Det går bare godt – næsten…

.. for Sedoj nyder livet, ingen tvivl om det. Tænderne har det fint, og han spiser både sit foder, wrap og godbidder uden problemer. Han humør er fint, og han er begyndt både at lege med Silver igen, og ikke mindst er han igen i gang med sætte den frække unge knægt på plads, når han bliver lidt for modig.

MEN, for der er et stort men… Sedoj er stadig urentgående på højre forben. Efter jævnlig kontakt med dyrlægen, har vi vurderet, at han bare får så meget ro som muligt. Sedoj skal nemlig ikke stå på boks, da det sætter sig i hans bagben med det samme. Derfor går Sedoj stadig i løsdriften sammen med Silver. Den bette knægt er dog kommet i mere træning, for at få brugt lidt af alt hans energi, så det ikke går så meget ud over Sedoj. Det er nemlig vigtig, at Sedoj tager den lidt med ro.

Ophelingen vil tage den tid, som den nu engang tager. Det kan vare alt fra 2-3 måneder til et års tid. Han må gå små kontrollerede ture på hård bund udover tiden i løsdriften. Vi er dog hele tiden i et dilemma, for Sedojs bagben har brug for motionen, mens hans højre bagben skal have mindre belastning. Derfor kan jeg forvente, at ophelingen vil tage lidt længere tid, end hvis jeg kunne sætte ham i total boksro uden en lille unghingst som vil lege en gang i mellem. Men det kan jeg bare ikke, for Sedojs krop kan ikke holde til det. Og indtil videre ser det ud til, at hans krop godt kan holde til den belastning, som han får pt. Vi bevæger os på en tynd grænse, men så længe det går, så går det jo godt.

Jeg har brugt lidt forskelligt til Sedojs ben i denne periode. Da Sedoj har svært ved at passe gamasherne både fra BOT og Fir-Tech, har jeg valgt at købe bandageunderlag og bandager i stedet for. Når han er hævet op eller er mere urentgående, får han HorseGuard Infrared bandageunderlag og fleecebandager på i løsdriften. Når han skal gå mange timer med bandager, vælger jeg altid fleecebandager og bandageunderlag, da jeg nærmest ikke kan komme til at stramme dem for meget. Skulle jeg være så uheldig, at de glider ned, så ved jeg af erfaring, at Sedoj ikke reagerer synderligt på, at have bandagerne hængene om hovene. Når han skal motioneres, så bliver han striglet på benene først, og derefter lægger jeg Fir-Tech bandagerne på alle fire ben. Dem beholder han så på, indtil de som noget af det sidste bliver taget af ham, inden jeg smutter hjem fra stalden. Han går dog maks. med dem i 2-3 timer indtil videre.

Nu håber vi så bare, at han snart kommer sig, så vi kan nyde sommeren med nogle ture i skoven – forhåbentlig under rytter, men ellers i det mindste bare for hånd. Det er heldigvis forholdsvis nemt at være tålmodig, når vi kan så meget andet. Vi må nemlig stadigvæk klikkertræne og lære tricks. Der er jo altid timevis af strigling at tage fat på. Sidst men ikke mindst så er små motionsture for hånd jo tilladt. Det hjælper også på humøret, når han får lov til at forlade marken. Sedoj har altid elsket at komme ud på tur, og det går han stadig. Han bliver så skuffet, når vi vælger vejen til den lille tur i stedet for den lange tur i skoven, men vi må alle gå lidt på kompromis lige nu, desværre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *