En særlig hyggelig tur

Nogle ture er bare lidt bedre, lidt sjovere og mere hyggelig end de andre. Denne var en af dem. Humøret var fantastisk, og vi hyggede os bare alle fire.

Det er jo ikke lange ture, som vi gør, men vi kom ud på en ny sti, og fandt en god runde, som sagtens kan udvides til endnu længere ture, når jeg kommer i form til det.

Min datter red på Sedoj, og jeg gik med Silver. Det er derfor, at turenes længde afhænger af min form, og ikke så meget af de andres.

Det er altid lidt sjovt, at kigge på billederne fra sådan en tur når vi kommer hjem. Lige præcis det her billede viser vist meget godt, hvor meget jeg holder af min lille grå ponyfis.

Vi så en fin flok på 5-6 rådyr på vores vej. Silver opdagede dem ikke, og Sedoj tog det som sædvanligt med ophøjet ro, selv om de sprang ud på vejen foran ham. Den hest er absolut sin vægt værd i guld, selv om han nok ikke er mange kr. værd på hestemarkedet. Men så er det jo godt, at han har sit hjem her hos mig, hvor han er højt elsket og værdsat af både mig og min datter.

Silver elsker at komme ud på nye eventyr, og de små ører var som antenner, der opfangede alt på vores vej. Han er nu også en rigtig skøn pony, der bare har en ja-hat på, og gør sit bedste – dog krydret med en god portion attitude og humor. Man er vel ikke en lækker ponyhingst uden grund.

Turen var præget af lidt mudder på stien, men den var fremkommelig, og det var kun i visse områder, at det var lidt træls. Jeg var i kondisko, så jeg fik en smule våde fødder, men det tager jeg gerne for sådan en skøn og hyggelig tur.

Skønne Sedoj førte an på noget af turen, men det er ingen hemmelighed, at han synes det er bedst, når mig og Sille går forrest. Så er han jo sikker på, at eventuelle busse-bøhømænd spiser os først. Sedoj har altid haft det sådan. Han følger med igennem ild og vand, så længe jeg går foran.

Sedoj har altid haft en smule vandskræk, når det kom til vandpytter. Jeg ved ikke om alt det vand, som vi har fået har desensibiliseret ham, for han var fuldstændig ligeglad med vandet i dag.

Silver er til gengæld slet ikke glad for vandet, så han zig-zaggede sig igennem mudder og vand. Det blev dog bedre efterhånden som vi kom frem. Han valgte dog generelt altid vejen med mindst vand. Det fik ham dog i problemer nogle gange, hvor vejen med mindst vand, førte hen til steder med meget vand, men han fik tid til at løse problemerne på egen hånd.

Drengene elskede at være på en ny sti, og især Silver undersøgte, kiggede og observerede de nye omgivelser. Sedoj har selvfølgelig været lidt mere med omkring på forskellige steder, men han har generelt også personlighed, der gør, at han tager tingene som de kommer. Silver reagerede på flere ting, men på en meget sød måde. Der lå stadig små sneklatter rundt omkring, og det syntes han var lidt underligt. Der var dog ingen panik eller unødvendig uro. Da jeg havde forsikret ham om, at alt var okay, så fulgte han pænt med…

Sedoj har vundet min datters hjerter, og hun nyder virkelig tiden med ham. Hun er ikke hestepige på samme måde som mig, hvor det en meget stor del af mit liv, men hun elsker de gode ture og bruge lidt tid i stalden. Vi får nogle skønne oplevelser sammen på den måde. Det er vores lille ting blandt mange andre. Sedoj er altid så sød, og passer godt på hende. Hun skal dog ikke altid føle sig helt sikker, for man skal ikke glemme, at Sedoj stadig bare er en stor legedreng med stor humor, og han driller hende gerne på en ret godmodig måde, hvor man nærmest kan se, at han står og smågriner lidt for sig selv bagefter.

Jeg elsker de her ture, hvor humøret er højt hos os alle fire. Når drengene hygger sig, og bare nyder turen sammen med os. Når min datter og jeg får grinet, snakket og hygget os. Selv min datter kommenterede på, at det var en rigtig dejlig tur. Silver fik os til griner så mange gange, og søde Sedoj var bare en absolut stjerne. Nogle dage er livet bare ekstra skønt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *