Så blev Sedoj 22 år

I dag har Sedoj fødselsdag, og han fylder 22 år. De 20 af dem, har han brugt sammen med mig. Jeg købte ham fra stutteriet, da han var 2 år gammel, og resten er bare historie. En historie, som kan læses her i bloggen. Jeg bliver en smule nostalgisk, for 22 år er alligevel en alder, der betyder, at han har levet det meste af hans liv nu. Jeg er taknemmelig for hver dag, som vi har sammen. Hver dag er et minde, som vi skaber sammen, og jeg kan beholde for evigt. Men vi fejre livet og alle dagene, som vi har til gode endnu, for dem er jeg sikker på, at vi får mange flere af.

Sedoj skulle selvfølgelig have en fødselsdagskage. Min datter har lavet den til ham, og består af gulerødder, havregryn, rugbrød og er pyntet med hans sædvanlige foder. Sedoj var glad for kagen, og smaskede sig glad igennem den. Silver fik selvfølgelig også en portion, dog ikke så stor som Sedojs.

Derefter var der dømt lidt ridning. Vi skal jo holde gang i de gamle ben. Sedoj går med Fir-Tech bandager, da det er svært for os, at finde gamascher med lignende teknologi, der sidder godt på ham.

De hygger sig sammen de to, og Sedoj giver altid en god tur. Selv om vi stadig kun skridter, og det er lidt kedeligt for både rytter og hest, så skal det jo gøres. Vi må passe godt på ham Sedoj, så han holder mange år endnu.

Der er mange ting, der kan laves i skridt, så der er plads til både slalom og bomme, når vi rider på banen. Det er ingen hemmelighed, at Sedoj langt hellere vil i skoven, end være på banen, men det går lige, når han får lov til at lege lidt med dæk og bomme. Der bliver også trænet ridning for sæde og ben, så der er dyb koncentration hos rytter og hest. De er bare så søde sammen de to…

Tillykke med de 22 år søde Sedoj. Selv om alderen sætter sine spor, så er du stadig bare SMUK: særlig, mild, uforlignelig og kærlig. Du er helt klart kongen af Stald Hestehygge – og ikke mindst mit hjerte. Tak for alle de år, som vi allerede har haft, og jeg ser frem til mange flere af slagsen. Nu er du blevet fejret med god mad og masser af kram og knus. Du var dagens hovedperson, og du nød det. Det er egentlig ikke en rolle, som du plejer at tage, men i dag nød du bare det hele. En ting er helt sikkert, du fortjener hvert eneste sekund af dagens forkælelse…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *