Sedoj er træt

Sedoj er ikke rigtig sig selv i disse dage. Han er træt, og det er tydeligt at se på ham. Hans ellers flotte vinterpels er lidt mølædt nu. Han er næsten kommet sig over det svampeangreb, som han havde på alle 4 ben, og hårene er ved at gro ud igen. Smeden har været her i dag, og bekræftede også, at Sedoj virker træt.  Øverst på hovene viser sig stressringe, hvilket jo kommer af noget hormonelt eller fodring. Skal jeg tænke tilbage på ændringer, så har det været, at jeg lavede dobbelt op på mash, da der blev koldt, og så var vi igennem to wrapballer, som ikke lignede de andre, som vi har haft. Den ene nægtede drengene at spise, og den anden var mere våd, og havde en anden mere syrlig duft, end det, vi har været vant til. Den spiste de dog. Dette er første vinter nogensinde, hvor Sedoj har tabt sig. Han er ikke tynd, men han har mistet lidt fylde i forhold til, hvordan han plejer at se ud. Så nu skruer vi ned for mashen igen, og finder ud af, om og hvordan han ellers skal boostes. 

Han har nu i en lille uge stået med et forben, der var lidt varmt og hævet omkring koden. Jeg tænker en kodeledsforvridning eller anden slags overanstrengelse. Jeg har lige købt HG infrared bandageunderlag samt Catago Firtech bandager, som henholdsvis kan bruges på stald og under ridning. På stald bruger jeg altid kun fleecebandager uden elastik, så det ikke bliver for stramt. 

I morgen skal Sedoj have kigget på den kindtand igen, og forhåbentlig er den let at fjerne. Han lugter også ud af munden. Så noget er der jo galt derinde. Jeg krydser bare fingre for, at det hele kommer til at forløbe let og problemfrit, og at der ikke er andre store problemer med hans tænder. 

Jeg bliver bare så bekymret for Sedoj, når han ikke er helt tilpas. Nu håber jeg snart bare, at vi når i bund i det her, så Sedoj kan nyde resten af sin forhåbentlig stadig lange alderdom sammen med mig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *