Arilsnar…

…var dagen i dag var bestemt ikke. Det var kort og godt den skønneste dag længe! Jeg var sammenlagt ude ved Sedoj i godt og vel 4 timer, og det var bare ren hygge.

Det startede med, at jeg kørte med en veninde ud i stalden om formiddagen, da jeg gerne ville have Sedoj på folden, inden de andre heste kom ud. Sedoj var noget overrasket over at se mig så tidligt, men hilste mig da pænt velkommen. Da vi havde morgen-nusset lidt, blev det tid til at han kunne komme på folden sammen med en rolig vallak. Hans ben var en lille smule hævet, før han kom på fold, men det mærkedes egentlig mest som væske efter at have stået stille for længe. Han har stadig den lille knude i senen, men det sikkert bare en smule arvæv.

Sedoj gik ude i næsten en time, og han nød det i fulde drag. Han forsøgte ihærdigt at få den anden vallak, Silver hedder han i leg, men det lykkedes slet ikke. Sedoj tog så et par omgange på folden selv for fuld araberfræs med halen lige i vejret, og så faldt der ro på ham. Mens han gik og hyggede sig ude på folden, brugte jeg tiden på at ordne hans boks og foder, så jeg kun skulle koncentrere mig om Sedoj om aftenen. Sedoj var godt tilfreds med at komme ind efter en time, og det bedste af det var, at hævelsen yderlige var faldet – SKØNT!!

Sedoj havde selvfølgelig rullet sig ude på folden, så den stod helt klart på hovedrengøring, da jeg kom i stalden om aftenen. Han blev masseret og striglet, og han nød det bare så meget. Han stod hele tiden med en lille trutmund, for hvor var det bare skønt, at få noget af alt den pels af. Og så gik jeg i gang med halen. Hår for hår blev den viklet ud, og da jeg var færdig så det ligefrem ud til at Sedoj havde en flot hale, og ikke bare en tynd pjusk.

Da vi var færdige med smukkeseringen, gik vi en lille tur, og Sedoj var bare så sød. Han var selvfølgelig i godt humør, men det er kun rart, at han har bevaret glimtet i øjet, selv om han har stået i boksro i 14 dage. Det var lige holdt op med at regne, og det var så dejligt mildt i vejret. Mens jeg gik der sammen med Sedoj kom der nogle glimt af lykke tilbage – den der boblende fornemmelse i maven. Jeg har længe gået og været lidt trist over, at Sedoj igen står skadet, og jeg kan mærke at jeg har taget lidt afstand til ham følelsesmæssigt, men i dag var alt bare ved det gamle, og det var helt bestemt en dag, der aldrig vil blive glemt….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *