Charmerende Sedoj

Jeg er jo begyndt at ride Sedoj igen, da Super Mario er blevet min datters pony. Jeg har dog ikke lige en sadel, der passer til mig og ham, så derfor er vi endt ud i denne simple løsning. Den består af et Passier flexipad nederst, dernæst et trykfordelende pad, og til sidst et dejligt blødt underlag fra Horse Guard. Det hele bliver holdt på plads af en elastikgjord. Her er ihvertfald ikke noget, der strammer eller generer på nogen måde. En af de rigtig gode ting er, at jeg får trænet min balance, og jeg har fundet ud, at jeg faktisk stadig kan ride i alle tre gangarter uden bøjler. Der er dog klart plads til forbedringer.

Vi hygger os stadig med de forskellige tricks, og i dag fik jeg faktisk taget lidt billeder af et par stykker af dem. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at Sedoj har lært at give kys, og er dygtig til det. Jeg kan faktisk ret godt lide det her billede på trods af min beskidte hoodie og hjelm-hår efter en ridetur.

Sedoj har aldrig lært at neje rigtig, da han ikke kunne lide, at gå på knæ. Derfor har vi lært vores egen lille version, hvor han sætter mulen til knæet. Vi kalder det “hilse”, og det er et trick, som han kan 100%. Han vil dog gerne snyde lidt engang i mellem, og synes han har lavet tricket, når bare han har haft mulen tæt på knæet. Men den går altså ikke. Vi er ved at udvide tricket, så han skal holde den position i lidt tid, inden han tager hovedet op igen.

Sedoj har også lært at vinke, og det gør han ved at stå på denne måde og vifte med forbenet. Jeg står forskellige steder i forhold til, hvilket trick, han skal lave, så når han skal bruge højre forben, står jeg på hans højre side. Jeg lærer ham som regel kun det enkelte trick fra en side, for så har jeg flere muligheder for tegn og kommandoer.

Sedoj kan mange flere tricks end disse, men nu fangede vi disse små billeder i dag. Jeg er ret sikker på, at vi nok skal nå at fange nogle billeder af de andre tricks også. Jeg synes det er sjovt at lære ham forskellige tricks da han er ret hurtig til at forstå, hvad jeg gerne vil have ham til. Der er jo altid lidt arbejde med at forfine og forbedre tricksene, men det er altid spændende at arbejde på denne måde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *