Så er den gal igen…

… med Døjseren. Sedoj har været urentgående i nogle uger nu, og i samråd med dyrlægen valgte jeg at holde ham i gang, men desværre blev det ikke bedre.

Dyrlægen kom selvfølgelig ud og tjekkede ham, og frygtede enten spat eller gigt i højre bagben. Han blev ikke mere halt af en bøjeprøve, og egentlig så var spat også lidt ved siden af, da han ikke bliver bedre gående efter opvarmning. En røngtenundersøgelse var det bedste forslag indtil videre.

Da hverken Sedoj eller jeg er transportvenlige, og dyrlægen ikke har mobilt røngten, så skulle jeg gå med ham ned på klinikken. Men der skulle tilfældigvis en anden dyrlæge med mobilt røngtenapperat i stalden til handelsundersøgelse, og min dyrlæge og jeg blev enige om, at han godt kunne tage billederne.

Dyrlægen kom så mandag den 23. marts, og Sedoj fik lidt at sove på, og billederne blev taget. Spat blev 100% afvist, men der var noget svampet noget ved den gamle skade fra 2003, der kunne tyde på gigt. Det sidder ved ledbåndskapslen, og er således ikke i selve leddet. Den eneste faste diagnose, der kom frem, var at Sedoj skade var blevet aktiv igen eller aldrig har været inaktiv. Han skal have ridefri sommeren over som et minimum, og måske også længere. Faktisk vides det ikke, om han nogensinde vil blive til ridehest igen.

Min egen dyrlæge fik også røngtenbillederne, men han kunne ikke se helt det samme, som den anden dyrlæge, så nu skal de have snakket sammen. Det kan jo også være, at jeg har misforstået noget af det, som den anden dyrlæge sagde. Men ihvertfald kan de begge se de røngtenforandringer på højre bagben, men der er måske også se noget på venstre bagben.

Uanset om Sedoj bliver ridehest igen eller ej, så kommer han ikke i hestehimlen. Vi kan sagtens hygge os med gåture, tricktræning osv. Så længe han beholder sit gode humør og appetit på mad og livet, får han lov til at leve. Den dag lyset slukkes i hans øjne, er den dag, hvor han skal rejse herfra, men det er der forhåbentlig mange år til, og det gav dyrlægen mig også ret i. Jeg skal bare tage hensyn til hans gode og dårlige dage. Men under alle omstændigheder, så er hård træning med stor belastning af benene slut.

Opdatering d. 3/4-2008

Så har min egen dyrlæge været på besøg igen. Han foretog en ny bøjeprøve, der egentlig ikke gør det værre, men Sedoj er bare generelt kortere gående på højre bagben. Det er ikke meget, men det er der, og det er jo et udtryk for, at der er noget, der generet ham.

Nu skal vi så holde os i gang med skridtture og gåture – dog uden alt for meget belastning i bakker osv. i 4 uger, og så skal knægten tjekkes igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *