Sedoj har ødelagt sit øje

Sådan lød det, da jeg tog telefonen. Men heldigvis var det ikke så slemt, som først antaget, selv om det dog var slemt nok…

Jeg blev ringet op midt i en konfirmation. Beskeden var, at jeg nok burde komme ud og kigge til Sedoj eller rettere sagt hans øje. Og det gjorde jeg så. Vi sagde farvel til festen og gæsterne, og kørte med bange anelser ud til Sedoj, og ganske rigtig – det så slet ikke godt ud.

Selve øjet var voldsomt hævet, og øjenlåget, der holder øjenvipperne, hang som en pølse ned over øjet. Han havde derudover mærker/hævelser på lår og ryg. Sedoj gik roligt og græssede, da vi ankom. Det er utroligt, at han ikke viste mere smerte, end han egentlig gjorde.

Dyrlægen blev tilkaldt, og han var bestemt heller ikke tilfreds med Sedojs stunt. Sedoj blev bedøvet, og kanten med øjenvipper, der hang ned over øjet blev skåret af. Da såret ikke var helt frisk, ville dyrlægen ikke sy det. Sedoj var sidst blevet tilset ca. 12 timer tidligere, end han blev set med dette øje.

Det lader til, at han har behold sit syn, så det er jo en god ting. Sedoj var som sædvanligt ret kold i dyrlægesituationen, så arbejdet var hurtigt overstået. Men det var bestemt ikke rart at se på.

Hvad der er årsagen, er stadig en gåde. Han havde ingen grime på, men kunne have sat fast i et træ. Han kunne måske også have fået tæsk af de store lømler, eller det kunne være et hændeligt uheld i leg.

Nu er Sedoj fikset, og han er vurderet til at have et normal syn, så det er rigtig rigtig skønt. Det vides dog ikke, hvad de manglende øjenvipper vil betyde for fremtiden for Sedoj. Han skal måske gå med fluemaske fremover, når fluerne er aktive. Måske kan vind, vand og vejr irritere øjet. Det må tiden vise, og så må vi finde en løsning, når vi kommer der til…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *