Lille skønne Sille

Lille Sille hygger sig bestemt i træningen uanset om vi træner tricks, går ture eller forsøger at være lidt seriøse på banen med dressur fra jorden eller løsspring. Et af de tricks, som Silver virkelig har taget til sig, er at sidde ned. Det er ikke på kommando endnu, men jeg ved præcis, hvornår han gør det. Desværre er det ikke ligefrem en praktisk kommando, jeg åbenbart har fået indlært ham. Når vi skal starte op på træningen, og vi går fra opvarmningen i skridt til trav, så er det næsten helt sikkert, at han lægger sig, og derefter sætter sig op ligesom på billederne her.

Vi er nået til, at når han sidder ned, så kan jeg bede ham om, at lægge sig ned, og sætte sig op igen. Det kræver en godbid, og der er ikke tilknyttet en kommando på. Men det hele falder lige så stille på plads, er jeg sikker på.

Men vi skal lige have fundet en anden knap til selve tricket med at lægge sig og sætte sig. Især da jeg stadig forventer at tilkøre ham og få ham tilredet. Det er ikke ligefrem den smarteste adfærd under rytter eller for vogn. Men heldigvis er han jo en ret klog pony, så mon ikke det kan lade sig gøre, at få indlært en kommando, hvis jeg bare er lidt skarp. På den måde undgår vi de der utilsigtede pauser. Men han er da lidt sød, når han sidder der nok så pænt og kigger på mig.

Når vi arbejder på banen, som bare er et indhegnet stykke på marken, så arbejder jeg med Silver i grimen til de forskellige dressurøvelser, men jeg arbejder også med ham fri. Han er faktisk ret sej til libertytræningen. VI arbejder ikke med avancerede øvelser, men blot sådan noget som overgange, vend rundt, lidt sidebevægelser og sådan noget. Faktisk er sådan en ting som galop på verbalkommando først ved at komme helt på plads nu. Så ting tager tid, men når de sidder fast, så fungerer det også bare.

Silver elsker at trave, både langsomt og hurtigt. Han har faktisk en ret lækker trav, der især kommer frem, når han har fokus og overskud. Ved disse par billeder blev det bare til lidt luntetrav, så det kniber også en smule med takten, men han er da fin. Der mangler bare lidt mere “umph”, som der så også kan være meget mere af.

Silver er ved at være voksen nu. Han er jo 5 år gammel, og klar til at indtage verden. Indtil videre har vi bare hygget os med opbygge tillid og selvtillid, og nu er han klar til det hele. Der er selvfølgelig mange småting, som vi skal have arbejdet på, bliver helt perfekte. Og der er en masse nye ting, som jeg gerne vil lære ham. Vi skal have gang i noget tilvænning til rytter, og måske også en rigtig tilridning. Jeg vil gerne have ham tilkørt, og så skal vi lave meget mere arbejde fra jorden og forskellige tricks. Jeg glæder mig så meget til at gå fremtiden i møde med min lille Sille…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *