De tobenede

De firbenede er helt klart stjernerne hos Stald Hestehygge, men der er jo også os tobenede. Vi er først og fremmest dem, der sørger for, at hestene har det godt, og samtidig hygger vi os med det.

Bag dette arbejde står der to mennesker: Der er mig, og jeg hedder Susanne, og så er der min dejlige datter Felecia.

Nå vi nu står for at ordne alt med hestene selv, så er der en del, der skal klares hver dag, men det er nu en gang en del af det at have hest, og jeg kan faktisk også rigtig godt lide det. En dag består somregel af:

  • Der gives mad.
  • Der gives halm i løsdriften, og på en spiseplads udenfor.
  • Der gives wrap i løsdriften og på en spiseplads udenfor.
  • Hegnet bliver efterset og samtidig holdes øje med evt. giftige planter.
  • Der tjekkes om de mangler vand, karrene renses eller vaskes efter behov.
  • Stalden fejes, gøres ren for spindelvæv og ryddes op efter behov.
  • Hestene strigles og der tjekkes, at de har det godt.
  • Der ryddes op i stalden efter os.
  • Der rives udenfor efter behov.

Og når vi har gjort alt dette, så er belønningen at sidde i halmen, og nyde stilheden og hestenes beroligende gumlen, når de spiser deres wrap. Se det er livet..

Mit liv med heste begyndte, da jeg var 5 år gammel. Jeg blev dengang sendt til prøvetime i den lokale rideklub, og sådan startede så en livslang hobby. Nu er der snart gået 40 år, og jeg har stadig ikke mistet interessen for disse dejlige dyr, selvom mange mente, at det bare var en fase. Jeg har haft egen hest i mere end 30 år, og kan slet ikke forestille mig livet uden en hest eller to. På Susannes side kan læse mere om mig.

Min datter har været med i stalden fra den første måned. Hun har lige siden hun var lille brugt tiden på at flette og pynte hestene, og syntes et var sjovt at få lov til at ride. Felecia synes også det er sjovt at lege og arbejde med hestene fra jorden, og gør også en del i det. Hun har perioder, hvor hun er mere seriøs omkring sin ridning end andre, og dermed også perioder, hvor hun er mere med i stalden, end andre. Hestene har for hende altid været et valg, da det jo er mig, der har bragt hestene ind i vores liv. Hun har også andre interesser, som der skal være plads til. På Felecias side kan du læse mere om hende