Katten Tot

Tot er ikke død, men han er desværre ikke min mere, da han som inde- og udekat ville trives bedst, ved at fortsat bo hos min ekskæreste fremfor i en lejlighed med mig. Han er dog meget savnet – rigtig meget savnet.

Tot er en stor kat på knap 6 kg. Tot har en flot rød farve, og er hvidt på brystet og benene. På højre pote, har han hul i strømpen, hvor den røde farve titter frem i det hvide. Han har også en hvid lille streg på venstre side af hovedet fra øjet og ned. Han har en semilanghåret pels.

Spinde kan Tot, og han gør det gerne med åben mund, så det lyder meget højt, når han først går i gang, og det gør han i rigtig mange situationer. Han snakker ikke så højt som sin storebror, men han snakker mindst lige så meget. Tot er en herlig kat, der nyder livet både inde og ude. Han bruger det meste af tiden ude, hvor han især får brugt sine jagtinstinkter. Når han kommer ind, så er det som regel for at spise og sove. Og sove gør han gerne i nærheden af min datter. Hun er nok den, som han allerbedst kan lide af os mennesker…

Han ved godt selv, at han er dejlig kat, og han vælger sine mennesker med omhu. Han elsker min datter Felecia, og putter gerne sammen med hende. Han har en smule mere forbehold over mig, og jeg må nøjes med, at han putter ved siden af mig. Han elsker dog, at jeg aer og nusser ham, og vi kan holde hånd/pote i lang tid. Mænd bryder han sig ikke meget om, og han er også den, der er gået, når vi får gæster, medmindre det er rolige børn.

Tot kom til os sammen med sin bror Knold, og de overtog huset efter Mikkel fredag den 8. august 2014 kl. 19.30. De indtog huset som to små konger, og havde nået at tjekke det hele ud, bruge kattebakken og lege sammen indenfor den første time. Tot blev desværre husets eneste kat fredag den 2. marts 2018, hvor vi så Knold for sidste gang, da de blev lukket ud på en lille aftentur.

Mødet med Tot

Da vi stod ud af bilen, så vi Tot, som sad helt alene under havebordet. Han var en smule pjusket i den lange pels, og han lignede mest af alt en lille hottentot. Jeg blev ramt lige i hjertekulen af hans lille lidt forpjuskede udseende, og havde mest af alt lyst til at putte ham i lommen. Men det var faktisk slet ikke ham, som vi skulle kigge på. Vi havde en helt anden kat i kikkerten, og desuden var ham her jo for lille til at komme til en ny familie… Men han var hamrende sød og charmerende. En lille Tot, der sad der og kiggede lidt nysgerrigt på os.

Vi gik hen for at se på de store killinger, og fandt den cremefarvede charmetrold, som jeg havde udset mig. Han lå bare der midt på græsplænen, og sagde “Se mig – jeg er lidt lækker ikk?!”. Jeg ville frygtelig gerne have to killinger med, da vi så hvor stor glæde Mads og Mikkel havde af hinanden. Vores glæde ved kattene blev ikke mindre af, at der var en to af dem i huset – tværtimod. Så vi skulle jo finde en makker til den udvalgte killing. Vi kiggede lidt efter, om der var noget, der kunne passe i vores hjem, men mine tanker og hjerte blev ved med at vandre til den lille røde tot under havebordet. De to røde var rigtig gode venner, og den store passede den lille med en vask d’Luxe, mens vi sad og snakkede om, hvad vi skulle gøre. Enden på det hele blev, at vi tog begge killinger med hjem. Vi blev desuden udstyret med ormekur, loppekur, RC killingefoder og mælkepulver og sutteflasker samt en grundig instruktion om, hvordan tingene skulle gribes an.

Grunden til, at vi kunne få den lille med hjem, var at dette kulds mor ikke var kommet hjem til dem, siden de var 6 dage gamle. Han var derfor opflasket, og klarede sig godt. Jeg turde godt tage chancen, når jeg nu havde en stor hjælp i hans storebror, der hjalp med at holde ham ren og pæn. Både mig og Felecia havde så mange gode stunder med at flaske denne lille 450 g. killing op. Det var så hyggeligt at sidde der, og høre ham smaske den lækre mælkeerstatning i sig.

Unge skønne bøller

Opdragelsen af os mennesker begyndte fra den dag, de indtog huset. De snakker meget om de vigtige ting i livet : mad, sove, gå i bakken (og der er forskel på stort og småt), manglende yndlingslegetøj osv. Velkomsten er vi også begyndt at få, og de kræver hver især deres rutiner gennemgået, inden vi kan gå videre med dagens plan. Desuden er de ret aktive medhjælpere (af hvilken kvalitet nævnes bevidst ikke), når der skal renses kattebakker, tørres skabe af, fejes, støvsuges og vaskes gulv.

I løbet af det første år blev Knold den lille, selv om han er den ældste. Tot overhalede ham med ca. et halvt kilo. Begge katte vejede dog mere end 4 kilo, inden de var 1 år gamle. Efter kastrationen er både Knold og Tot blevet meget mere kælne. Men Tot vil altid være vores lille krigskat. Knold splatter nærmest ud i vores arme, hvis vi løfter ham… Det gør Tot ikke!. Allerede som killing angreb alle fingre, tæer mv. der kom i nærheden af ham, og han kan stadig komme i det humør som voksen også. Han elsker at lege, jage, fange, og han er faktisk ret ligeglad med, hvad der er, der skal bruges som bytte. Som killing og ungkat kunne han være rigtig hård ved Knold, så han bare skreg og hvæste. Det stoppede da de blev et par år. Men selv den gang, at det var værst, så kunne de ligge og vaske hinanden 5 minutter efter, at de havde haft sådan en kamp, så jeg regner med, at de er gode venner, når det kommer til stykket. Men der var altså bøllebank i luften, når Tot først gik i gang.

Selv om Tot egentlig gerne vil kæles med, så har han altså søm i boksehandskerne, og han er ikke bange for at bruge dem. Hvor Knold troligt finder sig i at blive løftet af min datter og hendes veninder, så siger Tot fra. De har fået et par stykker over fingrene af ham, fordi de gerne vil gå og løfte ham lidt for meget (på trods af nej’erne). Og opdragelsen er så småt ved at give pote, så de lader ham være. Tilgengæld kan Tot så også finde på at komme og ville være sammen med pigerne, men forvandler sig så fra kælen kat til dræbermaskine, så snart de vil ae ham. Jeg regnede med, at det var en fase, men selv her som voksen kat har stadig de tendenser, så det kan vi nok ikke lige lave om på – tossede kat. Der er ikke noget sjovere, end når 2 lettere paniske og meget irriterede piger kalder fra værelset “Mooooooaaaaaarrrr!! Tot ligger i Schleich-stalden, og vi kan ikke flytte ham, for så bider og kradser han!!” Og når jeg så bærer ham ud, og de lukker døren, så står han udenfor og skriger “Luuuk miiiiig iiiiiind!”. Han er bare den irriterende lillebror.

En ballademager er der ingen tvivl om, at Tot var som killing. Han var altid den, der var på bordet. Han var den, der spiste af blomsterne – og væltede dem. Han var den, der fangede tæer og fingre, og han var den, der altid var klar til at angribe Knold. Om ikke andet, så kan man i hvertfald sige, at Tot altid har sørget for, at der er lidt liv her i huset

Vi havde selvfølgelig håbet at skulle dele vores liv med både Knold og Tot, og jeg havde set frem til mange år sammen med dem begge. Først mistede jeg Knold, og så måtte Tot udfylde pladsen for dem begge, og det gjorde han også fantastisk. Og nu må jeg så også undvære Tot, og det gør ondt. Men det vil absolut ikke være fair, at have ham i en lejlighed uden fri adgang ud, når han altid har elsket det så meget. Men han er savnet – mors lille krigskat…

Fotoalbum

[rl_gallery id=”12797″]

Tots udvikling

Her kan du følge Tots vægt, alder og størrelse.
Her kan du følge de to røde charmetroldes vægt, alder og størrelse.

Dato Alder Vægt + vægt i alt
13/11-2017 3 år, 4 måneder og 23 dage 5140 g. +4700 g.
13/5-2015 10 måneder og 22 dage 4500 g +4060 g.
10/02-2015 7 måneder og 20 dage 4392 g. +3952 g.
03/01-2015 5 måneder og 13 dage 4132 g. +3692 g.
09/10-2014 3 måneder og 18 dage 2078 g. +1638 g.
02/09-2014 2 måneder og 12 dage 998 g. +558 g.
24/08-2014 2 måneder og 2 dage 810 g. +370 g.
22/08-2014 2 måneder og 1 dag 782 g. +342 g.
20/08-2014 1 måned og 30 dage 712 g +272 g.
17/08-2014 1 måned og 27 dage 634 g. +194 g.
15/08-2014 1 måned og 25 dage 556 g. +116 g.
14/08-2014 1 måned og 24 dage 550 g. +110 g.
13/08-2014 1 måned og 23 dage 564 g. +124 g.
12/08-2014 1 måned og 22 dage 520 g. +80 g.
11/08-2014 1 måned og 21 dage 506 g. +66 g.
10/08-2014 1 måned og 20 dage 462 g. +22 g.
09/08-2014 1 måned og 19 dage 440 g. 0 g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *