Badedag med Silver

Med sådan et skønt vejr, som vi havde i dag, så skulle hestene selvfølelig have vasket vinterens skidt af, og det gælder altså også lille Sille, selv om han ikke synes det der vandpjaskeri er sjovt. Så i dag var jeg udstyret med ekstra tålmodighed og ikke mindst en hel lommefuld godbidder og en klikker.

Silver er overhovedet ikke særlig glad for vand i en spand eller i en vandslange. Han går gerne i Gudenåen, og igennem andet vand, men vand, der skal på ham, er ikke sjovt. Vi startede med en stor spand med lunkent vand og en svamp. Første trin var, at gå forbi spanden med vand. Næste trin var at blive stående ved spanden med vand. Sidste trin i denne omgang, var at han blev stående, selv om jeg pjaskede med vandet og svampen. Og det lykkedes faktisk ret hurtigt. Jeg mente derfor, at vi godt kunne gå videre.

Jeg tog derfor en opvredet svamp, og lod ham snuse til den, og placerede den på ham. Da jeg kunne gøre dette uden, at han sagde noget til det, så kom jeg lidt mere vand på, og gjorde det samme. Også dette gik faktisk ret godt. Det endte faktisk med, at Silver blev vasket på kroppen med svampen. JEg brugte kun vand og ingen sæbe, for jeg var bekymret for, om jeg kunne få lov til at skylle det af ham. Så vil ikke sætte os begge i den situation.

Da Silver stadig var i godt humør og klar til at arbejde videre, valgte jeg at arbejde med vandslangen i stedet for. Så vi startede igen med at gå forbi vandslangen, står ved vandslangen, og stå ved vandslangen, når jeg havde den i hånden. Jeg havde på det tidspunkt taget grimen af Silver, fordi vi ofte arbejder bedre sammen på den måde, hvor han bare kan trække sig, når han har behov for det. Han føler sig åbenbart mere tryg, og tør mere uden grime på. Og så er det bare sådan, at vi arbejder.

Vi arbejdede med, at Silver skulle være helt tryg ved vandslangen. Jeg vaskede ham ikke, for jeg syntes vi var nået langt med svampen, så der var ikke nogen grund til at udfordre ham yderligere. Det ville være træls, hvis vi puttede for meget på for tidligt.

Men vi opnåede rigtig meget i dag, så jeg er meget tilfreds med ham. Silver kunne stå ved mig, når jeg fik vandet til at plaske eller sprøjtede med det. Han kunne røre vandslangen og faktisk også vandstrålen med mulen. Jeg kunne også bevæge vandslangen lidt rundt om ham. Alt i alt var den en meget vellykket træningsdag med min lille Sille…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *