Sedoj tjekket fra mule til halerod.

Sedoj kom til skade med øjet i april, og nu er han så kommet så meget over det, at han var klar til en lidt behandling. Derfor kom Gitte fra MySir hestemassage & osteopati i dag kl. 9.00. 

Felecia ville meget gerne med, da hun jo også så Sedojs øjenskade, og godt ved, at det har gjort av-av. Hun har heller ikke fået lov til at ride ham å samme måde, som før, så det var meget meget spændende, at der kom en doktor, for at gøre noget for Sedoj…

Vi hentede knægten nede i engen, hvor han som altid kom tullende hen til mig. Så gik vi op mod stalden. Felecia ville gerne ride op i stalden, men det var Sedoj ikke helt med på. Han pustede sig lige op, så han blev 10 cm. højere, og toppede det lige af med trompetfnys, høj hale og hele molevitten, så ingen små børn på ryggen af ham den vej. Hun red ham dog hjem på marken uden problemer.

Der var heldigvis ikke meget galt med ham. Efter en gensidig introduktion, hvor Sedoj og Gitte blev enige om, at de godt kendte hinanden, så tog Gitte fat. Fat er måske lidt overdrevet; hun rørte lidt der, trykkede lidt her, også strakte Sedoj på den ene måde, og senere på den anden måde, mens han stod og gumlede hø.

Når det hele gjorde lidt for ondt, så kunne Sedoj da bare gumle lidt i mig eller træktovet, men det er jeg da vant til. Hellere at han bruger fortænderne i et træktov, end at han bruger bagbenene og sparker ud efter Gitte.

Men enden på det hele blev overraskende nok, at han fejlede meget mindre, end jeg frygtede. Han havde et par låste led i ryggen, og i nakken. Det højre lår er ret færdig – lidt fibersprængningerne og blodansamlinger, der holder ved lidt endnu, og nok også det næste halve års tid frem. Jeg må heldigvis skridte ture, men ikke trave eller galopperer før end en 6-9 måneder, og der skal han tjekkes op igen pga. forskydninger i ryggen.

Han fik laserbehandlet højre lår, og så fik han en omgang akupunkturplaster på. De skal så sidde der, indtil de falder af. Ved låret venter så en større omgang, for når plastrene er faldet af, så skal der lige gå to dage, og så kan jeg sætte en nyt ark på. De skulle hjælpe med blodgennemstrømningen

Sedoj’seren kommer til at nyde sommeren i skridt. Hvilket jo faktisk også er den gangart, der passer ham allerbedst. Jeg glæder mig til skridtturene – det bliver så skønt at kunne få ro og tillid!! Så nu er det bare mig og den dejligste hest i sommerskoven…

One Comment on “Sedoj tjekket fra mule til halerod.”

 1. Halløj!
  Det er da noget værre noget med ham Sedojsen..
  Håber han har det okay.
  Og tak for sidst, det var rigtig hyggelig at sludre med jer igen, også selv om man ikke havde hesten med. Undskyld endnu engang, jeg lige smuttede, men skulle lige have fat i hende “tyskeren” fra VSP..
  Søndag skal jeg/vi ud at køre med de 2 store heste ved en lokal forening, så det glæææder jeg mig til.

  Håber vi snakkes ved igen.
  Knus fra hende nordjyden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *