3 drenge i tandlægestolen

Alle tre drenge var i tandlægestolen i dag. Super var selvfølgelig den vigtigste, for vi skal have styr på, om tænderne er årsagen til, at han ikke tager på, og har tynd mave. Først og fremmest skal jeg lige fortælle, at alle tre var supersøde at have med at gøre.

Den første hest, der blev tjekket, var Super. Der var sket meget ihans mund. Han havde nogle foderlommer, der skulle renses op. Han havde også nogle spidser og kroge, samt nogle små sår i kinderne. Heldigvis fik vi styr på det, og han skal tjekkes igen om maks.  6 måneder.

Dyrlægen var forsigtig med bedøvelsen, så det ikke blev for meget for den gamle dreng. Han blev bedøvet lidt ad gangen, så vi nåede til det punkt, hvor han stod stille, så tænderne kunne tjekkes sikkert. Jeg fik noget smertestillende i pasta til ham, så vi var sikre på, at han var smertedækket efterfølgende, og havde bedste muligheder for at spise efterfølgende.

Sedoj var den næste på staldgangen. Her var der også lidt at komme efter. Tidligere har han jo mistet 2 kindtænder, så de modstående tænder kræver lidt opmærksomhed. Der blev renset op i en foderlomme, og fjernet nogle små spidser, og så var han klar til at sove rusen ud.

Til sidst blev det Silvers tur. Rækkefølgen var meget gennemtænk, og det var vigtigt, at drillepinden Silver var den sidste til at komme ud af bedøvelsen. Super skulle til først, så dyrlægen og jeg kunne holde øje med, at han kom ud af bedøvelsen på den gode måde. Sedoj skulle til som den næste, så han ikke drillede den trætte Super. Lille Silver kan nemlig godt lade Super være, men driller gerne Sedoj, så derfor kom han ind i stolen, mens Sedoj vågnede ordentlig op.

Silvers tænder var ret fine. Der var ikke meget at komme efter. Der blev passet godt på hans kæbe, da han tidligere har haft en låst kæbe i forbindelse med at få ordnet tænder. Med lidt snilde blev selv de bagerste tænder tjekket og raspet, så der ikke var nogle spidser. Og så kunne Silver komme ud og få sovet det sidste af rusen ud.

Jeg blev selvfølgelig hos hestene, indtil alle var friske igen. De stod sammen og spiste af deres udendørs wrapbeholder. Der gør mig altid så glad, når de står og hygger og spiser sammen. De her tre drenge er så forskellige, men absolut dejlige på hver deres måde. Jeg elsker at bruge tid i stalden med dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *