Dejlig vinterpels

Sedoj har i år den flotteste vinterpels. Den er kort, tæt og blank. Det kan nogle gange være svært at se en hvid hest skinne, specielt i vinterpels, men det gør Sedoj i år. Og det gør mig bare så glad, for det beviser, at vi er på rette vej med fodring, selv om den er minimal, og det er træningen faktisk også…

I år har Sedoj mest nydt livet i løsdriften. Vi har været på enkelte ture, og trænet enkelte gange på banen, men absolut ikke noget seriøst. Fodringen består af det græs der er på de to folde vi har. Græsset er ikke gødet eller passet på anden måde. Om sommeren går han og Silver på et engstykke med mange typer græs. Stykket er ca. 1 hektar, så de har græs fra maj/juni måned og frem til oktober. Det plejer at være den typiske sæson på sommergræs for os.

Om vinteren går de på et andet stykke græs, hvor deres læskur er. Her går de så fra oktober til maj/juni måned. Græsset får fred mens hestene er på sommergræs, og det gør, at de kommer hjem til en mark fyldt med græs i oktober måned. I løbet af oktober eller november måned suppleres med wrap efter ædelyst. Jeg eksperimentere stadig med den mest effektive måde at give wrap, for Sedoj får ondt i nakken, hvis de får wrap i net. De har bare fri adgang til en wrapballe, men spildet er stort, og det vil jeg gerne mindske lidt.

Der er halm med udlæg som bund i løsdriften, og i perioder foretrækker hestene at sorterer i halmen fremfor spise wrap. Det er lidt sjovt at se. De får altid rigelig halm. I løsdriften hænger også en sliksten.

Selve krybbefoderet er helt simpelt. Begge heste får samme slags foder i forskellige mængder. Sedoj får 50-60 g Nordic Mineral Sticks, 30 g. Nordic Move Free, 150 g. Pavo Natures Best for fyld og smag samt 30 ml. Omega 3-6-9. Hestene deler ca. 300 g. Mash, hvor 2/3 går til Sedoj, og resten til Silver. Sidst men ikke mindst får de gulerødder i hele vintersæsonen. Det kan virke som mange ting, men når jeg laver foderet, så er det ret enkelt, da jeg har målebægre til alt på nær vitaminerne, som dog passer med, at han skal have 2-2,5 store bolcher. Jeg kontrolvejer jævnligt, for at undgå for store udsving. Jeg er nemlig typen, der stille og roligt tilføjer gram til mængden ubevidst. Det tager ca. 10 minutter at lave foder inkl. mash, når vandet er varmet.

Sedoj har fået taget blodprøver i forbindelse med, at jeg opdagede brandbæger på folden. De viser, som pelsen også viser, at han er godt dækket ind med vitaminer og mineraler. Sedoj er i bund og grund sund og rask ifølge blodprøven, og det er rigtig dejligt at vide…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *