Knold

I just wanted to let you know that I made it home.
The journey wasn’t an easy one, but it didn’t take too long.
Everything is so pretty here, so white, so fresh and new.
I wish that you could close your eyes and that you could see it too.
Please try not to be sad for me. Try to understand God is taking care of me…
I’m in the shelter of His hands.
Here there is no sadness, no sorrow, and no pain.
Here there is no crying and I’ll never hurt again.
Here it is so peaceful when all the angels sing.
I really have to go for now… I’ve just got to try my wings.

~~ kun et øjeblik i livet og for evigt i mit hjerte ~~
D. 7. maj 2014 – 2. marts 2018

Knold var min lille drømmekat; rød/cremefarvet og med lang pels. Han var sådan en rigtig puttetrold, der elskede at ligge i arm, og blive nusset på maven. Han var en lille følsom kat, der ikke brød sig særlig meget om fremmede, høje lyde og andre pludselige ting. Men uanset hvad, så fandt han tryghed i mine eller min datters arme.

Mødet med Knold

Endelig skulle vi ud og kigge killinger på gården, hvor der fandtes det dejligste kuld killinger, og der var en rød tilbage. Denne lille 13 ugers cremefarvede killing fra den 7. maj 2014 lå i græsset, og kiggede lidt dovent på os, da vi kom gående om hjørnet. Det virkede som om, at han var klar over, at han var lidt lækker. Her i det grønne græs og omgivet af sin søskende, var der dømt tid til solbadning, leg, klatring i træerne, og selvfølgelig at blive kælet for. Kort sagt var det hele bare ret hyggeligt.

Jeg faldt ret hurtigt for hans milde udtryk – der var noget næsten majestætisk over måden, som han lå og kiggede på os. Han var ligeglad med, at familiens hund med stor iver kom løbende hen, og snuste til ham. Han var også ligeglad med, at min datter meget målrettet gik hen for at snakke og nusse med ham. Han blev bare ved at blive liggende i samme afslappede stilling, og begyndte at spinde.

Valget var ganske nemt at tage – selvfølgelig skulle han med os hjem. Da vi gerne ville have to katte, faldt valget på en ganske ung killing, der havde mistet sin mor. De to var rigtig gode venner allerede, og der var ingen problemer med at være i samme transportkasse i bilen på vej hjem. Kort tid efter, at vi startede med at køre hjemad, lagde de sig til at sove, og så hørte vi faktisk ikke mere til dem på hele ture. De vågnede først, da de blev båret ind i huset. De havde nu fået navnene Knold og Tot.

Da døren blev åbnet i transportkassen, gik Knold ud og inspicerede sit nye hjem. Hans lillebror Tot fulgte ham tæt, og side om side undersøgte de hus og kattebakke. Derefter startede med at lege sammen. Alt dette nåede de inden for en times tid. Om end Knold var en lidt forsigtig kat, så var han ret nysgerrig. Han var derfor nem at lokke til nye ting. Efterhånden som han faldt til i vores lille familie, blev han en rigtig stor tålmodig kælepot, der med ophøjet ro fandt sig i mangt og meget af dagligdagens larm, oplevelser og håndtering. Dog skulle han helst ligge i min datters eller mine arme, for ellers kravlede han under sofaen, hvis der blev støj, uro eller kom gæster.

Hvor Knold som killing helst skulle løftes på skødet, kom han som voksen miavende og fortalte, at han ville snakkes med NU! Han elskede at ligge på ryggen i arm. Han nød at ligge hos mig, når jeg så TV, eller sad foran computeren. Han var bare den mildeste og sødeste kat, som jeg nogensinde har oplevet. Aldrig har han sat tænder eller kløer i nogle af os, medmindre det var i leg. Hans skønne udseende matchede helt klart hans smukke personlighed.

Knold havde simpelthen den største tålmodighed med børn. Selv om jeg forsøgte, at fortælle min datter, at hun skulle lade Knold være en gang imellem, så var virkningen bare ikke så stor, når katten spandt, gned næser og med al tydelighed elskede at blive båret rundt på. Min datter knuselskede (og det gør hun stadig) Knold over alt på jorden, og hun viste ham det flere gange om dagen – og det var gengældt. De to sov sammen om natten, og det var helt sikkert, at de hyggede sig med den ordning begge to.

Han snakkede meget om alting – lige fra besøg i kattebakken til mad, og når der var fugle i haven. Vi kunne endda have diskussioner om, at han skulle hoppe ned af bordet eller vindueskarmen, for han svarede altid igen. Vi kunne høre, hvad han havde gang i, ud fra hans forskellige lyde. Det var lidt sjovt, for jeg har aldrig haft en kat med så stor og varieret en stemme før.

Knold var rimelig tryg ved vand, hvilket gjorde det muligt at vaske ham, uden at han blev alt for ked af det. Knold kunne f.eks. ikke lide at køre bil, og kom altid til at have uheld – både stort og småt. Så var det dejligt at kunne vaske ham uden at skulle finde det store beskyttelsesudstyr frem.

Knold havde det svært med tørfoder. I første omgang spiste han Kingsmoor Pure. Senere blev det til mærket Concept for Life i Maine Coon versionen, som han kunne lide. Men han ville dog helst have torskerogn, makrel, kylling, rejer, fars osv. Han fik sit tørfoder hver dag, men morgenmaden skulle dog altid bestå af noget lækkert, for ellers havde jeg 1 stk. meget insisterende Knold, der krævede mad NU!

Knold har aldrig været så legesyg med os mennesker, men det tror jeg mest af alt skyldes, at den kære Tot absolut skulle blande sig, når vi begyndte at lege. Han kunne dog tage sig nogle gevaldige ture med legetøjet og ikke mindst også Tot, hvor der blev leget fangeleg i hele huset. Og så elskede han det store gulv-til-loft-klatretræ, hvor han gerne sad og tronede på den øverste platform, der er ca. 2 meter oppe. Her var der godt overblik over huset.

Alt i alt var Knold en dejlig og godmodig kat med et fantastisk ydre, og jeg glædede mig over hver eneste dag over, at han var i vores liv. Den 2. marts 2018 skete der dog det forfærdelige, at han ikke længere var i vores liv. Han gik på en aftentur sammen med Tot, og kom aldrig hjem igen. Vi ledte og kaldte hver eneste dag. Vi havde efterlysninger alle vegne online og i lokalområdet. Jeg kontaktede flere telepeuter med forskellige resultater, og jeg forsøgte mig med nærmest alt. En måned gik på den måde, og så fandt vi en halvspist kattekrop uden hoved, hvor pelsfarven kunne minde om Knolds. En endelig identifikation var dog ikke mulig, så vi kan aldrig være helt sikre. Netop uvisheden var det værste, og vi er ikke sluppet helt af med den. Dog er jeg nødt til at sige til mig selv, at denne kattekrop måtte være Knolds, for at give mig selv lidt ro i denne vished, som jeg næsten har fået.

Fotoalbum

[rl_gallery id=”12792″]

De siger, at du er kommet hjem

De siger, at du er kommet hjem nu, men du er jo ikke her.
De siger, at du har fået fred nu, men freden er jo ikke her.
De siger, at du ikke lider nu, at det hele sikkert hurtigt gik.
Men lov til at sige farvel – det var det, som jeg aldrig rigtig fik.

De siger, at du er kommet hjem nu, men jeg kan ikke høre dig spinde.
De siger, at du har fået fred nu, men der er ikke fred i mit hjerte at finde
De siger, at du ikke lider nu, at det hele sikkert hurtigt gik.
Men lov til at sige farvel – det var det, som jeg aldrig rigtig fik.

De siger, at du er kommet hjem nu, men det hjælper ikke spor
De siger, at du har fået fred nu, men det er hos mig, at sorgen bor.
De siger, at du ikke lider nu, at det hele sikkert hurtigt gik
Men du burde ligge og spinde i mine arme, og give næsekys, som jeg altid fik

Knold, mit hjerte bløder, og tårerne triller på mine kinder.
Mit savn kan slet ikke beskrives gennem mine fingre.
Det plejer at være din pels, der rammes af tårerne mine.
Det plejer at være dig, der kan få mig til at grine.
Det plejer at være din spinden, der giver indre ro til mig.
Nu er der kun mig, hvor der før også var dig…

Knolds udvikling

Her kan du følge Knolds vægt, alder og størrelse.

Dato Alder Vægt + vægt i alt
13/11-2017 3 år, 6 måneder og 6 dage 4,058 g. +2780 g.
13/5-2015 1 år og 6 dage 4,020 g. +2742 g.
10/02-2015 9 måneder og 3 dage 3998 g. +2720 g.
03/01-2015 7 måneder og 25 dage 3983 g +2705 g.
09/10-2014 5 måneder og 2 dage 2838 g +1560 g.
02/09-2014 3 måneder og 26 dage 1902 g. +624 g.
24/08-2014 3 måneder og 17 dage 1658 g. +380 g.
22/08-2014 3 måneder og 15 dage 1598 g. +320 g.
20/08-2014 3 måneder og 13 dage 1564 g. +286 g.
17/08-2014 3 måneder og 10 dage 1498 g. +220 g.
15/08-2014 3 måneder og 8 dage 1394 g. +116 g.
14/08-2014 3 måneder og 7 dage 1394 g. +116 g.
13/08-2014 3 måneder og 6 dage 1400 g. +122 g.
12/08-2014 3 måneder og 5 dage 1320 g. +42 g.
11/08-2014 3 måneder og 4 dage 1314 g. +36 g.
10/08-2014 3 måneder og 3 dage 1304 g. +26 g.
09/08-2014 3 måneder og 2 dage 1278 g. 0 g.