De trælse insekter

Silver og Sedoj nyder jo sommeren i skoven, og det kræver lidt tiltag, for at mindske insektplagen. Egentlig er vi som regel rimelig heldigt sluppet, for vi døjer ikke ret med klæg og bremser, men til gengæld har vi myg og mitter. Jeg kan ikke pakke drengene ind i insektdækner og fluemasker, for de bliver rykket i stykker i løbet af få dage, og det bliver simpelthen for dyrt til mit budget, at købe nyt 2-3 gange om ugen. Der er trods alt tale om 2 drenge, der nyder at lege, og det kan gå lidt hårdt for sig nogle gange, selv om det bare er leg.

Silver har en hel del hår, der hjælper ham med at holde fluerne væk, men så heldig er Sedoj desværre ikke. OG begge drenge døjer med at insekterne er ret hårde ved dem på de sarte områder uden hår. Jeg bruger fluespray fra Absorbine til drengene – faktisk bruger jeg bruger to forskellige slags, nemlig Absorbine Ultrashield sort og grøn.

Absorbine “Den sorte” Ultrashield går ind i sætter sig i huden, så hestene ikke smager godt for insekterne, og dermed undgås også, at flåterne sætter sig på dem. Jeg bruger denne ca. 1 gang om ugen. Den virker ikke afskrækkende på insekterne, så de sværmer stadig omkring hestene. Især Sedoj bliver irriteret af dette, og går og vipper/ryster med hovedet og ørene næsten hele tiden. Derfor bruger jeg også Absorbine Ultrashield Green med duft, der holder insekterne lidt på afstand. Den bruger jeg næsten hver dag, eller så ofte, at insekterne sværmer omkring drengene. Disse to ting tilsammen gør, at de kan gå ude hele sommeren uden at blive generet for voldsomt af insekterne. De er dog stadig lidt plaget under maven, på inderlårene og omkring de ædlere dele.

Det skal dog lige siges, at fluesprayen skal påføres igen, hvis hestene er blevet våde enten af sved, regn eller i et bad. Jeg sprayer dog først hestene igen, når de er tørre, men på regnvejrsdage generer insekterne jo heller ikke hestene.

For optimal virkning af fluesprayen, sørger jeg for, at hestene er striglet grundigt. Derefter påfører jeg fluesprayen med en klud imod hårene, så det kommer ordentlig ind i pelsen og huden. Jeg påfører også fluesprayen med klud i hestens ansigt. Jeg er meget opmærksom på de områder, som insekterne godt kan lide, f.eks. inderlår, lynlåsen, bringen osv. Jeg synes det er svært helt at undgå insekterne generer dem der, men jeg er i gang med at afprøve et nyt produkt, der måske kan afhjælpe dette. Jeg er virkelig spændt på, om det virker, men krydser mine fingre for, at have fundet den perfekte kombi til sommerdagene i skoven.

Jeg kan dog fortælle, at drengene har opdaget fordelen ved fluesprayen. Både Silver og Sedoj kommer hen til mig, når jeg kommer med sprayflasken nu, og står der pænt. Silver overraskede mig virkelig i dag. Vi arbejder jo lidt med både vand og sprayflasker, men i dag kom han mig i møde, og løftede nærmest bagbenet, så jeg kunne komme til og smører ham ind med fluesprayen. Han har fundet ud af, at det hjælper mod de trælse insekter, så nu er det ikke helt så farligt mere. Han kan stadig ikke lide lyden af sprayflasken, men finder sig trods alt i det, når jeg påfører det med kluden.

Jeg håber virkelig at kunne mindske insektplagen endnu mere i år med denne nye kombi, som jeg afprøver på drengene. Jeg ved også, at jeg bestemt ikke er den eneste, der har dette problem med dækner og masker, så det kunne være fantastisk, hvis der også var en løsning for os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *