Massørens mirakler

Sedoj stod og småsov, da jeg kom i stalden i dag. Men massøren kom jo snart, så jeg måtte desværre vække ham, så han kunne blive klar til dagens besøg. Vi gik ind i stalden sammen, hvor Sedoj blev striglet, og så gik vi udenfor stalden, hvor Sedoj fik lov til at græsse lidt, indtil Gitte + en elev kom.

Han fik en omgang massage, hvor Gitte specielt tog fat på ryg og bagpart. Sedoj nød det faktisk den største del af tiden, men der var nogle tidspunkter, hvor han tydeligvis sagde “av av, det der gør bare ondt”, men så var det godt, at mit ærme stod til rådighed som sutteklud. Da Gitte var færdig med højre side, ville hun lige se Sedoj gå igen, så vi måtte i gang med en mønstring i skridt. Jeg fik at vide, at han var noget bedre gående nu, og faktisk ikke knækkede i knæet længere. Men han gik selvfølgelig lidt sjovt, da han jo var løsnet op i højre side men ikke i venstre side.

Og så måtte Gitte jo hellere tage fat på venstre side. Sedoj var ikke længere helt stolt ved situationen, men han mandede sig op, og gjorde sig klar til endnu en omgang. Gitte startede ved halsen, og gik langsomt bagud. Sedoj nød hals-massagen i fulde drag, og faldt næsten i søvn under behandlingen. Men da Gitte kom længere ned, så var det ikke så sjovt længere, og Sedoj begyndte at blive lidt urolig. Han var dog heller ikke videre interesseret i, at Gitte skulle ned massere i dybden på bagparten, så han blev ikke løsnet helt så meget op i venstre side. Gitte prøvede dog flere forskellige muligheder for at få Sedoj til at give sig lidt, men han stod hårdt bestemt fast på sit, og så valgte vi at stoppe massagen.

Jeg fik dog lige muligheden for selv at se fremskridtene, og det var en forskel, der var til at få øje på. Sedoj knækkede faktisk ikke i bagbenene længere. Så det bliver spændende at se, om det “bare” var sådan noget, der skulle til.

Jeg havde faktisk ikke fået drøftet det med Sedojs bagben med Gitte, før end jeg tog til dyrlægen, og det besøg var jo på sin vis spildt, men jeg er stadig glad for at vide, at Sedojs røntgenbilleder er rene. Gitte kommer dog ud igen i næste uge. I mellemtiden skal jeg være rigtig flittig med massagebørsten, og så skal vi træne dagligt.

Sedoj skal ud på banen og trave over bomme, så han kommer ind og bøjer bagbenene og bruger ryggen. Og så skal vi ride meget i naturen, hvor han skal gå op og ned af bakker, i ujævnt terræn og over træstammer og lignende, og det er af samme årsag som før, nemlig at han skal ind i løfte/bøje bagbenene og bruge ryggen. Træning i vand ville jo være rigtig godt, men der er ikke ligefrem ret meget vand nærheden af os, så det bliver nok lidt svært at få til at blive til noget. Derudover skal vi have mere tempo i vores træning. Jeg har sagt det før, Sedoj og jeg har en tendens til at lulle hinanden lidt i søvn, og det skal der laves om på.

Det var en meget træt lille Sedoj, der spiste sin mad i dag, men han var sulten – meget sulten, så han fik spist det hele op. Det hjælper nok også, at Sedoj får nogle få dråber pebermynteolie i maden, da han er begyndt at småhoste lidt under ridning, men det hjælper pebermynten på, så det er jo bare skønt. Det har jo været rigtig fint vejr i dag, så da Sedoj kom ud på folden efter massagen, blev det uden dækkenet. Det var jo ganske varmt i vejret, og solen skinnede, så han kunne nok godt holde varmen. Men jeg regner med, at jeg skal ud til ham igen i aften, så han kan få sit dækken på for natten.

Det har været en yderst positiv dag i dag. Jeg er så glad for at se, at der var bedring at spore hos Sedoj efter massagen, for det betyder jo at med lidt held, så kan det sådan set kureres. Nå ja, lidt held, Gittes massage og min træning…. Så nu er optimismen, der var forsvundet i går, kommet tilbage for fulde drøn….. Og jeg kan bare ikke vente til at jeg skal i gang med Sedoj igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *