Min fødselsdag

Så var det tid for familien, at samles igen, da jeg endnu engang havde fødselsdag. Og som altid skulle vi da lige en tur ud omkring Sedoj, hvor de modige kunne få en ridetur.

Sedoj var i godt humør, da vi kom ud i stalden, og han var meget interesseret i alle de mennesker, der var kommet for at besøge ham. Vi gik alle sammen ind i stalden, hvor Sedoj blev striglet, og fik vist lidt af sine tricks til stor morskab for både børn og voksne.

Da Sedoj var sadlet op gik vi ud på ridebanen, hvor min niece Emilie skulle ride først. Hun går i forvejen til ridning, men var dog ikke helt sikker på det med at ride uden bøjler. Men da hendes far kom og hjalp hende op, så var det helt i orden igen. Da Emilie først fandt ud af, at hun godt kunne blive siddende uden bøjler, red hun Sedoj rundt alene, og det gik rigtig godt, selv om Sedoj gerne ville snyde sig til en græstot en gang i mellem.

Derefter var det min nevø Michaels tur, og han var som sædvanlig rigtig glad for at sidde på hesteryg. Michael ville i starten gerne have, at jeg trak ham, men snart fik han også mod på at ride alene. Sedoj beviste endnu en gang, at han er god dreng, og gik lige så fint rundt med Michael. Han ville dog gerne snuppe lidt græs, men det fik vi snart styr på.

Michael fik så lige prøvet den spanske skridt, og så blev Emilie lidt misundelig, så hun måtte lige have en tur mere. Som sædvanligt ville ingen af de store prøve – det er åbenbart kun de små, der er modige nok. Da Emilie og Michael have fået deres rideture, blev det min svigerindes tur. Hun har haft hest selv, men det er vist lang tid siden, at hun sidst har været i sadlen.

Hun vovede sig endda i trav på Sedoj i et par runder – en af de meget få gange, at der har været en anden rytter på Sedoj i andet end skridt. Hun brokkede sig da også lidt over, at hun kunne mærke sine lårmuskler, da vi kørte hjem.

Til sidst var det så lige min tur, og jeg fik redet Sedoj lidt i trav og galop, men banen var ret glat, så det blev ikke til så meget.

Da vi var færdige med at ride, trak Emilie Sedoj ind i stalden, hvor han igen blev striglet, og fik vist lidt af sine tricks. Ungerne fik leget lidt med Sedoj og hans hoppebold. Da vi skulle på folden, trak Michael ham afsted med en snor omkring halsen. Sedoj skulle helt bestemt have en tår vand, da han kom ud – det er altså hårdt arbejde at være barnepige.

Jeg har lovet højt og helligt, at jeg ikke ville vise billeder af min svigerinde til hest, og det må jeg jo hellere holde. Til gengæld kan jeg vise billeder, af de to stolte og modige unger, der vovede sig op på hesteryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *