Tid til sommerfold igen

I dag kom drengene på sommerfolden. Det er måske lidt tideligt i år, men kun ca. 2 uger tidligere end sidste år. Deres vinterfold trænger til en pause nu. Jeg har ikke mulighed for at få mere hø og wrap, så nu blev det altså tid. Jeg vil jo egentlig gerne have min. 10 grader om natten, når jeg lukker dem på sommerfolden, men den holder sig vidst på 7-10 grader, og der er jo godt og tørt vejr de næste par uger, så det bliver en god start for dem.

Hvis du ikke kender til vores sommerfold, så er det dette skønne sted. Folden er ca. 1 hektar, og der er mere fold oppe for enden til venstre. Toget kører lige forbi, men det siger drengene ikke noget til. Det er en naturfold med træer og forskellige slags græsser. Der er også ukrudt, brandbæger og ranunkler, som jeg prøver at bekæmpe. Folden får primært lov til at passe sig selv, men måske skal den have lidt gødning og kalk til efteråret, så den er endnu mere klar til næste sommer. Folden er præget en af kold april og en tør maj måned. Græsset er ikke vokset som det plejer, men jeg håber alligevel, at der græs nok til hele sæsonen. Jeg regner med at skulle fodre med lidt mere end bare vitaminer til de to gamle drengen denne sommer, men nu må vi se, hvordan det kommer til at gå.

Sedoj har fået en nu flot fluemaske, men desværre fik han bare pletter ret hurtigt i hovedet af dem. Vi overvejer om han muligvis ikke kan tåle lycra, da pelsen forsvandt i løbet af en enkelt nat.  Jeg er ellers imponeret af fluemasken, da den sidder rigtig godt, og blev siddende hele natten. Det hjælper dog ikke noget, når den nu giver bare pletter. Sedoj bliver så smurt ind i insektmiddel samt Belly Balm i ørene, og det holder ham fri for de værste insekter.

Sedoj og Supers bekendtskab er måske ved at nærme sig et venskab. De kan gå forholdsvist tæt sammen nu, så det er rigtig dejligt at se. Jeg håber at denne sommer skaber så meget ro, at der ikke bliver nogle problemer med at være i løsdriften sammen igen til vinter.

De to gamle havde travlt med at spise, da de kom på sommerfolden, og som det kan ses op videoen, så havde Silver sin egen lille fest.

Selv om Silver går længst væk her, så er det ham og Super der går mest sammen. De er som sagt også begyndt at gnubbe hinanden. Det giver ihvertfald gode forhåbninger om, at der nok snart skal falde helt ro på omkring dem. Nu har Super jo også været her i 10 måneder, så nu er det vist på tide, at de finder ud af, at de er en flok på 3, også selv om Super er lidt fejlfarvet i forhold til de andre…

Silver har selvfølgelig også fået en fluemaske. Han har fået en fin lyserød en med blomster på. Igen må jeg sige, at jeg er meget imponeret over fluemasken, for den bliver faktisk siddende på, selv om Silver har de små sødeste ører, som jeg længe har set. Faktisk er ørene i fluemasken næsten dobbel så lange, som Silvers egne ører. Måske det, at der hul til pandelokken gør, at den bliver holdt lidt bedre på plads. Uanset hvad der gør det, så bliver den her fluemaske siddende, og det er den eneste ud af en del, som jeg har prøvet på ham.

Her ses netop hvor gode venner Super og Silver er. De to kan sagtens gå helt tæt sammen. Silver har også droppet at hundse rundt med Super nu. Faktisk har han ligefrem lidt respekt for Super, for han er altså ikke lige så flink og overbærende, som Sedoj er. JEg tænker dog, at det er en god ting, at Silver har mødt en lidt skrappere legeonkel end den altid så søde og rare Sedoj…

Når vi snakker om solen, så er her lige et enkelt billede af Super alene. Jeg havde også købt en ny flueaske til Super i str. Cob, men den var alt for lille. Han bruger samme størrelse i fluemaske som Sedoj på trods af, at han er 2’er pony. Han har derfor sin gamle fluemaske på. Den er også god, men ikke på niveau som de andre jeg har købt. Super får selvfølgelig en nu fluemaske, så snart butikkerne åbner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *