Silver Dusts personlighed

At kunne fortælle om hestens personlighed ud fra dens ansigtstræk er noget som både Linda Tellington Jones og Klaus Hempfling har gjort i. Jeg har mest arbejdet ud fra Linda Tellington Jones’ metoder, og er også dem, som jeg vil beskrive på denne side. Linda Tellington Jones kigger også på kroppen, men sådan helt skåret ind til benet, kan det siges, at enhver afvigelse fra den perfekte hestekrop, kan giver problemer og modvillighed pga. smerter og spændinger. Men jeg vil koncentrere mig om hovedet.

Silver Dusts profil: Tallerkenformet hoved med lang elgnæse

Sjovt nok har Silver Dust faktisk samme profil som Sedoj. Den indikerer hos ham også ualmindelig intelligens og tillid. Han er en følsom pony, men ikke frygtsom – nærmere lidt kæk.

Han har en medium kæbe, normal mund,  og ingen buler i ansigtet, så dette fortæller ikke noget særligt om Silver.

Silver har en “forfinet, blød mule”, hvilket for det meste følges med en følsom karakter.

Hans hage er afslappet og af normal tykkelse, hvilket tyder på en støt og samarbejdsvillig pony.

De store, bløde og runde øjne viser også en samarbejdsvillig pony, der stoler på mennesker. Forfra er øjnene tydelige, hvilket er et tegn på selvtillid. Silver har en bred pande, og dermed er der langt mellem øjnene. Dette tyder på en intelligent pony, der lærer hurtigt.

Silver har har en afslappet og bevægelig overlæbe. Det betyder, at han har en afslappet holdning. Han er nysgerrig og vil gerne have fysisk kontakt med mennesker f.eks. ved at stikke mulen hen til dem.

Hans næsebor er velformede med veldefinerede kanter, hvilket betyder, at han er en pony, der er mentalt hurtig, intelligent, samarbejdsvillig og tænker meget.

Hans små, fine og brede ører tyder på en intelligent pony, der er energisk, men også pålidelig.

Silvers hvirvel sidder i midten lidt over øjet, hvilket tyder på en ukompliceret og samarbejdsvillig natur. Hvirvlen er lidt lang, hvilket tyder på en meget venlig pony, der nyder at have mennesker at gøre.

Konklusion

Silver Dust er en intelligent og følsom pony, der gerne vil samarbejde. Han har selvtillid og tillid til mennesker. Han tænker over tingene, og er i det hele taget en støt og ukompliceret pony. Hvis der opstår problemer med en pony som lille Silver, kan det næsten med sikkerhed siges, at det skyldes rytteren/træneren eller at han har ondt. Der er ingenting overhovedet, der indikere, at Silver har svært ved at forstå opgaverne, eller vil modarbejde træningen på nogen måde, uden at have en rigtig god grund til det.

Og prøv lige at se, hvor meget Silver Dust og Sedoj minder om hinanden. Det er vist helt i orden at sige, at jeg har en type, når det kommer til mine heste.