Nyt trick under oplæring: Sæt dig

Personlighed mangler Silver ikke, og han har også sin helt egen mening om tingene. Hans nyeste tiltag er at sætte eller lægge sig ned, når der er noget, der ikke passer knægten. Er denne opførsel acceptabel? Bestemt ikke, men jeg kan lige så godt bruge den til noget fornuftigt. Så nu skal han lære at sætte og lægge sig ned på kommando, og ikke mindst rejse sig igen, så jeg kan bruge op-kommandoen, når han får en tanke om at bruge dette trick, uden at han er bedt om det.

Jeg gjorde faktisk det samme med min første araber, Abdullah. Han ville gerne stejle, når vi ikke lige var enige om tingene, så derfor indlærte jeg kommando for op og ned, og dermed kunne jeg stoppe stejleriet, inden han fik rejst sig. Det var løsningen dengang, og det håber jeg også, er løsningen denne gang.

I dag startede han med at lægge sig ned, da han skulle gå den anden vej rundt i longen. Jeg valgte så, at skynde mig at bruge verbalkommandoen “down”, som jeg gerne vil koble på denne øvelse. Jeg brugte min klikkerlyd, og han fik en godbid. Og så var der lige lidt hyggetid.

Så ville han rejse sig op, og jeg sagde min klikkerlyd, da han var i siddende position, og så blev han der. Han virkede ret komfortabel, og det er heller ikke første gang, at han laver dette nummer, så jeg ved, at han kan sidde der af egen fri vilje. Derfor koblede jeg kommandoen for smil på, og det fjorde han så, den søde knkægt…

Og da Silver blev siddende, så prøvede vi med kommandoen for kys, for det kunne knægten også. Han synes altid det er sjovt at give kys, men nogle gange ænder det med, at han slikker mig i hovedet i stedet for.

Silver gav lige et kys mere, bare fordi han kunne. Han synes det er en sjov øvelse, og jeg synes også det er lidt hyggeligt. Dette var faktisk det 2. trick, som han lærte. Det første trick, som han kunne, var at smile.

Silver har også lært at neje, og vi er nu nået dertil, hvor han faktisk nogle gange gør det helt uden, at jeg tager fat i forbenet.. Men jeg har lige set en video om, hvordan vi kan komme mere stabilt frem til, at han gøre det uden min hjælp, så det skal vi lige have arbejdet lidt på. Vi gør det ikke så ofte eller i lang tid, da dette er en svær øvelse for ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *