Døjer med fordøjelsen

Super har mere eller mindre døjet med tynd mave af varierende grad siden vinteren 2022. Jeg har skiftet stråfoder og krybbefoderet flere gange uden den mindste bedring. Dyrlægen havde heller ikke løsningen, og derfor tænkte jeg, at jeg vil se det an her til sommer, hvor han kun fik græs. Super havde stadig tynd mave, og hans afføring kunne sammenlignes med kokasser.

Efterhånden kunne det ses på Super, at hans fordøjelse ikke var optimal. Hans ribben begyndte at være synlige, og alligevel var han lettere oppustet. Han begyndte at miste muskler, også fordi vi sænkede mængden af motion, når han begynde at tabe sig. Super er ligefrem heller ikke altspisende som de to andre, og vrængede ofte på næsen, når jeg kom med nyt foder. Alt i alt stod jeg med en hest, der ikke trivedes, og var (og er stadig) dyr i foder. Faktisk er han dyrere end de to andre tilsammen, hvilket ikke er problem, hvis bare han så pæn ud i det mindste.

Jeg begyndte at kigge på forskellige tilskud, og blev anbefalet at kigge på Only Good Horse fra Gode Bakterier. Det er mælkesyrebakterier, der er hentet fra en sund hests tarm. Han startede op på den 10. august om morgenen, og spiste sit foder fra første dag, uden overhovedet at være bekymret over, at der var kommet pulver i.  Allerede den 12 august efter morgenmaden ses meget bedre hestepærer. Der er kommet konsistens, og er nærmest formet som hestepærer nu, og ikke som kokasser.. Der er tale om bløde mave, og ikke længere direkte tynd mave. Vi er selvfølgelig slet ikke i mål, men bare det, at der er bedring, er jo ikke mindre end fantastisk.

Jeg glæder mig så meget til at se, om vi kan få styr på Supers mave på den her måde, og få en hest, der trives, tager på, og måske endda kan opbygge lidt muskler igen. Vi tager i hvert fald den første uge her på fuld dosis med 2 poser pr. dag. Er hestepærerne i orden vil vi prøve at trappe ned med en pose, hver 2. dag i en uge, og så ned på 1 pose om dagen i en uge. Er hans afføring stadig i orden, vil vi forsøge at trappe helt ud af det, og så må vi se, om han kan undvære det. Det bliver dog helt sikkert noget tid ud i fremtiden. Nu skal vi bare have Supers mave til at fungere, så han kan komme til at trives igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *