Monza`s Ticaca)
2009 Triple A Maribella (

2008 Triple A Constance (Makao x Freja af Vilhelmsgård)
2008 Triple A Marquis (Makao x Miranda)
2008 Triple A Mazai (Makao x SF Al Maxaika)

2006 KR Astrakhan (Makao x Amirihe)

2004 KR Anisya (Makao x Amirihe)
2004 Emira Sabeeka Rafia (Makao x Fakeba)
2004 KR Markomir (Makao x Meksikana)
2004 ML Malibu (Makao x Lisra)

2003 Serij (Meksiboy x Senet )

2001 Sedina (Meksiboy x Senet )
2001 SR Zari (Makao x SR Saritza )

2000 Serebro (Meksiboy x Senet )
2000 ZA Fatalah Zekipa (Makao x Fantasiah)
2000 McKaos (Makao x Pliszka)
2000 SR Balagur (Makao x Baliustrada)
2000 ML Mammona (Makao x Mamma Gazel)

1999 ML Malchik (Makao x Kisama)
1999 McAdoo (Makao x Pliszka)
1999 Malko (Makao x Malava)

1998 Mechta (Meksiboy x Senet)
1998 ML Magija (Makao x Mamma Gazel )

1997 Mon Ami Semir (Ibn el Masran x Senet)

1996 Mon Ami Mirell (Wandro x Senet)

1995 Mon Ami Navarro (Nakonetsj x Senet)

1994 Chianti (Flakari x Senet)

1993 Indian Lupin (Indian Grodust x Senet)

1992 Senada (Kurator x Senet)

1991 Selina (Kurator x Senet)

1989 Kurax (Kurator x Senet)

1988 Seiko (Kurator x Senet)

????? Grenada’s Neya ox (Makao x Grenada)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *