En skøn vintertur

Da jeg kom i stalden i dag, stod Sedoj allerede oppe ved leddet og ventede på mig.

Inde i stalden blev knægten så striglet og hygget om, inden han fik sadel og hovedtøj på, og vi tog på en rigtig dejlig tur ud i det blå.

Det var lige præcis ti dage siden, at vi sidst var afsted, men Sedoj var som sædvanlig rigtig sød på hele turen.

Han kiggede da lidt, og kom med et par fnys, men ikke mere end, hvad den bette grå nu plejer at gøre.

Han syntes dog at det der sne, der lå rundt omkring i vejkanterne var lidt farligt – specielt de steder, hvor det lå i dynger. Der kunne jo gemme sig en busse-bøh-mand i dem.

Det var bare en rigtig hyggelig tur, hvor solen skinnede og Sedoj var i højt humør.

Det varede ikke længe, inden min eksamen-stress var forsvundet som dug for solen. Sedoj er bare så skøn at komme afsted med.

Vi skridtede det meste af turen, men der var også plads til lidt trav, og så fik vi også en lille galopper. Det var ikke ligefrem meningen, men det synes Sedoj vi skulle… Og nå ja jeg stoppede ham da heller ikke med det samme… Det gik over al forventning, selv om jeg ikke havde stigebøjler på. Det var faktisk første gang, at jeg nogensinde galopperede på Sedoj uden bøjler, men han har jo sådan en lækker galop, at jeg slet ikke følte mig utryg på nogen måde.

Vel hjemme igen blev Sedoj striglet og nusset lidt om, men han var nu allermest interesseret i at få sin aftensmad sammen med sine kammerater, så Sedoj fik ret hurtigt lov til at komme ned i sin boks, og så kunne jeg nusse færdig der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *