Forår er fældetid

Så er det den tid på året igen. Det er nemlig forår og fældetid. Sedoj påbegyndte sin fælden for lidt tid siden med enkelte hvide år. Nu er vi der, hvor al pelsen nærmest falder af ham på en gang, og jeg har hvide hår overalt!.

Men vi starter lige lidt uden for emnet, for prøv lige at se, hvilken hyggelig stund jeg så, da jeg kom i stalden. De to knægte lå og tog deres middaglur inde i løsdriften. Det gør mig altid så glad, når jeg ser dem ligge ned sammen, for så ved jeg, at de begge har det godt fysisk og psykisk, og at de er trygge sammen og ved hinanden.

Der er en stor forskel på Sedoj og Silvers pels. Hvor Silver tydeligt har lange dækhår, så er Sedojs pels bare blød, kort og fin. De flyver rundt i luften som små dun. Det er nok også derfor, at han har så store problemer med at holde varmen, når det regner. Der ses nemlig tydelig forskel på pelsen i regnvejr. Ved Silver glider regnen nærmest af ham, og han er aldrig gennemblødt. Sedoj bliver derimod våd ind til skindet. Kulde, frost og sne er han ligeglad med, men ved regn og blæst kommer han hurtigt til at fryse. Derfor har han også dækken på i helddagsregn uanset, hvilken måned vi er i.

Som sagt, er vi nået frem til den tid på året, hvor Sedoj smider næsten al pelsen på en gang. Det giver nogle lange men meget hyggelige timer med at strigle ham. Han elsker det, for al den pels klør jo en del. Denne periode varer 4-6 uger, og så står han klar i fin sommerpels. Så håber jeg bare, at vejret kan leve op til det. Vi er nemlig alle sammen så klar til at sommeren kommer til Danmark…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *