Svalerne er kommet

Mine svaler er kommet tilbage, og denne gang er der faktisk 2 par, der har valgt at bygge rede i løsdriften. De er nogle ret effektive byggere sådan nogle svaler, og der går ikke lang tid fra de begynder til reden er færdig. Mindst det ene par, der er kommet, kan nemt være overlevende unger fra sidste år.

Jeg var helt klart glad for mit ene svalepar, men ved ikke helt, om jeg bliver glad for 2 par. Det er jo dobbelt op på svineriet, men også dobbelt op på det hyggelige ved at have svaler. Og ikke mindst dobbelt op på, hvor mange insekter de fanger. Et svalepar kan fange op mod 1 million insekter i løbet af en sæson.

Indtil videre har jeg kun fanget billeder af rederne, for de adrætte flyvere er bestemt ikke meget for at lade sig indfange på et billede. Jeg glæder mig faktisk over, at mine svaler er kommet tilbage. Det tyder på, at de er lige så glade for løsdriften, som jeg er. Og jeg glæder mig til , at de små skal lære at flyve, selv om det nogle gange kan være lidt farligt at være i stalden, når de skal lære at styre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *