Leg på banen

Jeg har fået fat i 6 bomme, en pressening og nogle tønder. Vi hyggede os rigtig, men jeg kunne godt mærke på Sedoj, at det var alt for lang tid siden, at vi havde gjort det sidst. Det var med spidsede øre og megen fnysen, at han gik ind på banen.

Vi startede med at kigge på de tre bomme, som han skulle gå over. De blev undersøgt på kryds og tværs, blev bidt og stampet på. Så skulle vi hen til presseningen, og det blæste jo lidt i dag, så den var en smule farlig. Den fik samme tur som bommene: masser af bid og stampen, og så kunne vi gå over uden problemer. De næste tre bomme lå i L-facon, hvor det var meningen at vi skulle gå ind og bakke tilbage. Godt nok er Sedoj god til at bakke, men han kunne ikke rigtig lide denne opgave, så jeg ændrede L’et til en lige bane, hvor han bare skulle bakke ned langs barrieren, og det gik meget bedre.

Så kom dagens sjove indslag, der også omfatter en smule klikkertræning. Vi gik hen til tønden som lå på jorden. En blå plastiktønde som Sedoj fik meget sjov ud af. I alt brugte vi en halv time på tønden og 15 minutter på resten af banen, for det var her Sedoj havde det sjovest, og det var det som det gik ud på i dag, nu hvor vi begge er gået lidt i stå med daglige skridtture på hårdt plant underlag.

Jeg havde lommen fyldt med godbidder, og begik selvfølgelig den klassiske fejl med at godbidderne var for store. Samtidig havde jeg min klikker i den anden hånd. Sedoj troede dog, at han skulle give kys så snart han så klikkeren, så de første par minutter gik med at få ham til at stoppe med at give kys og få interesse for tønden.

Først rørte han ved den, og fik et klik og en godbid. Da det havde gentaget sig nogle gange, og jeg bare kunne pege på tønden og sige “touch”, og han så rørte den, gik vi et skridt videre. Nu skulle han rulle med den. Sedoj rørte ved tønden, kiggede på mig og lignede en der sagde: hov du glemte noget!, men jeg ventede bare. Så begyndte han at bide i den og prøve at få den op at stå, men også det ignorerede jeg, for det var jo ikke det han skulle. Så blev han lidt muggen og gav tønden et ordentlig puf, og så fik hans sit klik og godbid. Han kiggede forundret på mig, og bevægede sig hen mod tønden. Igen rørte han ved den og kiggede på mig, men fik ingen reaktion, dog roste jeg ham verbalt fordi han rørte ved tønden. Så skulle vi igennem samme tur med at bide og sparke til tønden, men så fik han skubbet til den og fik sit klik og godbid. Dette gentog sig et par gange, før der gik et lys op for Sedoj, men så trillede han også tønden halvvejs ned af ridebanen med klik og godbidder indimellem.

Jeg kunne se på Sedoj at han havde haft det sjovt. Jeg tror at vi begge havde brug for denne afslapnings/legedag, for vi (specielt jeg), var ved at køre sur i genoptræningen med skridt på hårdt og plant underlag. Da jeg kun har mulighed for at ride to veje på nuværende tidspunkt sker der ikke særlig meget nyt, men denne dag var herlig og har givet mig ny energi til at fortsætte genoptræningen. Det er utrolig så lidt der skal til, og hvor meget det egentlig betyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *