Longeringsarbejde med Silver

Så er vi gået i gang med mere træning af Silver. Vi går altid masser af ture i skoven, når vejret er til det, men nu har er også begyndt på longeringen, eller det er måske endda så meget sagt. Der er ikke så meget teknik i det endnu, for han er kun ved at lære, at gå rundt om mig i en passende afstand. Silver er lidt af en lommehest, og har det bedst helt tæt på mig, så derfor er det lidt svært for ham, at bevæge sig ud på volten. Han reagerer lidt anderledes på pisken end Sedoj, så vi skal lige have fundet alle knapperne sammen, men det går nok…

Silver er rigtig glad for bomarbejdet, uanset om de ligger på jorden, eller de er lavet til små spring. Jeg bruger derfor bommene til at skabe lidt afstand, for han trækker automatisk ud for at få lov til at gå over dem. Han springer bedst på venstre volte, men galoppere sjovt nok bedst på højre volte. Det betyder, at når han springer på venstre volte foregår det i trav, og når han skal springe på højre volte, falder han tit ned i skridt, og går hen over bommene. Vi er dog allerede noget en del længere med arbejdet på højre volte, men han er også en lærenem bette knægt, der gerne vil gøre det godt.

Longeringsarbejdet bruger jeg til at indlære de verbale kommandoer på afstand. Næste skridt er træning i lange liner. Jeg har før forsøgt at starte op i lange liner, men det fungerede ikke, da han helst ville gå ved siden af mig – især hvis han blev lidt utryg, og ja det kunne hurtigt ende i kluddermutter. Allerede nu er der dog sket rigtig meget, så det vare ikke længe, inden vi igen forsøger med det. Det er så meningen, at de lange liner også bliver brugt til longering, så der er lidt mere styring på.

Jeg har lavet en lille video med lidt forskellige klip fra longeringsarbejdet, som det ser ud på nuværende tidspunkt. Der er mange fejl, men der er også gode momenter. Fejlene lærer vi af, og de gode momenter lever vi højt på. Der er ihvertfald ingen tvivl om, at denne video viser en rigtig sød lille pony, der gerne vil gøre sit bedste. Han elsker at lave noget og lære nye ting, så det er absolut bedste udgangspunkt for træningen. Han må så leve med en ejer, der klokker lidt i det en gang i mellem, og så er det jo, at fejlene kommer…

Tanker om fremtiden og udstyr

Grimen er mit primære arbejdsredskab til Silver indtil videre, og derfor bliver han også longeret i grimen her i starten. Han er selvfølgelig vænnet til hovedtøj og bid, og han har ofte hovedtøj på, når vi går i skoven. Men jeg skal ærligt indrømme, at jeg står lidt ved en skillevej lige nu, hvor jeg skal vælge mellem bidløs eller ej som primære arbejdsredskab. Jeg har jo arbejdet og redet med hackamore, sidepull og rebgrime på Sedoj gennem hele hans liv.

Silver skal lære at gå i lange liner, og nok også for vogn. Han skal arbejdes i frihedsdressur, og lære en masse tricks. Jeg er 100% sikker på, at vi skal have en cordeo til brug for libertytræning. Men om det bliver alm. trense, kapsun, sidepull eller rebgrimen, som jeg vil bruge udover cordeoen, er jeg stadig usikker på. De har alle deres fordele og ulemper.

Jeg er dog sikker på, at jeg ikke har tænkt mig at kombinere hackamore og lange liner, da han er mere reaktiv end Sedoj, og vægtstangsprincippet kombineret med de lange liner, synes jeg ikke er en fordel til ham. Jeg er også 100% sikker på, at jeg gør ham ridevant med alm trense og sadel i tilfælde af, bare for at have det på plads, selv om det ikke er det, som han skal bruges til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *