Det smager bare for godt

Silver og Sedoj elsker gråbynke, og når jeg tager en stor bunke med på folden, så er de godt tilfredse, og der bliver spist, tygget og gnasket gråbynke til den store guldmedalje.

Gråbynkens smag skulle være meget bitter, men ifølge Sedoj og Silver smager den altså fantastisk. Gråbynkens blade indeholder vitamin A, B1, B2 og C, og planten indeholder meget jern. Den betragtes som styrkende, fordøjelsesfremmende og har antiseptisk virkning. Den anvendes mod maveonder, nervesmerter, galdeproblemer, blæresten, kramper, og så er den slim løsende.

Jeg har oftest hørt, at gråbynke kan bruges mod orm, og det skyldes indholdet af bitterstoffer (først og fremmest tanniner). Men den er nok ikke så effektiv som en medicinsk ormekur.

Der er dog ingen tvivl om uanset virkning, at hestene elsker gråbynke. Det er dog ikke den eneste plante, der kan få dem til at stoppe på en tur. Tidsler og hyben er også et kæmpe hit. Gråbynke er dog nemmere at plukke end tidslerne. Hyben får drengene hver efterår og vinter i deres foder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *