Klik-klak siger det!

Så er Sedoj og jeg også hoppet med på klikkerbølgen. Sedoj trænger gevaldigt til at blive aktiveret lidt, for han er ved at være ret indebrændt i hans hoved, og så kan vi jo gå i gang med at aktivere det bette hoved lidt med noget tricktræning, så han få brugt hjernen lidt uden at belaste bagbenet for meget.

Sedoj synes det er noget mærkeligt noget, at der sådan hopper godbidder op af min lomme, og han skulle da også lige se, om han ikke selv kunne trylle dem frem ved at skubbe til mig, eller stikke hele mulen ned i min lomme, men den gik ikke. Hvis han ville have en godbid, så måtte han pænt gøre det, som jeg bad ham om.

Han snuste til en bidering, som jeg havde udset til at være vores target – klik og en godbid. Så røg han i min lomme igen, men da jeg havde hånden i lommen kunne han ikke komme til gulerødderne og så var ringen interessant igen – klik og godbid. Sådan kørte det lidt frem og tilbage, indtil Sedoj fandt ud af at denne ring altså gav godbidder. Til sidst gik det så hurtigt med at røre ringen, at jeg måtte holde lidt igen, så han kunne nå at tygge af munden. På den måde lærte jeg så lektion om, at det skal være bitte små stykker guf til belønning.

Jeg kunne placere ringen hvor jeg ville, også selv om han skulle gå efter den. Klikkertræningen kunne vi også bruge til vores strækøvelser, så Sedoj blev bedre til at holde strækket.

Jeg må indrømme, at jeg er imponeret. Hvis motivationen er så stor allerede første gang, glæder jeg mig til at se hvad fremtiden bringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *