Sedoj siger ja og nej

Det går fremad med vores tricktræning, og Sedoj har lært to nye tricks på ganske få dage. Nu kan han nemlig sige ja og nej.

Vi startede med nej-tricket, og det kom faktisk helt af sig selv. Vi var ude og lege på banen, da fluerne irriterede Sedoj lidt, og han rystede på hovedet. Jeg havde længe leget med ideen om, at han skulle lære at sige nej, så jeg gav ham et klik og en godbid. Det var tydligt at se på Sedoj, at han troede, at jeg var blevet skør.

Vi fortsatte sådan i lidt tid, og jeg koblede ret hurtigt en stemmekommando på. Sedoj fangede faktisk ideen i løbet af en 4-5 klik, og så kørte den bare derfra. Jeg fandt så også ud af, at jeg selv kunne kilde ham lidt i øret, og så rystede han på hovedet.

Dagen efter rystede han ivrigt på hovedet, hver gang, at jeg spugte ham, om han kunne sige nej. Vi øvede os lidt på tricket i nogle dage, men det blev så frygtelig negativt, at Sedoj altid sagde nej til alt, jeg spurgte ham om, så vi måtte hellere komme igang med ja-tricket.

Det var straks lidt sværere for Sedoj og mig. Det var nemt nok, at få ham til at ryste på hovedet, men hvordan dælen fik jeg ham til at nikke? Løsningen blev, at jeg tog en godbid i hånden, og lagde den på hans bringe. Når han tog godbidden, gav jeg ham en kommando, og klikkede ham.

I starten ville Sedoj gerne ryste på hovedet i stedet for, men det gik så over til noget nikken bagefter. Det gjaldt altså bare om, at time det hele rigtigt, så han kun fik klikket for sin nikken, når jeg bad ham om at sige ja. Det blev til noget mærkeligt noget, men efterhånden har han da lært at skille de to signaler ad, så han 90% af gangene kun nikker. De andre gange ryster han på hovedet først.

Jeg er bare så stolt af min lille lærenemme dreng, og vi hygger os begge rigtig meget med disse små tricks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *