Når browsing er muligt

Drengenes folde er så naturlige som muligt. Jeg gør mit bedste for at holde styr på brandbæger og smørblomster, som er de største plager vi har. Vi har også perikon, kongepen, gyvel og et stort egetræ, der smider agern om efteråret, men det er ikke så slemt endda, og kan holdes under kontrol. Vigtigst af alt, så er der nok andet at spise, så de holder sig væk fra det, som de ikke kan tåle.

Udover de mest giftige planter, får naturen lov til at gro, som den nu engang gør. Derfor er der på begge folde masser af forskellige græsser og urter. Træer og buske får også lov til at vokse, så vi har både hindbær og brombær på folden samt forskellige træer inden for hestenes rækkevidde.

Græsset på folden består også af mange forskellige arter. Jeg gør ikke rigtig noget for passe på folden, men jeg kan godt se, at græsset måske snart trænger til en hjælpende hånd i form af noget gødning, der kan hjælpe det lidt på vej. Så det skal nok planlægges til næste år.

I år havde græsset lidt svære betingelser, synes jeg. Der var slet ikke så meget græs, som sidste år. Derfor forventer jeg også, at sæsonen bliver lidt kortere, end den plejer. Deres vinterfold ligger et andet sted, og den har så fået ro, siden de kom på sommerfolden. Her er græsset allerede ret godt, så det er også vigtigt, at jeg ikke venter for længe med at flytte dem, så omvæltningen fra den ene fold til den anden, bliver for stor. Det kan nemlig hurtigt give problemer med maven, og det vil jeg helst undgå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *