En hyggelig januardag

Det er mørkt og koldt udenfor endnu, men det forhindre os ikke i, at have en hyggelig dag i stalden med drengene. Min datter har fået mod på at komme med i stalden igen, og hun har en rigtig god ven i Sedoj, der er klar på at hjælpe hende videre.

Der er helt sikkert faldet ro på i denne lille stald efter Super ikke er hos os længere. Savnet er stort, for han var en helt særlig lille sjæl, ham Super. Men der er en anden ro i løsdriften med kun Silver og Sedoj…

Drengene var i højt humør i dag, og nussede og legede sammen. Det er hyggeligt at se dem sådan.

Vi var ude og gå en lille tur i dag. Felecia red Sedoj, mens jeg gik med Silver. Det var en rigtig skøn lille tur, og der var slet ingen tvivl om, at drengene nød det – især Sedoj elsker at komme på tur. Da det næsten var mørkt, da vi tog afsted, red vi bare en tur rundt om stalden. Sedoj havde bestemt ikke travlt med at komme ind på folden, men skyndte sig forbi indgangen, så vi red flere runder.

Sedoj har selvfølgelig godt af motionen, men Silver er sat på kur og motion både fra dyrlæge og smed. Hans hove har brug for sliddet fra hård bund lige i tiden, da det hele er skredet lidt. Alt det her våde vejr, har ikke gjort noget godt for ham. Dyrlægen synes Silver er en charmetrold uden lige, men er ikke imponeret af hans runde figur.

Lille Sille er ikke særlig tilfreds på billedet, men det er mest fordi, han er bundet, og skal vente på at komme ud fra striglepladsen. Vi øver nemlig også lidt tålmodighed. Det er ikke ligefrem hans stærke side, men det bliver bedre hele tiden. Han er bare en lille duracell-kanin, der elsker at lave noget.

Da vi var færdige med turen, og drengene havde fået deres mad, fik de selvfølgelig lov til at komme ud igen. Sedoj foretrækker dog at stå i stalddøren og hygge. Der kan nemlig også falde godbidder af, når han nu står der, så det er en ret god plads.

Han er dog ikke helt tilfreds med, at min datter og hans rytter havde mere travlt med telefonen, end hun havde ed ham. Derfor måtte han selvfølgelig gøre opmærksom på sig selv.

Det lykkedes dog også, at få hendes opmærksom efter lidt kamp, og jeg fik lov til at tage nogle billeder af dem. Jeg ved ikke lige, hvor tilfredse de ser ud nogen af dem over denne lille fotosession. Men man kan vel ikke få for mange billeder af sit “guld”

Silver faldt som sagt til ro på staldgangen efter turen. Tror også, at han nød at komme ud lidt, for han endte med at stå og gabe. Jeg tror der var tale om afspænding efter turen. Han var nemlig fyldt med energi, og på opdagelse, når vi er afsted. Det er utroligt, at selv om jeg godt ved, at heste ikke gaber, når de er trætte, ligesom os mennesker, så er min første tanke “nuhr, er du træt efter turen lille Sille”, men sådan hænger det jo ikke sammen.

Han står ikke og gaber hele tiden, men bare sådan en gang imellem, og så falder der helt ro på igen. Derfor er jeg ikke så bekymret for, at han gaber. Selv om man skal tage hestens tegn seriøst, så skal man heller ikke se spøgelser over alt. Derfor kigger jeg på hele hesten. Silvers gab er oftest noget socialt, f.eks. når vi slapper af i løsdriften eller efter træning.

Det er ret interessant, at det med at gabe, både kan ses efter fysisk anstrengelse, ved stress, ved sygdom og som socialt tegn i flokken. Det kræver, at man læser hestens andre tegn, og situationen som hesten befinder sig i, før end man kan spore sig ind på, hvad gabene skyldes. En ting er sikkert – træthed er ikke en årsag.

Felecia og Sedoj er ikke de eneste, der hygger sig sammen. Begge drenge tilbragte lige en hyggelig stund med mig i løsdriften. Jeg elsker at sidde der i et hjørne, så kan snakke, nusse  og give et mulekys eller 5. Det var en rigtig dejlig eftermiddag og aften med de to drenge her g min datter. Sådanne dage i stalden gør bare noget rigtig godt for mig…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *