De der tænder giver lidt problemer

Sedoj har over længere tid døjet med foderlommer i større og mindre grad. Men ellers har der ikke været så meget at lave ved tænderne. Det har dog ændret sig her ved de sidste par besøg, så nu hedder næste skridt behandling på klinikken.

Ved sidste besøg opdagede vi, at han havde tabt en kindtand. Hele mundhuleundersøgelsen blev dog besværet af, at Sedoj tydeligt sagde fra, at bevægede sig meget rundt på trods af bedøvelsen. Denne gang var der valgt en ny bedøvelse, som han responderede bedre på. Men der er ingen tvivl om, at han ikke synes det er særlig rart at få undersøgt tænderne. Jeg tog ingen billeder under besøget, både fordi jeg havde lidt travlt med at hjælpe Sedoj med at holde hovedet stille, og så fordi jeg synes det er lidt synd for ham, at jeg står og tager billeder af ham, når han oplever noget, som ikke er så rart for ham…

Denne gang kunne hun komme til at rense ordentlig op i foderlommen, men til gengæld opdagede vi også, at den ramte kindtand er løs. Og i den anden side af munden er der et par tænder, der godt kunne ligne, at de var en smule angrebet af caries. Dette kan bedst ordnes på klinikken, så det er selvfølgelig det næste skridt.

Nu skal dette så bare planlægges, og det er ikke helt nemt, for Sedoj kan ikke lide at gå i trailer. Han laver heldigvis ikke ballade under kørslen, men det kræver god tid til læsningen. Derudover så er der jo en Silver og Sedoj kombinationen at tage stilling til. Ingen af dem er særlig galde for at blive ladt tilbage. Sedoj kommer jo til at skulle være hjemmefra en dag eller to, og jeg tør ikke lade Silver stå alene på folden så længe. Måske vælger han at rende ud, eller så kan jeg risikere, at han løber så meget, at han kan komme til skade eller bliver syg. Så derfor skal Silver helst med. Dette tænker jeg også, er med til at gøre turen nemmere for Sedoj.

Sidst men ikke mindst skal jeg hente hjælp til selve kørslen af dem, og i denne coronatid betyder det jo nok, at chaufføren skal køre selv, og vi så må køre bagefter i egen bil. Så der er mange ting, der lige skal planlægges, men kabalen skal nok gå op, så alt lykkes alligevel. Det vigtigste er, at vi får styr på de tænder, så Sedoj ikke bliver mere generet af dem, end han er på nuværende tidspunkt. Han virker ikke generet i det daglige, men mon ikke, at han alligevel kan mærke de ting, der er galt inde i munden af ham.

Heldigvis er der ikke større bekymringer end dette. Der er ingen tegn på EORTH eller andre tandproblemer. Tanden, der skal ud, sidder allerede løs, så alt kan fikses uden større operationer eller behandlinger. Nu afventer vi bare, at dyrlægen vender tilbage om, hvornår Sedoj skal afsted, og om Silver kan være på klinikken sammen med ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *